MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η βιβλιοφιλική συλλογή της Μυρσίνης Ζορμπά στο Παιδικό Μουσείο Αθήνας

Η συλλογή της Μυρσίνης Ζορμπά από αντικείμενα σχετικά με το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία ανοίγει για πρώτη φορά για το κοινό στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Monopoli Team

Σε όλη τη διάρκεια της μακράς διαδρομής της στον χώρο του βιβλίου, η Μυρσίνη Ζορμπά, πρώην υπουργός Πολιτισμού και παλαιότερα διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και εκδότρια, συνέλεγε αντικείμενα σχετικά με το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία.

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, έναν ακριβώς χρόνο από τον θάνατό της, η συλλογή της Μυρσίνης Ζορμπά, με μια σειρά από μικροαντικείμενα που συνδέονται με τη φιλαναγνωσία, ανοίγει για πρώτη φορά για το κοινό και παρουσιάζεται, στις 12:30, στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, που στεγάζεται στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και τον ΟΠΑΝΔΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Πασχαλινές δράσεις για όλη την οικογένεια στους χώρους πολιτισμού του ΟΠΑΝΔΑ, με ελεύθερη συμμετοχή12.09.2018

Το καλοκαίρι του 2022, η Μυρσίνη Ζορμπά δώρισε στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τη συλλογή της με τα 300 αυτά αντικείμενα, καθώς και τη βιτρίνα που τη φιλοξενούσε, με μοναδικό σκοπό να τη χαίρονται τα παιδιά. Η συλλογή βρήκε τη θέση της στο έκθεμα «Σοφίτα» στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και παρουσιάζεται ακριβώς όπως ήταν και στον χώρο του σπιτιού της.

Θα αποτελεί σημείο έμπνευσης για να ταξιδεύουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μέσα στα βιβλία και τους ορίζοντές τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 20 Απριλίου 2024, 12:30
Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, Ρηγίλλης – Βασ. Γεωργίου Β 17-19, Αθήνα, τηλ. 210.3312995
Είσοδος ελεύθερη κατόπιν επικοινωνίας

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b