MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

4 λόγοι που διψάς συνέχεια – και δεν έχουν σχέση με τον καιρό

Δεν είναι ασυνήθιστο να θέλετε απεγνωσμένα ένα ποτήρι νερό μετά από μια έντονη προπόνηση ή αφού έχετε φάει κάτι ιδιαίτερα πικάντικο. Αλλά αν διψάτε υπερβολικά, αυτό μπορεί να είναι σημάδι κάποιου προβλήματος υγείας.

Monopoli Team

Η δίψα είναι ένας αμυντικός μηχανισμός. Με απλά λόγια, είναι ο τρόπος του σώματός σας για να σας ενημερώσει ότι τα επίπεδα υγρών σας δεν βρίσκονται σε ισορροπία. Το σώμα μας αποτελείται από πολλά μικροσκοπικά κύτταρα. Κάθε κύτταρο χρειάζεται μια ισορροπημένη ποσότητα υγρού – τόσο μέσα όσο και έξω – για να λειτουργήσει σωστά.

Όταν υπάρχει λιγότερο υγρό έξω από τα κύτταρα από ό,τι μέσα, τότε το υγρό αντλείται έξω από κάθε κύτταρο για να αντισταθμιστεί. Και αυτή η προκύπτουσα έλλειψη υγρού μειώνει την ικανότητα του κυττάρου σας να εκτελεί βασικές λειτουργίες. Και όταν τα κύτταρα σας δεν λειτουργούν κανονικά, η συνολική λειτουργία του σώματός σας αρχίζει να μειώνεται. Ευτυχώς όμως η κατανάλωση νερού αναπληρώνει τα υγρά στα κύτταρα σας και έτσι αρχίζουν να λειτουργούν ξανά κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυμβουλές «αντικαρκινικής» διατροφής από τη διατροφολόγο12.09.2018

Γιατί διψάτε συνέχεια

Διαβήτης

Η αυξημένη ούρηση και η υπερβολική δίψα είναι δύο ενδεικτικά σημάδια εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Αυτά μπορεί επίσης να είναι συμπτώματα υπεργλυκαιμίας, μια κατάσταση όπου υπάρχει πάρα πολύ σάκχαρο (ή μόρια γλυκόζης) στο αίμα σας.

Εάν έχετε πάρα πολύ σάκχαρο στην κυκλοφορία του αίματος, αυτό το σάκχαρο θα αρχίσει να φεύγει μέσω των νεφρών σας και να εισέρχεται στα ούρα. Βασικά, αυτός είναι ένας αμυντικός μηχανισμός που βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από την υπερβολική ζάχαρη.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b