MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γιάννης Μπέζος: «Θεωρώ γελοίο να επιχορηγούνται επί 50 χρόνια μεγάλοι ηθοποιοί – Πρέπει να στηρίξουμε τους νέους» (vid)

“Οι νέοι άνθρωποι έχουν κάτι να πουν” είπε ο Γιάννης Μπέζος στην Αθηναϊδα Νέγκα, σχολιάζοντας επίσης το Κυπριακό, την ελληνική τηλεόραση σήμερα, την πολιτική ορθότητα.

Monopoli Team

Ο Γιάννης Μπέζος βρέθηκε χθες το βράδυ καλεσμένος στην εκπομπή της Αθηναϊδας Νέγκα και του Action 24, «Καλύτερα Αργά», όπου έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, μιλώντας για την ελληνική τηλεόραση σήμερα, το θέμα των επιχορηγήσεων, το Κυπριακό, την πολιτική ορθότητα.

«Αν έδινα μια συμβουλή – αν και δεν μου αρέσουν οι συμβουλές – θα έλεγα να μην χάνουμε το χρόνο μας, μην σπαταλάμε τον χρόνο σε ανοησίες. Φυσικά θα υπάρχουν και ελαφρές στιγμές, και πρέπει να υπάρχουν, είναι μέσα στη ζωή, αλλά όχι να μας χαρακτηρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είναι αυτό που κάνει η τηλεόραση που είναι μια σαχλαμάρα από το πρωί μέχρι το βράδυ και κάποια στιγμή, το χειρότερο είναι ότι συνηθίζεις σε αυτό. Είναι σαν μαζευτήκαμε να κουτσομπολέψουμε πράγματα που δεν έχουν κανένα νόημα» είπε για την τηλεόραση σήμερα.

“Δεν χρειάζεται η Πολιτεία να φέρεται σαν πατέρας ή μητέρα. Άλλο να στηρίζω μια προσπάθεια. Και επικεντρώνω το ενδιαφέρον μου στη στήριξη των νέων, οι οποίοι έχουν το μέλλον μπροστά τους και έχουν κάτι να πουν. Το να στηρίζεις έναν άνθρωπο 50 χρόνια το θεωρώ γελοίο. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων που είναι 45 χρόνια επιχορηγούμενοι. Δεν γίνεται να είσαι κρατικοδίαιτος επί 40 χρόνια, υποτίθεται ότι έχεις χτίσει ένα κοινό, το οποίο μπορεί να σε συντηρήσει. Πιστεύω ότι θέλουν ενθάρρυνση και στήριξη οι νεότεροι” ανέφερε ο ηθοποιός, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος δεν είχε λάβει ποτέ καμία επιχορήγηση.

Ο ηθοποιός σχολίασε και την επικαιρότητα, σχολιάζοντας την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και την αλλαγή των στίχων του τραγουδιού “Άδωνις”.

Για τα γλυπτά του Παρθενώνα

“Γιατί να έχουν τη διάθεση να επιστρέψουν τα γλυπτά οι Βρετανοί; Είναι βεβαίως μια κλοπή. Μιλάμε για έργα τέχνης απίστευτα και θα μπορούσε κανείς να τα φανταστεί στο μνημείο. Είναι θετικό ότι γίνονται κινήσεις για την επιστροφή των μαρμάρων. Καλό είναι που είναι στην επικαιρότητα, για να ψάξουμε κι εμείς τι είναι αυτά τα μάρμαρα. Το θέμα δεν είναι μόνο να επιστρέψουν, αλλά να τα επισκεφτούμε, όχι για τουριστικούς λόγους, αλλά για να μάθουμε τι συμβολίζουν” είπε ο ηθοποιός.

Για την πολιτική ορθότητα και τον “Αδωνι”

Όσο για το τραγούδι της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, που απασχολεί εδώ και καιρό την επικαιρότητα, γιατί άλλαξε τον στίχο που περιλαμβάνει τη λέξη “χοντρή”, είπε: “Προφανώς, το έκανε με καλή πρόθεση η Άλκηστις, απλά το θεωρώ υπερβολή. Εγώ όταν τραγουδώ, τα λέω όπως είναι. Δεν έχει κανένα νόημα να αλλάξεις τους στίχους σε ένα τραγούδι. Εξαρτάται πώς λες το καθετί και αυτά τα πράγματα δεν χρειάζεται να τα κάνουμε σημαίες, αυτά τα ζούμε”.

Για το Famagusta και το Κυπριακό

Τέλος, ο ηθοποιός που πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική σειρά “Famagusta” μίλησε και για το Κυπριακό, λέγοντας: «Το Famagusta μιλάει για το θέμα των αγνοουμένων, μετά την εισβολή στην Κύπρο. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα λεπτό θέμα. Το Κυπριακό είναι πάντα σε ύφεση για εμάς γιατί η Κύπρος είναι μακριά, νομίζουμε ότι δεν μας ακουμπά τόσο, αλλά πρέπει να μας ενδιαφέρει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Μπέζος: «Η πατριαρχία είναι βαθιά ριζωμένη – Να μη φοβόμαστε τις λέξεις» (vid)12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b