MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Αυτή η συνήθεια συνδέεται με την εμφάνιση Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με έρευνα

Υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ έχουν οι άνθρωποι που σκαλίζουν τη μύτη τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Monopoli Team

Υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ έχουν οι άνθρωποι που σκαλίζουν τη μύτη τους, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biomolecules. Η νέα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Δυτικού Σίδνεϊ, σημειώνει πως «η νευροφλεγμονή στη νόσο Αλτσχάιμερ μπορεί να προκαλείται εν μέρει από ιογενείς, βακτηριακούς και μυκητιασικούς παθογόνους μικροοργανισμούς που εισέρχονται στον εγκέφαλο μέσω της μύτης».

Παράλληλα, η εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ αποδείχθηκε ότι συνδέεται και με το χρόνιο σκάλισμα της μύτης, ιατρικά γνωστό ως ρινοτιλεξομανία, καθώς εισάγονται μικρόβια στη ρινική κοιλότητα που προκαλούν φλεγμονή στον εγκέφαλο. Οι συγγραφείς της έκθεσης, υποστήριξαν ότι οι αλλαγές στο ρινικό περιβάλλον που προκαλούνται από την υπερανάπτυξη μικροβίων, μπορούν να είναι πηγή των χρόνιων, ήπιων λοιμώξεων του εγκεφάλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑλτσχάιμερ: Επιστήμονες ανακαλύπτουν πιθανό τρόπο επιδιόρθωσης της μνήμης χρησιμοποιώντας την πρωτεΐνη KIBRA12.09.2018

Αυτές οι λοιμώξεις μπορεί να υπάρχουν χωρίς συμπτώματα εξωτερικά, αλλά μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή, αφήνοντας πίσω τους επιβλαβείς πρωτεΐνες πο συμβάλλουν στην ανάπτυξη νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως και Αλτσχάιμερ. Αν και δεν υπάρχουν «οδηγίες» σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να προλάβει τη νόσο, οι ειδικοί και οι έρευνες θεωρούν ότι η συνεπής και συστηματική υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής ίσως λειτουργεί προστατευτικά.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b