MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΥΓΕΙΑ

Θεραπεία για την ψωρίαση: Μελέτες επιβεβαιώνουν το θετικό αποτέλεσμα για τους ασθενείς

Νεότερα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες των διεθνών κλινικών μελετών για τη δράση του βιολογικού παράγοντα Brodalumab στην ψωρίαση.

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Η ψωρίαση ανήκει στις χρόνιες, αυτοάνοσες παθήσεις και πρόκειται για μία πολυπαραγοντική και πολυσυστημική νόσο που εκδηλώνεται με διάφορες μορφές και με διαφορετική βαρύτητα, από ήπια έως σοβαρή, σε κάθε περίπτωση. Η αποτελεσματική θεραπεία που οδηγεί σε ύφεση των συμπτωμάτων της νόσου είναι πολύ σημαντική καθώς η ψωρίαση δεν έχει επιπτώσεις μόνο στον οργανισμό αλλά μπορεί να διαταράξει την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή των ασθενών και να επηρεάσει την ποιότητα ζωής τους.

Με αφορμή αυτό το πρώτο αφιέρωμα του Monopoli στην υγεία, ζητήσαμε από τον Νικόλαο Ραγκούση, Γενικό Διευθυντή της LEO Pharma Hellas, να μας μεταφέρει τις εξελίξεις στις θεραπείες για την ψωρίαση -και όχι μόνο- και να μας ευχηθεί για τη νέα χρονιά.

Νικόλαος Ραγκούσης

Κύριε Ραγκούση, ας ξεκινήσουμε το 2024 με μια καλή είδηση στον τομέα της υγείας. Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις σε θεραπείες για τις οποίες νιώθετε ότι το 2023 ήταν μια ικανοποιητική χρονιά;

«Το 2023 ήταν μια δημιουργική και αποδοτική χρονιά που χαρακτηρίστηκε από σημαντικές επιτυχίες και νέες συνεργασίες για τη LEO Pharma στην Ελλάδα. Στον τομέα της δερματολογίας, γιορτάσαμε τη συμπλήρωση των 5 χρόνων διάθεσης του καινοτόμου βιολογικού παράγοντα Brodalumab, για τη θεραπεία της ψωρίασης, όπου παρουσιάσαμε τα κλινικά δεδομένα σχετικά με τη χρήση του. Tα στοιχεία προήλθαν από πλήθος Ελληνικών δημοσιευμένων δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής (RWEs – Real World Evidence) και ανέδειξαν τα σημαντικά χαρακτηριστικά της θεραπείας και σε πραγματικές συνθήκες σε ασθενείς, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των διεθνών κλινικών μελετών και την καινοτομία του Brodalumab.

Στον τομέα της θρόμβωσης, η LEO Pharma επέκτεινε την παρουσία της στην Ελλάδα με τη στρατηγικής σημασίας συμφωνία με τη ΒΙΑΝΕΞ. Πρόκειται για μια συμφωνία με σημαντικές διαστάσεις και οφέλη για την χώρα μας που αναδεικνύει την εμπιστοσύνη της LEO Pharma -η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα  65 χρόνια – στις εγχώριες παραγωγικές δυνάμεις. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μεταφορά της παραγωγής ενέσιμων σκευασμάτων ηπαρινών από τη Δανία στις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΝΕΞ. Η ΒΙΑΝΕΞ θα διαχειρίζεται την πρώτη ύλη, την πλήρωση φιαλιδίων, τις εργαστηριακές αναλύσεις, τη συσκευασία, ενώ η LEO Pharma, που είναι ο κάτοχος της Άδειας Κυκλοφορίας, θα διανέμει το τελικό προϊόν. Τα προϊόντα εκτός από την κάλυψη των Ελληνικών αναγκών θα εξάγονται και σε 24 χώρες. Oι ηπαρίνες ανήκουν στους αντιθρομβωτικούς παράγοντες και χαρακτηρίζονται ως απολύτως απαραίτητες για τη ζωή και την υγεία του ανθρώπου, με σημαντικότατη χρήση σε χειρουργεία και αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς μεταξύ άλλων. Eνα κρίσιμο φαρμακευτικό προϊόν παγκοσμίως- μεγεθύνει τη σημασία αυτής της συνεργασίας και αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας, την οικονομία, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και για τη φήμη της Ελλάδας, ως κομβικό σημείο στην αλυσίδα του φαρμάκου διεθνώς».

Καθώς διανύουμε τις πρώτες ημέρες του 2024, θα μας δώσετε μία ευχή για τον καινούργιο χρόνο;

«Ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο, υγιές και επιτυχημένο 2024, με αγάπη, ειρήνη και ευημερία. Στη LEO Pharma, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και προσήλωση να παρέχουμε καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες στη δερματολογία και την θρόμβωση προς στον Έλληνα ασθενή με στόχο να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του και την ιατρική κοινότητα, ενισχύοντας τη θεραπευτική φαρέτρα της για την κάλυψη ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών».

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b