MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΗΓΑΜΕ / ΕΙΔΑΜΕ

Hot or Not #97: Όσα μας άρεσαν και όσα μας «χάλασαν» αυτή την εβδομάδα

Η ομάδα του Monopoli κάνει έναν απολογισμό της εβδομάδας που πέρασε και συγκεντρώνει όλα όσα της τράβηξαν το ενδιαφέρον.

Monopoli Team | 14.01.2024

Την εβδομάδα που πέρασε κάναμε βόλτες στην πόλη, πήγαμε θέατρο, είδαμε ταινίες, ακούσαμε μουσική, παρακολουθήσαμε την επικαιρότητα – και κάποια από αυτά θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας. Συγκεντρώσαμε ότι μάς κέντρισε το ενδιαφέρον και μάς ενθουσίασε ή μας απογοήτευσε!

(+) Κάτι που μάς άρεσε

(+) Μια χοτ θεατρική παραγωγή: «Η Εκατομμυριούχος» στο θέατρο Παλλάς

Μια πολυσυζητημένη παράσταση σε ένα αγαπημένο θέατρο είναι «Η Εκατομμυριούχος» και περίμενα πώς και πώς να τη παρακολουθήσω. Ιδού κάποιες σκέψεις. Η Ελεονώρα Ζουγανέλη, όταν τραγουδά, απογειώνει τη σκηνική παρουσία της και η live μουσική δίνει προστιθέμενη αξία στη παράσταση. Βρίσκει τον σφυγμό της «Επιφάνειας», που πέρα από την οικονομική επιφάνεια και τον μικρόκοσμό της ανακαλύπτει και άλλες πιο ευαίσθητες πτυχές του ρόλου δίνοντας μια ικανοποιητική ερμηνεία. Οι χορευτές και τα φωνητικά υστερούν πολλές φορές και παρότι είναι συντονισμένοι και δουλεμένοι, υπάρχουν στιγμές αμηχανίας. Παρόλα αυτά πρόκειται για μια απολαυστική παράσταση που φρεσκάρει το κείμενο του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω, γραμμένο το 1936 και μέσω των εναλλασσόμενων και πλούσιων σκηνικών μάς μεταφέρει στον ακριβό κόσμο της Εκατομμυριούχου, στην πολύβουη γειτονιά, στο σπίτι του γιατρού και στα παράνομα εργατικά καταγώγια. Ο ιδεαλιστής γιατρός του Νίκου Κουρή χαρίζει στιγμές γέλιου αλλά ταυτόχρονα είναι και ο ρόλος που εμβαθύνει πραγματικά στο έργο και στο τρίπτυχο Χρήμα-Ευτυχία- Έρωτας, με τον Νίκο Κουρή να καθοδηγεί υποκριτικά την ομάδα. Ο Γιάννης Κακλέας έχει δημιουργήσει ένα απολαυστικό υπερθέαμα τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε διάρκεια και μια υπερπαραγωγή που βοηθά την ανάδειξη του κοινωνικού περιεχομένου του κειμένου, ενώ ειδική μνεία πρέπει να δοθεί στη πρωτότυπη μουσική του Βάιου Πράπα και τους στίχους της Σάννυ Μπαλτζή που ταιριάζουν απόλυτα με το συνολικό ύφος.

Και για να μιλήσουμε με τους όρους της Εκατομμυριούχου: Είναι μια παράσταση που θα βγεις κερδισμένος. Είναι μια εντυπωσιακή, διασκεδαστική, και ελπιδοφόρα παράσταση.
Λίνα Ρόκκα

(+) Ένα συμφωνικό ταξίδι στα αξεπέραστα soundtracks του Hans Zimmer

Ώρα 16:00, ημέρα Πέμπτη και το Christmas Theater είναι κατάμεστο, με την ορχήστρα Lords Of The Sound με καταγωγή από την Ουκρανία να βρίσκεται για δύο συναυλίες back to back στη χώρα μας (αφού η προγραμματισμένη για τις 20:00 της ίδιας μέρας βγήκε sold out). Και δεν μου έκανε και ιδιαίτερη εντύπωση αφού η αξεπέραστη μουσική του βραβευμένου με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και Γκράμυ συνθέτη Hans Zimmer έχει “ντύσει” μοναδικά τα πιο αγαπημένα χολυγουντιανά blockbusters, με αποτέλεσμα το όνομά του να έχει συνδεθεί με τα πιο επιτυχημένα soundtracks από περισσότερες από 150 συνολικά ταινίες. Οι Lords Of The Sound, η συμφωνική ορχήστρα ταξίδεψε, λοιπόν, από την Ουκρανία στη χώρα μας, με σκοπό να “ζωντανέψει” επί σκηνής αγαπημένα soundtracks του Γερμανού συνθέτη που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην κινηματογραφική βιομηχανία, ενσωματώνοντας ήχους ηλεκτρονικής μουσικής με παραδοσιακές ορχηστρικές ενορχηστρώσεις. Για σχεδόν τρεις χορταστικές ώρες, βούλιαξα στο κάθισμά μου, έκλεισα τα μάτια και απλά άφησα τη μουσική να επιτελέσει τον σκοπό της. Τη μουσική αυτή που μάς σύστησαν και χάρισαν κορυφαίες ταινίες όπως Lion King, Gladiator, The Last Samurai, Pirates of the Caribbean, η τριλογία The Dark Knight, Batman, Interstellar, Dunkirk, Madagascar και No Time to Die – και όχι μόνο. Ένα συμφωνικό ταξίδι – εμπειρία ζωής που θα ήθελα να ξανά ζήσω με την πρώτη ευκαιρία.
Ευδοκία Βαζούκη

(+) Κορίτσια, όλες χρειαζόμαστε μια «Μαίρη»

Η Μαίρη Συνατσάκη ή αλλιώς γνωστή στους φανς της ως «Mairiboo», είναι ο πιο φωτεινός άνθρωπος που παρακολουθώ διαδικτυακά. Μοιράζεται τα πάντα ανοιχτά και εκφράζει κάθε σκέψη όταν πιστεύει βαθιά μέσα της ότι αυτή μπορεί να κάνει τον κόσμο μας λίγο καλύτερο! Πιστεύει στην γυναικεία φωνή, υπερασπίζεται τις γυναίκες και θαυμάζει το κάθε θηλυκό πάνω σε αυτό τον πλανήτη. Για την Μαίρη δεν είναι θέμα φεμινισμού, αλλά θέμα υπαρξισμού. Και αυτό μάς το απέδειξε πρόσφατα, με αφορμή την γυναικοκτονία της 41χρονης εγκύου από τον σύντροφό της. Η Μαίρη αναδημοσίευσε την ανάρτηση μιας γυναίκας που αναφερόταν στο θέμα των γυναικοκτονιών στην χώρα μας, τα τελευταία χρόνια. Στο συγκεκριμένο story λοιπόν, με το κείμενο της αναδημοσίευσης και την λεζάντα «Ως πότε;» η Μαίρη δέχθηκε το εξής σχόλιο: «Κράζετε τους άντρες, αλλά αν δεν υπήρχαν αυτοί ποιος θα σας προστάτευε;». Η Μαίρη απάντησε στο εν λόγω σχόλιο μ’ ένα βίντεο που το δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η απάντησή της λιτή, όμως πίσω έκρυβε ένα ηχηρό μήνυμα: «Από ποιον να μας προστάτευε;»… Όταν οι γυναικοκτονίες ολοένα και αυξάνονται… Μόνες μας προστατεύουμε τον εαυτό μας! Μόνες μας δουλεύουμε και μόνες μας επιβιώνουμε! Και η Μαίρη θα είναι πάντα αυτή η γυναίκα που δεν θα παύει να μάς υπενθυμίζει ότι η φωνή μας έχει δύναμη! Σε ευχαριστούμε Μαίρη…
Μαργαρίτα Ψυχή

(+) Οι TVXQ και το πιο εκρηκτικό comeback της χρονιάς

Έχοντας σχετικά πρόσφατα εισέλθει στο σύμπαν της Κορεατικής Ποπ, μου πήρε πολυ καιρό μέχρι την συγκεκριμένη καινούρια μου ανακάλυψη. Και λέω πολύ γιατί οι TVXQ κυκλοφορούν pop bangers από τότε που το αγαπημένο μου συγκρότημα ήταν ακόμα τα Ζουζουνια. Το συγκεκριμένο γκρουπ έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει ιστορία, αποτελώντας έναν από τους πιο ισχυρούς παράγοντες της K-pop. Ο Changmin και ο Yunho (U-Know), τα εναπομείναντα μέλη των TVXQ, Το 2023 ήταν μια πολύ δυνατή χρόνια για την K-pop. Οι TVXQ, οι Νονοί της K-pop, όπως αποκαλούνται στο industry, έχοντας περάσει από σαράντα κύματα, μετρώντας 20 χρόνια συνεχούς πορείας, κάπου στα μέσα της οποια “χάσει* τρία μέλη, τα οποία έχουν αποχωρήσει εδώ και χρόνια, είναι από τα πιο αξιοθαύμαστα K-pop bands στην βιομηχανία. Επέστρεψαν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, με το 20&2, έναν δίσκο που κινείται σε πιο R&B μονοπάτια, διατηρώντας παράλληλα ζωντανή την φλόγα της αυθεντικής ποπ που χρόνια τώρα αντιπροσωπεύουν. Το Down και το Promise, ζουν άνευ ενοικίου πλέον μονίμως στο μυαλό μου, με πιασαρικο, εθιστικό και upbeat χαρακτήρα. Το Straight, η τρυφερή μπαλάντα, από εκείνες που ποτέ δεν λείπουν από τα album τους, είναι ό,τι πρέπει για τις Κυριακάτικες υπαρξιακές μας κρίσεις, ενώ για το σβήσιμο και το after dance, έρχεται το Jungle, στο οποίο πειραματίζονται με έντονα στοιχεία της ηλεκτρονικής μουσικής.Τα φωνητικά αγγίζουν τα όρια του εξωπραγματικού (ειδικά στο Down και το Rebel), ενώ οι χορογραφίες, τα outfit και η γενικότερη αισθητική αυτής της νέας εποχής είναι απλά ελίτ. Αν είστε κι εσείς νεοσύλλεκτ@ στον κόσμο της K-pop, κάντε στον εαυτό σας τη χάρη και ακούστε το 20&2, το οποίο θα σταθεί αφορμή να παρατήσετε ό,τι κάνετε, και να προβείτε σε ένα πέρα για πέρα απολαυστικό, μουσικό marathon στο θαυμαστό TVXQικό σύμπαν. Cultural reset το λιγότερο.
Ειρήνη Δερμιτζάκη 

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b