MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Famagusta: Η αληθινή ιστορία της Χαρίτας Μάντολες, της γυναίκας-σύμβολο της τραγωδίας στην Κύπρο

Η Χαρίτα Μάντολες, η γυναίκα με τους περισσότερους αγνοούμενους από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, περιγράφει τα γεγονότα και συγκινεί.

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη υποδύεται τη Χαρίτα Μάντολες στη σειρά "Famagusta".
Monopoli Team

«Είμαι 27 χρονών, είμαι ακριβώς όσο ήμουν εκείνη την ημέρα. Από τότε σταμάτησα να μεγαλώνω, γιατί περιμένω τη μέρα που θα γυρίσω πάλι πίσω στο σπίτι μου, ελεύθερη», είπε η Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην πρεμιέρα της σειράς «Famagusta», στο Mega.

Η κορυφαία ηθοποιός υποδύεται τη Χαρίτα Μάντολες, τη γυναίκα σύμβολο της Κύπρου που έζησε τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής το 1974.

Για τη Χαρίτα Μάντολες ο χρόνος σταμάτησε στην ηλικία των 27 ετών, την ημέρα της εισβολής. Σε συνέντευξή της περιέγραψε όσο συνέβησαν στις 20 Ιουλίου 1974 και προκαλεί ανατριχίλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamagusta: Oι εμβληματικές προσωπικότητες της Κύπρου που θα δούμε στη σειρά12.09.2018

Μιλώντας στην εκπομπή Ατζέντα στον ραδιοφωνικό σταθμό Active, σύμφωνα με το philenews.com, συγκλόνισε με την περιγραφή της «ήμασταν κάτω από τα λεμονόδεντρα. Τρέξαμε από τα σπίτια μας να γλιτώσουμε από τις βόμβες, που έριχναν τα αεροπλάνα και από τον στρατό που βγήκε από τη θάλασσα.

Άντρας με 3 παιδιά έψαχνε κοντά μας τη γυναίκα του και την πεθερά του, που ακόμα αγνοούνται. Αγοράκι 14 ετών έψαχνε τη μητέρα και τον πατέρα του, όταν τον σκότωσαν εκεί με τους 12 δικούς μας ανθρώπους. Ο σύζυγός μου ήταν έφεδρος κι έτρεξε στη Λυσιώτισσα. Μα δεν είχαν όπλα να τους δώσουν κ επέστρεψε πίσω, αντικρίζοντας εκείνο το μακελειό με τους αδικοσκοτωμένους στρατιώτες μας, τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ».

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr. 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b