MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σκηνική σύνθεση

Democracy, του Ένκε Φεζολλάρι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η παράσταση «Democracy» παρουσιάζεται, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.

Monopoli Team

Μια πορεία αναζήτησης της Δημοκρατίας ανά τους αιώνες  που φτάνει έως και σήμερα και με όχημα τον ωραιότερο λόγο της αρχαιότητας, τον Επιτάφιο του Περικλή όπως τον κατέγραψε ο Θουκυδίδης στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η παράσταση «Democracy», που παρουσιάζεται, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, κινείται ανάμεσα στο mocument/document και στο ‘θέατρο μέσα στο θέατρο’. Η διαδρομή ακολουθεί τις παρυφές της  ιστορίας, τα γεγονότα παρατάσσονται συνειρμικά, χωρίς χρονική ακολουθία.

Ποιος υπερασπίζει την δημοκρατία;

Σίγουρα ο λαός της. Όμως, άραγε, ποιος καταγράφει τις ιστορίες της; Ποιος είναι αυτός που θα μεταφέρει τα λόγια εκείνων που έζησαν για να τιμήσουν αυτούς που θυσιάστηκαν γι αυτήν; Γιατί για μας ,όπως λέει ο Περικλής όποιος δεν ασχολείται με τα πολιτικά δεν είναι μόνο αδιάφορος αλλά και άχρηστος Πολίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Προμηθέας» στο Θέατρο Γκλόρια12.09.2018

Οι αφηγήσεις  των ηθοποιών εκκινούν από προσωπικά βιώματα, συμπλέκονται με ηχητικά ντοκουμέντα, κείμενα, κατηχήσεις ινστρουκτόρων, παραγγέλματα, διαγγέλματα, επιταφίους, επαίνους, παραβολές και παραμύθια. Οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν όχι μόνο τον Περικλή (αλλά και άλλους σημαντικούς ηγέτες ) αλλά ταυτόχρονα αρθρώνουν την δίκη τους φωνή απέναντι στην Δημοκρατία ,στις αξίες της και μας καλούν μέσα από την δίκη τους οπτική και ταυτότητα να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον Πολιτικό λόγο και τον μηχανισμό αυτό που ονομάζουμε Κράτος .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κείμενα – διαμόρφωση δραματουργίας : Βάνα Πεφάνη, Vefi Redhi, Χρήστος Καρασαββίδης και Ένκε Φεζολλάρι
Μετάφραση: Άγγελος Σ. Βλάχος -εκδόσεις Εστία
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι

Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

Παίζουν: Βάνα Πεφάνη, Vefi Redhi, Χρήστος Καρασαββίδης, Ένκε Φεζολλάρι

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15.00€. Μειωμένο εισιτήριο: 12.00 . Ειδική τιμή: δέκα (10,00) ευρώ : Κάτοχοι κάρτας ΣΕΗ / Μέλη του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων/ Κάτοχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ), άνω των 65 ετών, ομάδες άνω των δέκα ατόμων.
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 11 Δεκεμβρίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: mcf.gr, ticketservices.gr
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Δανάη Δημοπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/mcf-democracy/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr
Φωτογραφίες: Γιώτα Εφραιμίδου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b