MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Όσα πρέπει να ξέρεις για την Lily Gladstone, που γράφει ιστορία στα φετινά Όσκαρ

Η Lily Gladstone είναι η πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα στην ιστορία, που προτείνεται για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Monopoli Team

Οι τελετές απονομής βραβείων κορυφώνονται σε λίγες ημέρες από τώρα, με την πραγματοποίηση των Oscars στις 11 Μαρτίου. Από τις αρχές του χρόνου, το Χόλιγουντ έχει «φορέσει τα καλά του» και μετά τις Χρυσές Σφαίρες, τα Critic’s Choice Awards, και τα Emmy’s, σειρά έχουν τα μεγάλα Oscars. Για τον Α’ Γυναικείο ρόλο φιγουράρουν ονόματα όπως αυτό της Έμα Στόουν φυσικά, με το Poor Things, η Ανέτ Μπένινγκ με το Nyad, η Σάντρα Χιούλερ με το Anatomy of a Fall, η Κάρεϊ Μάλιγκαν με το Maestro και η Λίλι Γκλάντστοουν με το Killers of the Flower Moon.

Με την Μάργκο Ρόμπι να έχει μείνει στην απ’ έξω, τα δυο μεγάλα φαβορί φαίνεται πως είναι η Στόουν και η Γκλάντστοουν. Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την Γκλάντστοουν και γιατί άφησε το αποτύπωμα της έντονα στην ιστορία του κινηματογράφου, τους τελευταίους μήνες;

Η Λίλι Γκλάντστοουν είναι η πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα στην ιστορία, που προτείνεται για Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και αυτό χάρη στην ερμηνεία της στην ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» («Killers of the Flower Moon»). Είναι επίσης η πρώτη Ινδιάνα που όχι μόνο βρέθηκε υποψήφια στις Χρυσές Σφαίρες, αλλά κέρδισε και το βραβείο. Κατά τη διάρκεια της ευχαριστήριας ομιλίας της, η ηθοποιός είπε τα εξής: «Αυτό το βραβείο είναι για κάθε μικρό παιδί της Ρεζ, κάθε παιδί που έχει όνειρα, που βλέπει τον εαυτό του να εκπροσωπείται και τις ιστορίες μας να λέγονται από εμάς τους ίδιους με δικά μας λόγια, με συμμάχους και εμπιστοσύνη γι’ αυτό που κάνουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKillers of the Flower Moon: Mια ιστορία για τους Ιθαγενείς Αμερικανούς που ο Martin Scorsese δεν θέλει να ξεχάσουμε12.09.2018

Είναι επίσης ένα κορίτσι που πέρασε τα παιδικά χρόνια του σε έναν καταυλισμό Ινδιάνων στη Μοντάνα, όταν αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά της στο Σιάτλ. «Αυτή η κοινότητα με διαμόρφωσε και αυτή η κοινότητα με στήριξε στην απόφασή μου να γίνω ηθοποιός και αφηγήτρια», έχει αναφέρει η ίδια.

Kαι αυτά είναι μόνο η αρχή. Μια μικρή Ινδιάνα από τον καταυλισμό των Ινδιάνων, βρίσκεται υποψήφια για Όσκαρ και γίνεται σύμβολο, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα γυναικών από τέτοιες φυλές. Η ηθοποιός συνεργάζεται στενά και με τον Εθνικό Οργανισμό Αυτόχθων Ινδιάνων Γυναικών (NIWRC), προκειμένου να δικαιώσουν αυτές τις φυλές, αλλά και να σταματήσουν τη βία εις βάρος τους.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b