MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Κλοντ Μοντανά έφυγε από τη ζωή: Ο “βασιλιάς της βάτας” που καθόρισε τα 80s

Ο ιδιοφυής σχεδιαστής και “βασιλιάς της βάτας” έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετων.

Monopoli Team

Ο Κλοντ Μοντανά, ο Γάλλος υπερταλαντούχος σχεδιαστής δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Έφυγε από τη ζωή στο Παρίσι, στα 76 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του ένα εμβληματικό έργο που πάντα θα αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο της πιο γρήγορα ανακυκλώσιμης τέχνης, της μόδας.

Το δυσάρεστο αυτό γεγονός, που μεταδόθηκε αρχικά από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, επιβεβαίωσε και η Fédération de la Haute Couture et de la Mode -πρόκειται για τη γαλλική Ομοσπονδία Υψηλής Ραπτικής και Μόδας.

Γιατί θα θυμόμαστε πάντα τον Μοντανά

Λάτρευε να ανεβάζει στην πασαρέλα δημιουργίες από εκκεντρικά πατρόν, με τονισμένες σιλουέτες που του έδωσαν μάλιστα το παρατσούκλι, «King of the Shoulder Pad» -βασιλιάς της βάτας δηλαδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνας Banksy, μία Bentley, λαμπερά κοστούμια και αξεσουάρ: 8 εκατομμύρια σε ένα μόνο βράδυ για τη συλλογή του Έλτον Τζον στο Christie’s12.09.2018

Χρησιμοποίησε αριστοτεχνικά το δέρμα και απογείωσε το χρώμα -τα αγαπημένα του ήταν το navy blue, το φούξια, το σμαραγδία και το κοβάλτιο και καθιερώθηκε σε όλο τον πλανήτη για την υψηλή ραπτική του -αναφέρομαι στο διάστημα που συνεργάστηκε με τον οίκο Lanvin για δύο χρόνια, από το 1990 έως το 1992.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRick και Michonne σε νέες περιπέτειες: Όσα πρέπει να ξέρεις για το νέο spin-off του Walking Dead12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b