MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

ΔΝΤ: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να πλήξει το 40% των θέσεων εργασίας και να επιδεινώσει τις ανισότητες

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αναφέρει ότι «στα περισσότερα σενάρια, η τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα θα επιδεινώσει τη συνολική ανισότητα».

Monopoli Team

Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν το 40% όλων των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με νέα ανάλυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αναφέρει ότι «στα περισσότερα σενάρια, η τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα θα επιδεινώσει τη συνολική ανισότητα».

Η κ. Γκεοργκίεβα προσθέτει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την «ανησυχητική τάση» για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο η τεχνολογία να πυροδοτήσει περαιτέρω κοινωνικές εντάσεις.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα θα επηρεάσει μεγαλύτερο ποσοστό θέσεων εργασίας – περίπου στο 60% – στις προηγμένες οικονομίες. Στις μισές από αυτές τις περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι μπορούν να αναμένουν ότι θα ωφεληθούν από την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα ενισχύσει την παραγωγικότητά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBeauty Trends 2024: Τεχνητή νοημοσύνη, εξωσώματα και pre-aging12.09.2018

Σε άλλες περιπτώσεις, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να εκτελεί βασικές εργασίες που αυτή τη στιγμή εκτελούνται από ανθρώπους. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση για εργασία, να επηρεάσει τους μισθούς, ακόμη και να εξαφανίσει θέσεις εργασίας.

Το ΔΝΤ προβλέπει επίσης ότι η τεχνολογία θα επηρεάσει μόλις το 26% των θέσεων εργασίας σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr. 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b