MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
27
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Between Worlds: Η Νάνα Σιμόπουλος με νέο ορχηστρικό άλμπουμ και δύο συναυλίες σε Αθήνα και Κάρυστο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η διεθνούς φήμης συνθέτις και πολυοργανίστρια Νάνα Σιμόπουλος κυκλοφορεί, τον Ιούνιο, το «Between Worlds», ένα νέο ορχηστρικό άλμπουμ ηχογραφημένο με τη Czech Studio Orchestra, και λίγες ημέρες αργότερα ανεβαίνει στο πόντιουμ για να διευθύνει έργα της με την Ορχήστρα Nostos σε Αθήνα και Κάρυστο.

Between Worlds: Η Νάνα Σιμόπουλος επιστρέφει με νέο ορχηστρικό άλμπουμ και δύο συναυλίες σε Αθήνα και Κάρυστο
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η διεθνούς φήμης συνθέτις και πολυοργανίστρια Νάνα Σιμόπουλος που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, κυκλοφορεί στις 14 Ιουνίου το νέο της ορχηστρικό άλμπουμ με τίτλο «Between Worlds». Το άλμπουμ αποτελεί μια μοναδική συμφωνική εμπειρία, καθώς περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις της δημιουργού, ειδικά προσαρμοσμένες και ενορχηστρωμένες για μεγάλη ορχήστρα, αποτυπώνοντας το βάθος της τετραετούς καλλιτεχνικής της πορείας. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε από τη διάσημη ορχήστρα Czech Studio Orchestra.

Το «Between Worlds» συγκεντρώνει μερικές από τις πιο δυναμικές και πολυδιάστατες στιγμές της Σιμόπουλος, συνδέοντας τη μουσική για τον κινηματογράφο, τον σύγχρονο χορό και τις εμβυθιστικές τέχνες (immersive art). Μέσα στο άλμπουμ ξεχωρίζουν:

  • The Journey: Ένα κομμάτι που βασίζεται στον αργό, υποβλητικό ρυθμό του ζεϊμπέκικου (9/4), μπολιασμένο με μυσταγωγικούς ανατολίτικους δρόμους (modes).
  • Between Worlds: Το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, μια αιθέρια και λυρική σύνθεση γεμάτη αντιθέσεις, που μεταφέρει τον ακροατή ανάμεσα σε διαφορετικούς ηχητικούς κόσμους.
  • Where Waters Meet: Μια σύνθεση με έντονα κινηματογραφική ατμόσφαιρα (cinematic vibe) και πλούσια ενορχήστρωση. Στη σύνθεση αυτή συμμετέχει ο Θύμιος Παπαδόπουλος στο εξωτικό ινδικό φλάουτο bansuri μαζί με την ορχήστρα.
  • Touch: Έργο που γράφτηκε αρχικά για την ισπανική κινηματογραφική ταινία “El Dominio de los Sentidos” (Η Επικράτεια των Αισθήσεων). Στο κομμάτι αυτό η Νάνα Σιμόπουλος παίζει κλασική κιθάρα μαζί με την ορχήστρα.
  • Vessel: Σύνθεση που δημιουργήθηκε για τον διακεκριμένο χορογράφο Peter Pucci και παρουσιάστηκε από το παγκοσμίου φήμης Dance Theater of Harlem.
  • Me: Μια υποβλητική μουσική επένδυση που δημιουργήθηκε για το immersive video installation “Qualia” της καλλιτεχνικής ομάδας Laia Cabrera & Co.

Ορχήστρα «Nostos»

Παράλληλα, λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μέρος αυτού του σπουδαίου έργου ζωντανά, σε δύο ξεχωριστές βραδιές. Η καταξιωμένη Ορχήστρα «Nostos», υπό τη γενική διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Αρβανιτίδη, θα παρουσιάσει ζωντανά τα έργα «Between Worlds», «Me» και «Where Waters Meet» στην Αθήνα και στην Κάρυστο.

  • Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026: Συναυλία στη Βίλα Ζωγράφου (Αθήνα).
  • Σάββατο 27 Ιουνίου 2026: Συναυλία στο Αμφιθέατρο της Καρύστου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌγδοη συμφωνία «των Χιλίων»: Η ΚΟΑ παρουσιάζει το αριστούργημα του Γκούσταβ Μάλερ στο Ηρώδειο12.09.2018

Οι βραδιές αυτές θα έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία, καθώς η ίδια η Νάνα Σιμόπουλος θα εμφανιστεί ως προσκεκλημένη μαέστρος (guest conductor), ανεβαίνοντας στο πόντιουμ για να διευθύνει τις δικές της πρωτότυπες συνθέσεις. Η σύμπραξη αυτή υπόσχεται μια μαγική μουσική εμπειρία, όπου η δημιουργός καθοδηγεί ζωντανά την ορχήστρα, αναδεικνύοντας τον διάλογο μεταξύ της κλασικής παράδοσης, του λυρισμού και της σύγχρονης παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Between Worlds

https://www.symphonicms.com/album/view/id/ef0c221f9d4230644d6a5cdefa667a64

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Η Επίδαυρος «ανεβαίνει» στην Αθήνα: Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ που θα δούμε στα θέατρα της Αττικής
Εκδηλώσεις
Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι που ανοίγουν δωρεάν σε όλη τη χώρα
Εκδηλώσεις
Το Επιγραφικό Μουσείο γιορτάζει την Πανσέληνο του Αυγούστου με ξεναγήσεις και το «The General» συνοδεία πιάνου
Εκδηλώσεις
Green Weekend 2026: Το περιβαλλοντικό διήμερο του ΚΠΙΣΝ επιστρέφει και βάζει το «νερό» στο επίκεντρο
Εκδηλώσεις
Πανσέληνος Αυγούστου στο Μουσείο Ακρόπολης με φόντο τον Ιερό Βράχο
Εκδηλώσεις
Free City: 20 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου
Εκδηλώσεις
Θέατρο, μουσική, σινεμά: Πού βγαίνουμε στην Αθήνα την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 5 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Η «Λυσιστράτη» στην Επίδαυρο + 5 λόγοι για να φύγεις από την Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο ανεβαίνει ξανά στη Βόρεια Εύβοια: Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και αφιέρωμα στον Vangelis στο Φεστιβάλ της Λίμνης
Εκδηλώσεις
Σεπτέμβριος στο ΚΠΙΣΝ: Δύο συναυλίες με τη μουσική των Beatles και του Leonard Cohen, με ελεύθερη είσοδο
Εκδηλώσεις
Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου: Τρεις κυπριακές παραγωγές τον Σεπτέμβριο στο Εθνικό Θέατρο