MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ένας Banksy, μία Bentley, λαμπερά κοστούμια και αξεσουάρ: 8 εκατομμύρια σε ένα μόνο βράδυ για τη συλλογή του Έλτον Τζον στο Christie’s

Χαμός στο πρώτο βράδυ της δημοπρασίας της συλλογής του Elton John από τον Christie’s, με επικεφαλής έναν Banksy 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Banksy, Flower Thrower Triptych, 2017. Courtesy Christie's.
Monopoli Team

Ο οίκος Christie’s στη Νέα Υόρκη πούλησε σχεδόν όλα τα αντικείμενα της συλλογής του Έλτον Τζον, από το πρώτο κιόλας βράδυ της δημοπρασίας, επιτυγχάνοντας συνολικό ποσό 8 εκατομμυρίων δολαρίων, διπλασιάζοντας την εκτίμηση του οίκου για την προπώληση.

Το ακριβότερο κομμάτι της βραδιάς ήταν ένα έργο του Banksy, με τίτλο “Flower Thrower Triptych” (2017), το οποίο ο μουσικός είχε αγοράσει απευθείας από τον καλλιτέχνη και το οποίο απέφερε 1,9 εκατ. δολάρια έναντι υψηλής εκτίμησης 1,5 εκατ. δολαρίων.

Ένας άτιτλος μικρός πίνακας του Keith Haring με ένα χαμογελαστό πρόσωπο με τρία μάτια από το 1982 πωλήθηκε για 756.000 δολάρια έναντι εκτίμησης 500.000 δολαρίων. Στη συλλογή περιλαμβάνονταν επίσης έργα των William Klein, Sol LeWitt, Robert Mapplethorpe, Herb Ritts, Julian Schnabel, Cindy Sherman και Andy Warhol, μεταξύ άλλων.

Φυσικά, η πώληση δεν περιορίστηκε μόνο στη συλλογή έργων τέχνης του μουσικού. Ένα άλλο ξεχωριστό κομμάτι ήταν η αγαπημένη Bentley Continental του Sir Elton John του 1990, η οποία προκάλεσε ζωηρές προσφορές από 24 συμμετέχοντες, και η οποία τελικά πωλήθηκε για 441.000 δολάρια σε έναν τηλεφωνικό πλειοδότη – ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη τη χαμηλή της εκτίμηση των 25.000 δολαρίων, σύμφωνα με το Artnews.

Photo: Christie's Images LTD. 2024

Photo: Christie’s Images LTD. 2024

Τρία ρολόγια πουλήθηκαν επίσης σε υψηλή τιμή, επιτυγχάνοντας τουλάχιστον τριπλάσιες τιμές από τις χαμηλές εκτιμήσεις τους. Ένα υπογεγραμμένο Cartier, Paris, Tank Normale πωλήθηκε για 176.400 δολάρια, σχεδόν 9 φορές περισσότερο από την εκτίμηση των 20.000 δολαρίων, σημειώνοντας ρεκόρ για το μοντέλο.

Photo : Christie’s Images LTD. 2024

Τα ρούχα, τα κοσμήματα και άλλα αξεσουάρ του σερ Έλτον Τζον, που αντανακλούν το αμίμητο στυλ του, ξεπέρασαν επίσης κατά πολύ τις εκτιμήσεις. Ένα ζευγάρι ασημένιες δερμάτινες μπότες με πλατφόρμες που έφεραν τα γράμματα E και J πωλήθηκε 19 φορές πάνω από τη χαμηλή τους εκτίμηση και συγκέντρωσε το ποσό των 94.500 δολαρίων, ενώ ένα πορσελάνινο σερβίτσιο Medusa Red του Versace (Rosenthal) πωλήθηκε για 55.440 δολάρια έναντι χαμηλής εκτίμησης 4.000 δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα πιο διάσημα φιλιά στην ιστορία της τέχνης12.09.2018

Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις παραμένουν ανοιχτές έως τις 28 Φεβρουαρίου, εφόσον λίγα ακόμη κομμάτια παραμένουν διαθέσιμα προς πώληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο; – Μέρος 2ο: Το ΕΜΣΤ εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εκθέσεων12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b