MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Το ασβέστιο θα μπορούσε να είναι το «κλειδί» για τη θεραπεία του καρκίνου – Επιστήμονες δημιουργούν ένα ισχυρό αντικαρκινικό φάρμακο

Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέο φάρμακο κατά του καρκίνου, ελέγχοντας τα επίπεδα ασβεστίου στα κύτταρα.

Monopoli Team

Άλλο ένα καλό νέο από τους επιστήμονες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη «μάχη» κατά του καρκίνου. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ewha Womens, στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ισχυρή χημική σύνθεση που μπορεί να «εξολοθρεύσει» τα καρκινικά κύτταρα, όπως αποκαλύπτουν τα ευρήματα του περιοδικού «Angewandte Chemie».

Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέο φάρμακο κατά του καρκίνου, ελέγχοντας τα επίπεδα ασβεστίου στα κύτταρα, δηλαδή το «κλειδί» για μια «αντικαρκινική» φόρμουλα. Συνήθως, τα πολλά ιόντα ασβεστίου είναι επιβλαβή και μπορούν να προκαλέσουν «ασφυξία» σε στοιχεία της υγιούς κυτταρικής σύνθεσης, όπως τα μιτοχόνδρια.

Έτσι, λοιπόν, οι επιστήμονες βρήκαν έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν αυτή την επιβλαβή υπερβολική εισροή για να αποκρούσουν και να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα στο σώμα μέσω αυτού που αποκαλούν «καταιγίδα ασβεστίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαρκίνος του τραχήλου: Ελπιδοφόρα νέα για την θεραπεία – Ο ρόλος του εμβολίου12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b