MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Σταύρος Σβήγκος για νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: “Ακούμε άρρωστες απόψεις, με μίσος και φόβο” (vid)

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις απόψεις γύρω από αυτό μίλησε ο Σταύρος Σβήγκος, στο “Στούντιο 4”.

Monopoli Team

Την Τρίτη (16/5), ο Σταύρος Σβήγκος βρέθηκε καλεσμένος της εκπομπής «Στούντιο 4», όπου μίλησε για όλους και όλα, από την επιστροφή του “Έρωτα Φυγά” σε νέα τηλεοπτική στέγη, μέχρι τις οικονομικές δυσκολίες και την ακρίβεια, αλλά και για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

“Ο Έρωτας Φυγάς συνεχίζεται στον ΑΝΤ1, ξεκινάμε την Πέμπτη. Συνεχίζουμε και γυρίζουμε νέα επεισόδια. Αν δεν είχε γίνει αυτή η συμφωνία, δεν ξέρω αν θα πληρωνόμασταν για τα επεισόδια που είχαμε ήδη γυρίσει. Είναι αναλόγως τι συμφωνία έχει κάνει ο καθένας Έτσι κι αλλιώς στο επάγγελμα μας έχει χαθεί η συλλογική σύμβαση, παλεύει το ΣΕΗ να την επαναφέρει. Το μεγαλύτερο πλήγμα των ηθοποιών είναι στο θέατρο βέβαια, γιατί στην τηλεόραση δεν υπήρχε ποτέ. Προσπαθούμε λοιπόν να φτιάξουμε μια φόρμα που θα καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις, για να ζούμε κι εμείς ανθρώπινα. Από την εταιρία παραγωγής προς το παρόν δεν έχει κανείς παράπονο, δεν μας άφησαν στο έλεος” ανέφερε για την σειρά που πλέον θα προβάλλεται στην συχνότητα του ΑΝΤ1, ενώ τόνισε ότι: “Αυτό είναι κάτι που ζει ο μέσος Έλληνας. Μπορείς να χάσεις τη δουλειά σου μέσα σε μία μέρα”.

“Κανείς δεν μπορεί να νιώσει οικονομική ασφάλεια στην χώρα που ζούμε, και στην Ευρώπη. Δεν είμαστε ση Γαλλία που αν μεινω ανεργος σαν ηθοπιος για εναν υπλοιπο χρονο το κράτος θα με πληρώνει το συμβόλαιο που είχα στην προηγουμενη δουλειά, Εδω θα πάμε στον ΟΑΕΔ θα πάρουμε 420, πυο θα είναι ΄σιως ένα κομμάτι της ΔΕΗ. Εγώ συνέχεια (βρίσκομαι σε οικονομική δεινότητα). Πολλές φορές και στο παρελθόν, όταν ξεκινούσα αυτήν τη δουλειά. Μπορεί να έκανα δουλειές, να μου έρχονταν κάποια χρήματα, αλλά δεν είχα συνηθίσει ότι θα είναι για έξι μήνες και άλλους έξι θα είσαι άνεργος. Ακόμα προσπαθώ να το αντιληφθώ. Από την άλλη, στο δικό μας επάγγελμα μπορεί να κάνεις μία χρονιά που να έχει αρκετά οικονομικά οφέλη, αλλά ταυτόχρονα έρχεται η εφορία και σου λέει είμαστε συνέταιροι. Δώσε μου το 47%. Μα λες δεν είμαστε συνέταιροι, το ξόδεψα. Ε τότε μου το χρωστάς. Δουλεύεις μετά γιατί χρωστάς αυτό και για να ξεχρεώσεις το επόμενο. Θεωρώ τρομερή αδικία το πως λειτουργεί το κράτος απέναντι στους εργαζόμενους” είπε ο Σταύρος Σβήγκος.

Ο Σταύρος Σβήγκος μίλησε επίσης για τη συζήτηση που έχει προκύψει γύρω από το γάμο και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNovember, του David Mamet στο Θέατρο Τζένη Καρέζη12.09.2018

«Τις έχω πει τις θέσεις μου, αγάπη να υπάρχει σε μία οικογένεια, όποια κι αν είναι αυτή, γιατί βλέπουμε και σε “νορμα΄” οικογένειες όπως τις λένε, να υπάρχει φοβερό μίσος. […] Όλη αυτή η συζήτηση θεωρώ πως έχει πάρει πολύ παραπάνω προσοχή, ακούμε άρρωστες απόψεις, άσχημες, με μίσος και φόβο γιατί τους τρομάζει η αλλαγή, η διαφορετικότητα, το ότι είναι κάτι που δεν έχουν συνηθίσει. […] Όταν ακούω τέτοιες απόψεις με μαυρίζουν, αλλά υπερασπίζομαι εννοείται τη θέση μου. Δεν θα τα βάλω μαζί σου που έχεις διαφορετική άποψη, θα τα βάλω με έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει δημόσιο λόγο και θα βγει και θα τρομοκρατήσει κόσμο ή με όλα αυτά τα αστεία που γίνονται για αυτό το θέμα. Μιλάμε για ταπείνωση της ανθρώπινης υπόστασης» είπε.

Ο ηθοποιός τοποθετήθηκε και για τον πόλεμο στη Γάζα. “Μας αποπροσανατολίζει από άλλα πράγματα, τα οποία περνάνε πίσω από την πλάτη μας και δεν παίρνουμε χαμπάρι. Πολύ σοβαρότερα προβλήματα, για παράδειγμα το θέμα της Γάζας, έχει ξεχαστεί τελειως, έχει γίνει ένας αφανισμός παιδιών και ενός λαού και το ξεχάσαμε. Όλες οι υπόλοιπες χώρες καθόμαστε και κοιτάμε να εξαφανίζεται [ένας λαός]”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣταύρος Σβήγκος: «Δεν πιστεύω πως υπάρχει πολιτικός που χρησιμοποιεί καλές μεθόδους» (vid)12.09.2018

Αρκετές φορές, όπως μοιράστηκε, οι απόψεις του έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, οι οποίες έφτασαν μέχρι και στο οικογενειακό του περιβάλλον. «Τη λέω την άποψή μου. Σίγουρα έχω πληρώσει πολλά πράγματα (επειδή λέω την άποψή μου) αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό μου αυτό. Δεν με ενδιαφέρει, έχω ακούσει τόσα πολλά πράγματα με τις απόψεις που έχω, το “τι βγαίνει και λέει ο Σταύρος” ή “Ο Σταύρος λέει αυτό, αρα είναι κι αυτός γκέι”. Ο καθένας έχει την άποψή του. Τους νοιάζει η άποψή μου γιατί δεν έχουν δική τους ζωή. Τον τρομάζουν οι δικές μου απόψεις ίσως, ή το καινούργιο ή κάτι που είναι έξω από τη νόρμα του».

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b