MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γιάννης Νταλιάνης: «Να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε παθητικοί άνθρωποι που καθόμαστε και βλέπουμε τα πράγματα να γίνονται» (vid)

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» για τις κινητοποιήσεις των ηθοποιών, την ανάγκη ενός πιο οργανωμένου μετώπου διεκδίκησης και τον ρόλο του βασιλιά Ληρ στο Εθνικό.

Monopoli Team

Στην παραίτηση των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του υπό κατάληψη Εθνικού Θεάτρου, περίπου τέτοια εποχή πέρσι, με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, αναφέρθηκε ο Γιάννης Νταλιάνης, ο οποίος διδάσκει επίσης στη Δραματική Σχολή του Εθνικού: «Εκείνον τον καιρό γίνονταν πολλές ζυμώσεις, ανακατατάξεις, ήταν δύσκολη περίοδος για εμάς. Αλλά πήραμε αυτή την απόφαση να παραιτηθούμε όλοι οι καθηγητές προκειμένου ν΄αλλάξει το νομοσχέδιο. Έγινε κάποια κίνηση, αλλά ακόμη το θέμα είναι ανοιχτό…». 

Για το αν πιστεύει ο ίδιος πως οι κινητοποιήσεις μπορούν να φέρουν ένα αποτέλεσμα, ο ηθοποιός είπε: «Κάποιες φορές σκέφτομαι ‘καλώς γίνονται’, άλλες λέω ‘τι νόημα έχει;’. Πρέπει να υπάρχει μια καλή οργάνωση από τους φορείς που αγωνίζονται. Σίγουρα χρειάζεται το μήνυμα αυτό και για μια καλή ενδυνάμωση μεταξύ μας. Να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε παθητικοί άνθρωποι που καθόμαστε και βλέπουμε τα πράγματα να γίνονται. Από την άλλη πρέπει να γίνεται κάτι οργανωμένο, αλλιώς ξεφουσκώνει πολύ γρήγορα». 

Σχολιάζοντας το αν η παραίτηση του Λεωνίδα Κακούρη από την παράσταση «Βασιλιάς Ληρ» μπορεί να έφερε μια έμμεση προβολή της παράστασης, ο Γιάννης Νταλιάνης ανέφερε: «Στην περίπτωση του Λεωνίδα Κακούρη δεν μιλάμε για κινητοποίηση, μιλάμε για σούσουρο. Το θέμα είναι να προβάλλεται κάτι με τα στοιχεία αυτά καθ’ αυτά τα οποία περιέχει και όχι για παράπλευρα. Μπορεί να κάνει και καλό και κάποιοι από περιέργεια να έρθουν στην παράσταση κι ένα ποσοστό από αυτούς τελικά να τους κερδίσει το θέατρο. Ουδέν κακόν αμιγές καλού». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛεωνίδας Κακούρης: Παραιτείται από το Εθνικό και τον ρόλο του Βασιλιά Ληρ12.09.2018

«Δεν με έκανε να πάρω την απόφαση να αναλάβω τον ρόλο του Ληρ το γεγονός ότι ίσως η παραγωγή έμενε ξεκρέμαστη, ούτε το δέλεαρ της προβολής, αλλά η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ο Γιάννης Χουβαρδάς και ο Γιάννης Μόσχος, και η επιθυμία η δική μου ν’ αναμετρηθώ με αυτό το κείμενο. Να έχω αυτή την εμπειρία και να μη μετανιώνω μετά για κάτι που δεν δοκίμασα». 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b