MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
22
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

ΕΚΠΑ – Κέντρο Αρχιμήδης: Εννέα καινοτόμες προτάσεις για πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» του ΕΚΠΑ, αναλογιζόμενο την τεράστια καταστροφή της χώρας μας από τις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συνεισφέρει στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σημαντικών αυτών επιπτώσεων.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Εννέα καινοτόμες προτάσεις με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών που συνδέονται με την πρόληψη, διαχείριση και αποκατάσταση των επιπτώσεων από τις φυσικές καταστροφές, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται στο επίκεντρο της αξιολόγησης της Επιτροπής που έχει συσταθεί από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο πλαίσιο σχετικού Διαγωνισμού.

Αναλυτικότερα, το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» του ΕΚΠΑ, αναλογιζόμενο την τεράστια καταστροφή της χώρας μας από τις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες, ως συνέπεια και της κλιματικής αλλαγής, καθώς και τις σημαντικές προκλήσεις με περιβαλλοντικό, υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο που αυτές επιφέρουν, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συνεισφέρει στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σημαντικών αυτών επιπτώσεων, συνδέοντας το πανεπιστήμιο με την κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚλιματική αλλαγή: Ως και 872 δισ. ευρώ το κόστος για την ΕΕ σε μια ενδεχόμενη άνοδο της στάθμης της θάλασσας12.09.2018

Στο πλαίσιο αυτό, προσκάλεσε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ, μεμονωμένους ερευνητές ή/και ερευνητικές ομάδες που αποτελούνται από τουλάχιστον ένα μέλος ΔΕΠ του ΕΚΠΑ, να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό για την ανάδειξη καινοτόμων λύσεων για την πρόληψη, διαχείριση και αποκατάσταση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές, όπως πχ. πυρκαγιές και πλημμύρες, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τους ερευνητές να εξετάσουν τις πρακτικές εφαρμογές των ερευνητικών τους αποτελεσμάτων για την ανάπτυξη λύσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, να συνεισφέρει στην ανάδειξη και προβολή της εφαρμοσμένης έρευνας που έχει αντίκτυπο τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Άλλη μια “πρωτιά” για την Ελλάδα: Πρώτη στο εργασιακό στρες – Σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους σε πίεση
Επίκαιρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία
Επίκαιρα
Γ. Μαζωνάκης: Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή
Επίκαιρα
Γ. Μαζωνάκης: Αναβάλλεται η νεκροψία – Τεχνικό σύμβουλο ορίζει η οικογένεια
Επίκαιρα
Γκλόρια Στάινεμ: Έφυγε από τη ζωή η πρωτοπόρος του φεμινιστικού κινήματος
Επίκαιρα
Πώς θέλει να μετονομάσει ο Τραμπ τα Στενά του Ορμούζ;
Επίκαιρα
Mία ιδιοφυία της μόδας “θυσιάζεται” στον βωμό της ψεύτικης woke κουλτούρας
Αγορές
Μειωμένες τιμές σε 1.740 προϊόντα: Ποια είδη ξεχωρίζουν
Επίκαιρα
Συγκλονιστικοί Τεντόγλου και Καραλής στη Ζυρίχη: Κατέκτησαν πρώτη και δεύτερη θέση
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου: Συναγερμός στην Αττική – Ποιες περιοχές χαρακτηρίζονται “υψηλού κινδύνου”
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου- Ποια είναι τα συμπτώματα;