MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 24-25 Φεβρουαρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Πινόκιο: Παραστάσεις στο Εθνικό για όλη την οικογένεια σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας

«Πινόκιο» παρουσιάζεται από 15 Νοεμβρίου ’23 με μεγάλη επιτυχία σε μια διασκευή του έργου του Κάρλο Κολόντι από τον Κρις Κούπερ και σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, στο  Θέατρο Rex-Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη». Οι παραστάσεις  θα είναι προσβάσιμες για άτομα με οπτική αναπηρία με Υπηρεσίες Απτικής Ξενάγησης πριν την έναρξη των παραστάσεων και Ακουστικής Περιγραφής κατά την διάρκειά τους, καθώς και για Κ/κωφά και Βαρήκοα άτομα με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και SDH Υπέρτιτλους. Οι προσβάσιμες  παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν τις εξής ημέρες και ώρες: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις  16:30 και Κυριακή 21 Απριλίου στις  15.00.
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις  16:30 και Κυριακή 21 Απριλίου στις  15.00.
Τιμές εισιτηρίων: ΑμεΑ – Συνοδών: 5 ευρώ. Εκδοτήρια: Εθνικό Θέατρο – REX, Πανεπιστημίου 48. Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2105288170-171, 2103305074, 2103301881. Από Τετάρτη έως Κυριακή και ώρες 09.30 – 21.00. Κρατήσεις μέσω email: [email protected].
Εθνικό Θέατρο – Rex Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα. Ταμεία Εισιτηρίων: 210 3301881 – 210 3305074.

Πες το Ψέματα…:Ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι από την ομάδα Contratiempo στο θέατρο Σταθμός

Μετά την θερμή υποδοχή του κοινού και τα συνεχή sold out, η παράσταση «Πες το Ψέματα…» επανέρχεται με νέο κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Σταθμός, από την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή μέχρι τις 28 Απριλίου στις 14:30. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.  Ένα ζωντανό μουσικοθεατρικό παραμύθι που σκοπεύει να δώσει ώριμες απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα. Αν η αλήθεια χανόταν.. τι θα γινόταν στον κόσμο; Πώς θα ήταν ένας κόσμος που εκείνη δεν θα υπήρχε; Τελικά μέσω του ψέματος μπορούμε να την ανακαλύψουμε, να αναγνωρίσουμε την αξία της και να μάθουμε σπουδαία πράγματα για αυτήν; Αν ναι με ποιόν τρόπο;
Παραστάσεις: Από Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Κάθε Κυριακή στις 14:30.
Εισιτήρια: Προπώληση: 9€, ταμείο θεάτρου: 12€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα. Τηλέφωνο θεάτρου: 2105230267

Η Συμμορία του Μεσονυχτίου, του Ντέιβιντ Ουάλιαμς, για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Άνεσις

Η αγαπημένη «Συμμορία του Μεσονυκτίου» παρουσιάζεται ανανεωμένη, στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις. Το έργο του πολυβραβευμένου Ντέιβιντ Ουάλιαμς παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη και μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου. Ένα μπαλάκι του κρίκετ προσγειώνεται στο κεφάλι του Τομ και εισάγεται στο νοσοκομείο «Λορντ Φαντ», το πιο παράξενο του Λονδίνου. Εκεί, τον υποδέχεται ένας μυστήριος Θυρωρός με παραμορφωμένο σώμα, που το πραγματικό του όνομα αποτελεί γρίφο και ένας νεαρός γιατρός, που αν είσαι παιδί, μπορείς εύκολα να ξεγελάσεις. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, όταν στην παιδιατρική πτέρυγα συναντά την προϊσταμένη, που παραδόξως, δε συμπαθεί καθόλου τα παιδιά και σχεδιάζει να του δυσκολέψει τη ζωή για όσο κρατήσει η νοσηλεία του. Όμως, ευτυχώς, στο θάλαμο που τον μεταφέρουν, έχει συγκατοίκους τη δυναμική Άμπερ, τον Τζόρτζ που λατρεύει τις σοκολάτες, τον συνομήλικο του Ρόμπιν, που προς το παρόν δεν βλέπει καθόλου και τη δεκάχρονη Σάλι που την περισσότερη ώρα κοιμάται. *Παίζουν: Δημήτρης Κολλιός, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Θανάσης Μυλωνόπουλος κ.α.
Παραστάσεις: Από 22 Οκτωβρίου 2023.  Κυριακές 11:30 και 15:00.
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα 115 26 Τηλέφωνο: 21 0771 8943. 

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Λαμπέτη

Φωτογραφία: Αγγελική Κοκκοβέ

Η Θεατρική Ομάδα «Μυθωδία» από τον Νοέμβριο ξεκινά τη συνεργασία της με το Θέατρο «Λαμπέτη», όπου θα παρουσιάσει το σπουδαίο έργο του Μαρκ Χάντον «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;» διασκευασμένο για εφήβους και ολόκληρη την οικογένεια. Ο Κρίστοφερ ξέρει πολλά για τα μαθηματικά και τη φυσική και ελάχιστα για τους ανθρώπους. Η ιστορία του ξεκινά ως ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Ένα βράδυ βρίσκει νεκρό τον Ουέλινγκτον, το σκύλο της γειτόνισσάς του κι αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο. *Σκηνοθεσία-διασκευή: Νικορέστης Χανιωτάκης. Παίζουν: Μαρία Δελετζέ, Θωμάς Θάνος, Μάχη Μακρίδου, Μάριος Μαριόλος κ.α.
Παραστάσεις: Από 5 Νοεμβρίου 2023.  Κάθε Κυριακή στις 14:30.
Εισιτήρια: Μειωμένο 10€, Κανονικό 12€. Προπώληση: more.com
έατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠινόκιο: Παραστάσεις στο Εθνικό για όλη την οικογένεια σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας12.09.2018

Μουσική

«Ήρωες»: Θρυλικές μορφές από τον κόσμο της μουσικής και της φαντασίας από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής

Μια πρωτότυπη αφήγηση με πρωταγωνιστές θρυλικές μορφές από τον κόσμο της μουσικής και της φαντασίας ξετυλίγεται το τελευταίο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι ακροατές όλων των ηλικιών έχουν τώρα μία ακόμη ευκαιρία να απολαύσουν επιλεγμένα αποσπάσματα κορυφαίων έργων, αντιπροσωπευτικών της ηρωικής θεματικής, τα οποία θα ερμηνεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό το γενικό πρόσταγμα της αρχιμουσικού Ελένης Κοτσμανίδου. Με το αγαπημένο αθηναϊκό σύνολο συνδιαλέγεται  η Νάντια Κοντογεώργη, σε ρόλο αφηγήτριας, που θα συστήσει στους ακροατές τις ομάδες των οργάνων επί σκηνής.
Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, 17:00
Εισιτήρια: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) | 14 €. Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000.

Φεστιβάλ

Φεστιβάλ Καραγκιόζη και Φασουλή – Οικογενειακή Συνάντηση Λαϊκών Ηρώων

Το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA-ΕΛΛΑΣ) και το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών συνδιοργανώνουν Φεστιβάλ Καραγκιόζη και Φασουλή – Οικογενειακή Συνάντηση Λαϊκών Ηρώων. Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί σε δύο θεατρικούς χώρους που υπηρετούν χρόνια με αγάπη και συνέπεια το θέατρο σκιών και το κουκλοθέατρο, ο χώρος τεχνών «Paraga» και το «Εργαστήρι Μαιρηβή». Κάθε παράσταση προς το κοινό θα αποτελείται από μία παράσταση Φασουλή και μία παράσταση Καραγκιόζη, από διαφορετικούς καλλιτέχνες έκαστη, συνολικής διάρκειας 60 λεπτών. Σάββατο 24 Φεβρουαρίου – “Paraga”: 11.30 Θέατρο Σκιών Τάσου Κώνστα: «Οι επιχειρηματίες της συμφοράς» Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια: «Φασουλής, Ιστορία Έρωτος και Θανάτου» | 17.00 Θέατρο Σκιών Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου: «Ο Καραγκιόζης και ο κατά Φαντασίαν ασθενής» Κατερίνα Τίγκα: «Φασουλής και Τερεζίνα» | 19.30 Νικόλας Πέππας: «Ο Καραγκιόζης και το Μαγεμένο Δεντρί» Κουκλοθέατρο Τερατό «Ο Πουλτσινέλα και ο Σκύλος». Κυριακή 25 Φεβρουαρίου – «Εργαστήρι Μαιρηβή»: 11.30 Φώτης Πλέσσας: «Τα καμώματα του Καραγκιόζη» & παράσταση κουκλοθεάτρου: «Το λαϊκό λαχείο» | 17.00 Θέατρο Σκιών Σωκράτης Κοτσορές: «Οι περιπέτειες του Πασχάλη και ο Γάμος του Μπαρμπαγιώργου» Νικολέτα Βασιλοπούλου: «Φασουλής» | 19.30 Θέατρο Σκιών Χάρη Μπιλλίνη: «Ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο» Μαρία Μανάση / Κουκλοθέατρο Μαρμίτα: «Ο Φασουλής και η Χαρά» Κουκλοθέατρο ΑΝΤΑΡΑ: «Φασουλής μια καρναβαλική ιστορία».
*Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ
Γενική είσοδος: 8€, 6€ (για τα μέλη Unima Ελλάς και του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών). Ημερήσιο (3 παραστάσεις): 18€. |  Για κρατήσεις και πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6909934376.
Χώρος: “Paraga” Καλλιρρόης 89, Αθήνα και Εργαστήρι Μαιρηβή» Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Αγγελίνα, της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Δράσεις

Σαββατοκύριακα στο Μουσείο Συναισθημάτων

Το Μουσείο Συναισθημάτων ανοίγει τις πόρτες του τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου με τη διαδραστική έκθεση «Το Παλάτι του Θυμού» (10:00 – 13:00) και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, 13:00 – 14:00 – «ΦΟΒΕρές Εξερευνήσεις»: Ο φόβος μας προστατεύει; Μας μπλοκάρει; Μας διασκεδάζει; πάμε να παίξουμε μαζί του για να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους μαζί. *Για ενήλικες, εφήβους και παιδιά από 5 ετών.
Ημερομηνίες: 24, 25 Φεβρουαρίου και 23, 24 Μαρτίου | Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου).
Μουσείο Συναισθημάτων, Καρατζά 7 και Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου, Αθήνα.
Τηλ: (+30) 210 92 18 329.

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Δωρεάν ομαδικές περιηγήσεις για μικρούς και μεγάλους

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, που στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall, προσφέρει κάθε Σάββατο, σε μικρούς και μεγάλους ένα μοναδικό βιωματικό ταξίδι στην ιστορία της Ολυμπιακής Ιδέας. Με την αγορά ενός εισιτηρίου, όλοι οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δωρεάν ομαδικές περιηγήσεις στους χώρους της μόνιμης έκθεσης. Τα διαδραστικά εκθέματα, το πρωτότυπο οπτικοαουστικό υλικό και τα βιώματα των αθλητών μέσα από τις ιστορίες και τα προσωπικά τους αντικείμενα, συνθέτουν τη μόνιμη έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, αντικατοπτρίζοντας την ιστορία, τις αξίες και τη φιλοσοφία του Ολυμπισμού.
Οι δωρεάν ομαδικές περιηγήσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, είναι διαθέσιμες κάθε Σάββατο, από τις 10:00 έως τις 18:00, ανά μια ώρα (τελευταία είσοδος στις 17:00).
Για την συμμετοχή σας απαιτείται τηλεφωνική προκράτηση θέσης στο +30 210 6885 560. Σημειώνεται ότι λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, Λεωφ. Κηφισίας 37a, Μαρούσι. Τηλ: 21 0688 5560.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαρτίου 202412.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b