MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 23 Ιανουαρίου

Θέατρο, εργαστήρια και αθλητισμός στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 23 Ιανουαρίου.

Photo by Wesley Pribadi on Unplash
Monopoli Team

1. Αμφι-Θεατρικό Opening Δραματικής Σχολής στο Ωδείο Αθηνών

Η Δραματική Σχολή, σε συνεργασία με τις Σχολές Μουσικής του Ωδείου Αθηνών, γιορτάζει την πρώτη εμφάνισή της στο Κέντρο Τεχνών, με την παρουσίαση δύο παραστάσεων από τους τελειόφοιτους σπουδαστές της. “Ο Λάμπρος” του Διονυσίου Σολωμού σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή και “Η Τραγωδία του Ανθρώπου” (Σκηνή της Αθηνας) του Imre Madách σε σκηνοθεσία Αλεξάνδρας Καζάζου θα παρουσιαστούν στις 23 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος. Η κράτηση δελτίου εισόδου είναι απαραίτητη. Για κρατήσεις θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο της Δραματικής Σχολής, T. 210 7223 464 | Καθημερινές 10.00 – 2000.
23/01, 20:00
Ωδείο ΑΘηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Όλοι εδώ!»: Αντιστασιακές χειρονομίες καλλιτεχνών ενάντια στη χούντα στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά12.09.2018

2. Πρόγραμμα “Άσκηση, Μνήμη και Ισορροπία” στο ΚΠΙΣΝ

Ένα πρόγραμμα σωματικής και νοητικής άσκησης για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Το πρόγραμμα στηρίζεται σε καλές πρακτικές εξάσκησης βασικών θέσεων των κινητικών λειτουργιών. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα εξάσκησης σε άτομα που θέλουν να ασκηθούν νοητικά σε επίπεδο πρόληψης ή ακόμη και άτομα που αντιμετωπίζουν διαταραχή της μνήμης ή και άλλων γνωστικών λειτουργιών.  Για ηλικίες 60 ετών και άνω, έως 8 συμμετοχές, με σειρά προτεραιότητας. Απαιτείται ιατρική βεβαίωση από Παθολόγο ή Καρδιολόγο (εξάμηνη ισχύ). Καθώς οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή τους (πιθανή μεταφορά δράσεων σε άλλο σημείο ή ακύρωσης λόγω καιρικών συνθηκών), μείνετε συντονισμένοι στο snfcc.org ή επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 216 8091000.
23/01, 10:00
Στίβος, ΚΠΙΣΝ

3. Experiment B: Χορός και επιστήμη είναι συγκοινωνούντα δοχεία στο νέο εγχείρημα στο Flux Laboratory Athens

Photo Credits: Xenia Tsilochristou

Ο κύκλος των καλλιτεχνικών φιλοξενιών με τίτλο Experiment ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 ως μια απόπειρα διατομεακής καλλιτεχνικής φιλοξενίας (artistic residency) για χορογράφους και επιστήμονες-ερευνητές. Σκοπός του είναι η διερεύνηση της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ καλλιτεχνικής πράξης και επιστημονικής έρευνας μέσα από μια εμπειρία που στηρίζεται στη διαδικασία. Στη δεύτερη έκδοση της φιλοξενίας Experiment B το Flux Laboratory Athens προσκάλεσε μέσω ανοιχτού καλέσματος υφιστάμενα συνεργατικά δίδυμα ή ομάδες που περιλαμβάνουν τουλάχιστον έναν/μια χορογράφο και έναν/μια επιστήμονα να υποβάλουν αίτηση με μια ιδέα ή έργο στο οποίο επιθυμούσαν να συνεργαστούν. Η φετινή ομάδα των residents αποτελούμενη από τους Άγγελο Παπαδόπουλο (χορογράφο), Κωνσταντίνο Μπακογιάννη (μεταδιδακτορικό ερευνητή ακουστικής & μουσικής πληροφορικής, τμήμα Μουσικών Σπουδών, ΕΚΠΑ) και Παγώνα Μπουλμπασάκου (ερμηνεύτρια) ερεύνησε κατά τη διάρκεια του προγράμματος τον ήχο, τον χωρικό σχεδιασμό, τα διαδραστικά συστήματα και τα εμβυθιστικά περιβάλλοντα μέσω της κοινής εργαλειοθήκης τους. Η επιτόπια, τελική παρουσίαση της έρευνάς τους συνεχίζεται στις 23 και 24 Ιανουαρίου στον 4ο όροφο του κτιρίου της οδού Παλαιολόγου Μπενιζέλου.
23/01, 19:00
Flux Laboratory Athens (Γέροντα 12, Πλάκα)

4. “Το Δέντρο και το Τζάτζαλο”: Βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει δύο αυτόνομα βιωματικά εργαστήρια, για ενήλικες, βασισμένα σε εικονογραφημένα παιδικά βιβλία από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης ΠΙΟΠ, με τη θεατρο-παιδαγωγό Μαρία Τερζάκη, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Με εργαλεία τη ζωγραφική, το παιχνίδι ρόλων και τη δημιουργική γραφή, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και να εξωτερικεύσουν σκέψεις και συναισθήματα. Αναλυτικότερα, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 (ώρες 11:30-13:30) στο εργαστήρι «Το Δέντρο που έδινε», με αφορμή το βιβλίο του Σελ Σιλβερστάιν, οι συμμετέχοντες εξερευνούν τη σχέση τους με τα όριά τους και τους άλλους. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι 20 πρώτοι κάθε εργαστηρίου θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους.
23/01, 11:30
Ιστορικό Αρχείο Πολ Ιδρ. Ομίλου Πειραιώς, Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGypsy Rose Blanchard: Η δολοφονία της μητέρας της, η αποφυλάκιση και η αποθέωση στα social media12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b