MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου 2024.

Psaroloco: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Monopoli Team

Θέατρο

Ο Λούλης Ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα, της Ρένας Σιγάλα στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός

Το ταξίδι του Λούλη, του χαρούμενου χαρταετού, συνεχίζεται με επιτυχία σε μεγαλύτερο θέατρο, στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός, για 6 μόνο παραστάσεις. «Ο Λούλης Ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα», μια μουσικοχορευτική παράσταση, σε κείμενο Ρένας Σιγάλα και σκηνοθεσία Βάσως Γουλιελμάκη που γνωρίζει στα παιδιά διασκεδάζοντας τα ήθη και έθιμα της χώρας μας, ενώ παράλληλα, με οπτικοακουστικό υλικό, τα φέρνει σε επαφή με σπουδαίους αρχαιολογικούς τόπους της Ελλάδας μας. Πρώτος σταθμός των ταξιδιωτών, η Ακρόπολη και ένας γάτος τενόρος τραγουδάει για την Αθήνα. Στη Κνωσσό συναντάνε τον βασιλιά Μίνωα και στη Νεμέα το ονομαστό Λιοντάρι της. Στη ξακουστή Δήλο τους περιμένει ο Διαδούμενος και στην Αρχαία Μεσσήνη ένας τσαγκάρης καλλιτέχνης. Πηγαίνοντας στην Αρχαία Ολυμπία με έκπληξη συναντούν τη Πυθία, ενώ στη Βεργίνα θα τους καλωσορίσει μια Βασίλισσα. Όλοι τους είναι μια όμορφη, χρωματιστή παρέα, που τη διακρίνει η αγάπη, η φιλία και η αλληλεγγύη.
Παραστάσεις: Κυριακή 7, 14, 21 Απριλίου και 12, 19, 26 Μαΐου στις 11:30. 
Εισιτήρια: 10€ προπώληση 12€ ταμείο. 8€ ΑμεΑ, Πολύτεκνοι, Ατέλεια. Προσφορά 1+1: 2 εισιτήρια στην τιμή 12€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Μικρός Κεραμεικός, Ευμολπιδών 13, Αθήνα 118 54 .τηλ. 210 3454831.

«Η Μεγάλη Γιορτή», από την Άννα Τζίμα και τις Μορφές Έκφρασης στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου «Το λιοντάρι, το κοράκι και η αλεπού» γίνεται παράσταση-παιχνίδι, για παιδιά 3-8 ετών, από την Άννα Τζίμα και τις Μορφές Έκφρασης, και παρουσιάζεται στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Ένα mini παιδικό musical που μας καλεί όλους να συναντηθούμε με χορό, και ζωντανή μουσική σε μια πολύχρωμη «Μεγάλη Γιορτή» και μας δίνει την ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εμπιστεύονται την κρίση τους, να παρατηρούν και να λένε όχι όταν πρέπει. Υπόθεση: Μια φορά κι έναν καιρό, ένα άρρωστο, γέρικο λιοντάρι πεινούσε, μα δεν μπορούσε να κυνηγήσει. Έτσι, με τον πιστό του υπηρέτη, το κοράκι, καταστρώνουν ένα τρομερό σχέδιο που θα φέρει το φαγητό του κατ’ ευθείαν στο πιάτο του! Θα καλέσει όλα τα ζώα σε μια Μεγάλη Γιορτή! Όμως, ένα μικρό αλεπουδάκι, που δεν ήταν σαν όλα τα ζώα, θυμήθηκε τι έλεγαν οι μεγαλύτερες αλεπούδες: «Παρατήρησε, σκέψου κι εμπιστεύσου αυτό που νιώθεις». Έτσι, κατάλαβε την παγίδα και γλίτωσε από τα δόντια του λιονταριού, γιατί ήξερε, όχι μόνο να ακούει, αλλά και να βλέπει. *Παίζουν: Πέλια Γιαννουλάτου, Κωστής Παπάζογλου, Γιώργος Χουσάκος. Παραστάσεις: Από Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Κάθε Σάββατο στις 12:00.
Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος. | Προπώληση: ticketservices.gr
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι. Πληροφορίες: Τηλ: 210 3464903 – 210 3464002.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο για παιδιά: 15+1 παραστάσεις που αξίζει να δείτε πριν ρίξουν αυλαία12.09.2018

Φεστιβάλ

Athens Science Festival 2024 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Athens Science Festival επέστρεψε την Τρίτη 16 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με “Tales of Change”- “Ιστορίες Αλλαγής” γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια του με επίκεντρο τις νέες εξελίξεις που επηρεάζουν τις ζωές μας και καλούν μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Μέχρι και την Κυριακή 21 Απριλίου που διαρκεί το φεστιβάλ, ευφάνταστες εκθέσεις, εντυπωσιακά installations, πειράματα, παιχνίδια, workshops και ομιλίες, θα προκαλέσουν «τροφή» για σκέψη: Το φετινό Athens Science Festival έχει συγκεντρώσει τις πλέον ενδιαφέρουσες Ιστορίες Αλλαγής για κάθε ηλικία, με στόχο να μας ενημερώσει, να μας ευαισθητοποιήσει αλλά και να μας ψυχαγωγήσει.
16-21 Απριλίου 2204. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 & Βουτάδων Γκάζι, Αθήνα 118 54. Τηλ. +21 3010 9300.

Psaroloco: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε νεότερους θεατές με επίκεντρο την περιέργειά τους και το πνεύμα της ανακάλυψης. Οι λιλιπούτειοι σινεφίλ δίνουν ραντεβού με τους γονείς τους για δωρεάν ποιοτικό σινεμά στο PSAROLOCO στις 20 και 21 Απριλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το φεστιβάλ Psaroloco εκπληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Media Literacy καθώς συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών και με παράλληλες δρασεις.(πάνελ, εργαστηρία, q&a ).
20-21 Απριλίου 2024. Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.
Είσοδος Ελεύθερη με ηλεκτρονική προκράτηση στην ticketservicees.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. 

Κινηματογράφος

Η Μία και εγώ: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)

Η ταινία animation «Η Μία και Εγώ: Η Ταινία», σε σκηνοθεσία Ανταμ Γκαν, έρχεται στους κινηματογράφους από τις 18 Απριλίου από τη Neo Films. Όταν η Μία επιστρέφει στο παλιό εξοχικό σπίτι της οικογένειας με τον παππού της, η πέτρα στο μαγικό της βραχιόλι φωτίζει ξαφνικά – ένα κάλεσμα για βοήθεια! Μέσω μιας αστραφτερής πύλης μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας. Εκεί συναντά τον μονόκερο Στόρμι και τον Ίκο, ένα ξωτικό από το Νησί Λώτους, το οποίο χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά της. Ο Τόξορ, ένας αποκρουστικός κακός που μοιάζει με βατράχι, θέλει να κατακτήσει το νησί με μαύρη μαγεία. Η Μία και οι φίλοι της πρέπει να συνασπιστούν και να ενώσουν τρία αρχαία μαγικά πετράδια για να νικήσουν τον Τόξορ.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ. 

Ο χορός των φαντασμάτων (μεταγλωττισμένη)

Η ταινία βασίζεται στην ιστορία «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ», του Όσκαρ Γουάιλντ. Υπόθεση: Ένα φάντασμα αποτυγχάνει παταγωδώς να τρομάξει μια οικογένεια θνητών, αλλά αντ’ αυτού γνωρίζει το νόημα της αληθινής φιλίας, σε αυτήν την απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, γεμάτη μυστήριο, ανατροπές και πολύ, πολύ γέλιο. Καθώς ο 19ος αιώνας παραχωρεί τη θέση του στον 20ό και η επιστήμη χαρίζει νέους τρόπους να ταξιδέψει και να δει κανείς τον κόσμο, μια αμερικανική οικογένεια μετακομίζει στο νέο πολυτελές αρχοντικό της, στην επαρχία της Αγγλίας. Μόνο που δεν υπολόγιζαν στον… μόνιμο κάτοικο του σπιτιού, το φάντασμα του σερ Σάιμον.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Science Festival 2024: Μια National Geographic αποστολή και μια υδρόγειος στην καρδιά της Αθήνας12.09.2018

Εκδηλώσεις

Η βιβλιοφιλική συλλογή της Μυρσίνης Ζορμπά στο Παιδικό Μουσείο Αθήνας

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, έναν ακριβώς χρόνο από τον θάνατό της, η συλλογή της Μυρσίνης Ζορμπά, με μια σειρά από μικροαντικείμενα που συνδέονται με τη φιλαναγνωσία, ανοίγει για πρώτη φορά για το κοινό και παρουσιάζεται, στις 12:30, στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, που στεγάζεται στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και τον ΟΠΑΝΔΑ. Το καλοκαίρι του 2022, η Μυρσίνη Ζορμπά δώρισε στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τη συλλογή της με τα 300 αυτά αντικείμενα, καθώς και τη βιτρίνα που τη φιλοξενούσε, με μοναδικό σκοπό να τη χαίρονται τα παιδιά. Η συλλογή βρήκε τη θέση της στο έκθεμα «Σοφίτα» στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και παρουσιάζεται ακριβώς όπως ήταν και στον χώρο του σπιτιού της. Θα αποτελεί σημείο έμπνευσης για να ταξιδεύουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μέσα στα βιβλία και τους ορίζοντές τους.
Σάββατο 20 Απριλίου 2024, 12:30.
Είσοδος ελεύθερη κατόπιν επικοινωνίας.
Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, Ρηγίλλης – Βασ. Γεωργίου Β 17-19, Αθήνα, τηλ. 210.3312995.

Δράσεις

Διαδραστική συναυλία: Για οικογένειες με παιδιά από 6 ετών και άνω στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

H μεγάλη εικόνα της συμφωνικής ορχήστρας αποκαλύπτεται σε μια πρωτότυπη διαδραστική συναυλία, μέσα από ευφάνταστα μουσικά παραδείγματα που αναδεικνύουν τα ηχοχρώματα της κάθε ομάδας οργάνων και την εκφραστική δυναμική του συμφωνικού ρεπερτορίου. Με τους μουσικούς της Underground Youth Orchestra, υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου της Κώστα Ηλιάδη.
Κυριακή 21/4, 12:00
Εισιτήρια: €8.00 παιδιά, €12.00 ενήλικες. Δήλωση συμμετοχής: Με τηλεφωνική κράτηση στο 210 7282333 ή ηλεκτρονικά στο megaron.gr.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας 68, τηλέφωνο: 2107282000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Πασχαλινές δράσεις για όλη την οικογένεια στους χώρους πολιτισμού του ΟΠΑΝΔΑ, με ελεύθερη συμμετοχή12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b