MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Όταν η Δέσποινα Μπεμπεδέλη συνάντησε τη Χαρίτα Μάντολες στην Κύπρο (vid)

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη συναντά τη Χαρίτα Μάντολες, τη γυναίκα-σύμβολο της Μεγαλονήσου, την οποία ενσαρκώνει η ηθοποιός στη σειρά του MEGA, Famagusta.

Monopoli Team

Την πρώτη τους κοινή συνέντευξη στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη έδωσαν η Χαρίτα Μάντολες και η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, αμέσως μετά το τέλος της προβολής του νέου επεισοδίου της σειράς Famagusta.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη, μαζί με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη συνάντησαν τη Χαρίτα Μάντολες, τη γυναίκα σύμβολο της Κύπρου που έγινε μάρτυρας της εν ψυχρώ εκτέλεσης έξι μελών της οικογένειάς της από Τούρκους στρατιώτες.

Έκτοτε, από εκείνο το καλοκαίρι του ’74, ο χρόνος «πάγωσε» για την Χαρίτα Μάντολες, η οποία δεν έπαψε ποτέ να αναζητά τους νεκρούς της και να μιλά για τα τραγικά γεγονότα του πολέμου, ενώ εξακολουθεί – όπως η ίδια λέει – να είναι 27 ετών, ακριβώς όσο ήταν εκείνη τη μαύρη μέρα της 20ής Ιουλίου για την Κύπρο.

«Ευχαριστώ πολύ που ήρθατε να μάθετε τη δική μας ιστορία. Να μάθει ο κόσμος τι έγινε το 1974. Πρέπει να λέγονται αυτά κόρη μου», είπε η Χαρίτα Μάντολες ανοίγοντας το σπίτι της στην Κύπρο στην ηθοποιό που την ενσαρκώνει στη σειρά και στη δημοσιογράφο.

Το «ναι» της Χαρίτας Μάντολες στο Famagusta

«Ευχαριστήθηκα όταν με πήραν από τη σειρά για να ζητήσουν τη μαρτυρία μου. Θέλω να λέγονται αυτά και να ακούγεται το θέμα της Κύπρου. Κι ευχαριστώ πολύ περισσότερο αυτή τη γυναίκα, την Δέσποινα Μπεμπεδέλη, αυτόν τον καλό και γλυκό άνθρωπο, που σηκώνει τα βάρη της ψυχής μου», είπε η ίδια η Χαρίτα Μάντολες για τη σειρά Famagusta.

«Εγώ είμαι μια φτωχή γυναίκα που έζησα αυτό το δράμα. Δεν είμαι θύμα αλλά δεν είμαι ηρωίδα. Είμαι ένας φτωχός άνθρωπος, ούτε μόρφωση, ούτε τίποτα απλώς έζησα αυτό το δράμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamagusta: Η αληθινή ιστορία της Χαρίτας Μάντολες, της γυναίκας-σύμβολο της τραγωδίας στην Κύπρο12.09.2018

Με τη σειρά της η Δέσποινα Μπεμπεδέλη που υποδύεται τη Χαρίτα Μάντολες στη σειρά είπε: «Ό,τι βγαίνει από το δικό μου το στόμα ως Χαρίτα Μάντολες στη σειρά, είναι λόγια αυθεντικά της ίδιας. Όπως τα είπε και όπως τα λέει. Γνωριστήκαμε από κοντά γιατί εγώ είχα ανάγκη να τη γνωρίσω. Να γνωρίσω τον κόσμο της, την ψυχή της, τις σκέψεις της, τις μνήμες να τις ακούσω από το ίδιο της το στόμα. Και την άκουσα πολλές φορές. Και ξανά και ξανά. Με συγκίνηση, με χαμόγελο, με τρυφερότητα. Δεν είναι απλώς ένα σενάριο, είναι ντοκουμέντο. Και η τελευταία λέξη που θα βγει από το στόμα μου ως Χαρίτα, θέλω να ξέρει ο κόσμος πως εκφράζουν την τραγική εμπειρία της». 

Όταν η Δέσποινα Μπεμπεδέλη είπε το δικό της «ναι» στο Famagusta

«Δέχθηκα χωρίς δεύτερη κουβέντα να παίξω την Χαρίτα Μάντολες. Δεν πρέπει να σταματήσει να υπάρχει μάχη για τη διεκδίκηση της επιστροφής. Δεν νοείται η Αμμόχωστος νεκρή πόλη, είναι σπαρακτικό. Απομεινάρια νοικοκυριών… είναι αβάσταχτο. Θέλω να ξανά δω την Κύπρο όπως ήταν πριν το ’74».

Τα συναισθήματα μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου

«Όταν είδα το επεισόδιο και πόσο ωραία τα έλεγε η Δέσποινα, πάγωσα στη θέση μου», συνέχισε η Χαρίτα Μάντολες. «Σκεφτόμουν θα φτάσει το μήνυμα παντού. Και το μήνυμα είναι η απελευθέρωση του τόπου μας. Όχι η επανένωση, η απελευθέρωση. Να πάει ο καθένας ξανά στο σπίτι του, στο χωριό του. Ονειρεύομαι την ημέρα που θα μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά με τους Τουρκοκύπριους».

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b