MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Χρυσές Σφαίρες: Η Λίλι Γκλάντστοουν γράφει ιστορία ως η πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα που βραβεύεται

Η Λίλι Γκλάντστοουν γράφει ιστορία στην 81η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Monopoli Team

Τις Χρυσές Σφαίρες 2024 θα τις θυμόμαστε για πολλούς λόγους. Όχι μόνο γιατί το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου θριάμβευσε, αλλά γιατί μερικές ακόμα βραβεύσεις, έγραψαν ιστορία.

Μεταξύ αυτών, ήταν και η βράβευση της Λίλι Γκλάντστοουν, η οποία έγινε η πρώτη ιθαγενής γυναίκα που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού. Η Γκλάντστοουν υποδύεται τη Μόλι Μπέρκχαρτ στην ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, «The Killers of the Flower Moon», η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα σχετικά με τις δολοφονίες των Ινδιάνων Osage.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧρυσές Σφαίρες: Σάρωσαν Oppenheimer και Poor Things – Όλοι οι νικητές12.09.2018

Η ηθοποιός, παραλαμβάνοντας το βραβείο της, απηύθυνε ευχαριστίες στη γλώσσα Blackfeet, μιλώντας για τη φυλή στην οποία μεγάλωσε. «Σας αγαπώ όλους σε αυτό το δωμάτιο. Δεν έχω λόγια. Μίλησα λίγο τη γλώσσα των Blackfeet, της κοινότητας που με μεγάλωσε, που με ενθάρρυνε να συνεχίσω, συνέχισα να το κάνω εδώ με τη μαμά μου, η οποία παρόλο που δεν είναι Blackfeet, εργάστηκε ακούραστα για να μπει η γλώσσα μας στην τάξη οπότε είχα μια δασκάλα γλώσσας Blackfeet όταν μεγάλωνα», τόνισε αρχικά η Λίλι Γκλάντστοουν.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b