MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Athens Science Festival 2024: Μια National Geographic αποστολή και μια υδρόγειος στην καρδιά της Αθήνας

Η Jill Tiefenthaler, CEO του National Geographic Society και διακεκριμένοι National Geographic Explorers, έρχονται στο Athens Science Festival 2024, στην Τεχνόπολη, να μας διηγηθούν Ιστορίες Εξερεύνησης και Αλλαγής με επίκεντρο το Σπίτι μας – τη Γη.

Athens Science Festival 2024: Μια National Geographic αποστολή και μια υδρόγειος στην καρδιά της Αθήνας
Monopoli Team

Ο πλανήτης μας είναι το Σπίτι μας, ένας Κόσμος – μια κληρονομιά που πρέπει να διαχειριστούμε με σεβασμό. Όλα τα παραπάνω πρεσβεύει η Jill Tiefenthaler, CEO του National Geographic Society, η οποία ως επικεφαλής μίας κοινότητας πρωτοπόρων πολιτών του κόσμου που χρησιμοποιούν τη δύναμη της επιστήμης, της εξερεύνησης και της αφήγησης για να προστατεύσουν και να «φωτίσουν» τη συναρπαστική ιστορία του πλανήτη μας, συμμετέχουν στο Athens Science Festival.

Εδώ και έναν αιώνα, η Disney δημιουργεί ιστορίες που γιορτάζουν τα θαύματα του κόσμου που όλοι μοιραζόμαστε. Για περισσότερα από 136 χρόνια, το National Geographic είναι συνώνυμο της έμπνευσης μιας βαθύτερης σύνδεσης με τον κόσμο μας. Φέτος, οι δύο ισχυρές κληρονομιές ενώνονται στο Athens Science Festival που κλείνει φέτος τα 10 του χρόνια και αφηγείται καθηλωτικές «Ιστορίες Αλλαγής»  για να γιορτάσουν τον όμορφο πλανήτη που αποκαλούμε #τοΣπίτιΜας.

Η παγκόσμια καμπάνια #τοΣπίτιΜας επικεντρώνεται στις προσπάθειες που βοηθούν στην προστασία, την αποκατάσταση και τον εορτασμό του πλανήτη μας, μέσα από δράσεις, προβολές και ομιλίες που φέρνουν συναρπαστικές ιστορίες στο προσκήνιο. Συμπίπτει χρονικά με τον Απρίλιο, τον μήνα της Γης και υποστηρίζει την πολυετή δέσμευσή του  National Geographic για ουσιαστική και μετρήσιμη δράση για έναν πιο υγιή πλανήτη για τους ανθρώπους και την άγρια ζωή. που διαμορφώνουν το παρόν μας με ορίζοντα το μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 20 Απριλίου, η Dr. Tiefenthaler, η πρώτη γυναίκα CEO του National Geographic Society, θα μοιραστεί με το κοινό στην Ελλάδα, τις συναρπαστικές Ιστορίες Αλλαγής ενός οργανισμού που μετράει ήδη 136 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Ιστορίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του πλανήτη μας.

Ενώ την Κυριακή 21 Απριλίου θα ενωθεί με μία ομάδα διακεκριμένων National Geographic Explorers σε ένα απροσδόκητο πάνελ που συνιστά μία πραγματική αποστολή του Οργανισμού επί ελληνικού εδάφους. Η Lucy Hawkes – Physiological Ecologist, ο Nick St.Oegger – Documentary Photographer, ο Piero Amodio – Behavioral Ecologist και Evolution Scientist, η Imogen Napper – Marine Scientist, ο Tom Matthews – Climate Scientist  και Θοδωρής Αναγνωστόπουλος – Co Founder Athens Science Festival και Science Engager, θα μας ταξιδέψουν από τα βάθη των ωκεανών μέχρι τις ψηλότερες κορυφές του πλανήτη, μέσα από τις απίστευτες εμπειρίες τους ως Εξερευνητές του National Geographic. Επιπρόσθετα, ειδικά σχεδιασμένα workshops θα απευθύνονται στους επισκέπτες του Athens Science Festival που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με μαζί τους και να αντλήσουν έμπνευση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

«Μια υδρόγειος στην καρδιά της Αθήνας!»

Selfie με τη Γη; Δεν χρειάζεται να βρεθείτε στο διάστημα για να το πετύχετε. Η μεγαλύτερη υδρόγειος στην Ελλάδα θα βρίσκεται από 16 έως 21 Απριλίου στο Athens Science Festival. Το φουσκωτό μοντέλο της Γης διαμέτρου 10 μέτρων σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το δημιουργικό στούντιο Visualové για το Αστεροσκοπείο και το Πλανητάριο του Μπρνο. Οι εταιρείες συνεργάστηκαν για 1η φορά το 2019 σε ένα μοντέλο της Σελήνης που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό της 50ής επετείου της προσελήνωσης του Apollo 11 στις 20 Ιουλίου 1969. Η φιλοξενία του μοντέλου της Γης στο Athens Science Festival 2024 αποτελεί μια πρωτοβουλία του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του National Geographic.

Μια μεγάλη πρεμιέρα και το πρόγραμμα Προβολών του National Geographic!

Θέλετε να γνωρίσετε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός National Geographic Explorer; Οι ιστορίες εξερεύνησης θα κορυφωθούν με τα ντοκιμαντέρ του National Geographic. Οι προβολές στα πλαίσια μαθητικών επισκέψεων στο Φεστιβάλ περιλαμβάνουν επεισόδια από τις σειρές «Μυστικά των Ελεφάντων» και «Μυστικά των Φαλαινών», ενώ την Τετάρτη στις 21.30 στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» θα πραγματοποιηθεί η avant-premiere της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Μυστικά των Χταποδιών», σε αφήγηση του Paul Rudd. Σε κάθε ωκεανό, πέρα απ’ τις ακτές μας, ζει ένα ζώο με – αυτά που θεωρούμε – «ανθρώπινα» χαρακτηριστικά. Έξυπνο, κοινωνικό, περίεργο, ευγενικό και άγριο, χτίζει πόλεις, χρησιμοποιεί εργαλεία και συνεργάζεται με άλλα είδη για να κυνηγήσει. Στο είδος του, μπορεί κανείς να συναντήσεις πολλές προσωπικότητες, κάποια είναι τολμηρά, άλλα ντροπαλά. Αυτά τα ζώα μπορούν να αλλάξουν το χρώμα του δέρματός τους, την υφή τους και το σχήμα τους εν ριπή οφθαλμού και να δουν πολύ πέρα από τη δική μας όραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLuxembourg Art Fair 2024: Έλληνες εικαστικοί στην καρδιά της Ευρώπης12.09.2018

Πρόσφατες έρευνες επιβεβαιώνουν τη συνείδηση των χταποδιών, την πολύπλοκη λήψη αποφάσεων και τη μοναδική τους προσωπικότητα. Στους τροπικούς υφάλους, στα ψυχρά νερά, από την ακτή ως την ανοιχτή θάλασσα και παντού στο ενδιάμεσο, το χταπόδι βρίσκεται στον βιότοπό του. Ελάτε μαζί μας καθώς αποκαλύπτουμε τα «Μυστικά των Χταποδιών». Η σειρά θα είναι διαθέσιμη από τις 22 Απριλίου στο National Geographic Wild και στο Disney+ στην Ελλάδα. Οι σειρές-ντοκιμαντέρ «Μυστικά των Ελεφάντων» και «Μυστικά των Φαλαινών» είναι τώρα διαθέσιμες στο Disney+.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η προπώληση έχει αρχίσει. Ισχύουν μειωμένα εισιτήρια για φοιτητές/τριες, άνεργους και ΑΜΕΑ, καθώς και οικογενειακά εισιτήρια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την αγορά εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.athens-science-festival.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, 11854 – Γκάζι. Τηλ: 213 0109300.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b