MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γιάννης Μπέζος: «Η πατριαρχία είναι βαθιά ριζωμένη – Να μη φοβόμαστε τις λέξεις» (vid)

Ο Γιάννης Μπέζος μίλησε στο Night Out για τη μυθοπλασία, το Famagusta, το #metoo και τις στιγμές που έκανε και ο ίδιος την αυτοκριτική του.

Monopoli Team

Ο Γιάννης Μπέζος ήταν ο πρώτος καλεσμένος του Θεοχάρη Ιωαννίδη στην πρεμιέρα του Night Out, χθες (21/11) το βράδυ.

Ο ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τη μυθοπλασία στην ελληνική τηλεόραση, το #metoo και τις στιγμές που έκανε και ο ίδιος την αυτοκριτική του.

“Είμαστε συντηρητική κοινωνία. Οι ερωτικές σκηνές – άσχετα αν είναι gay ή straight σκηνή – μια καθαρά ιδιωτική στιγμή. Αν δεν γίνει με έναν τρόπο να εμπεριέχει την ποίηση, γίνεται πορνό. Δεν είναι στιγμή δημόσια, αυτή είναι η δυσκολία των ερωτικών σκηνών. Θα βγουν κάποιοι και θα πουν “α είναι του σατανά”, όλες αυτές οι ανοησίες θα υπάρχουν! Η μυθοπλασία πρέπει να θίγει τέτοια ζητήματα. Είμαστε λίγο άτολμοι και ακολουθούμε την πεπατημένη. Η πεπατημένη μας κάνει να γυρίσουμε πίσω, στο χωριό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπήρξε ομερτά, υπήρξε αδιαφορία. Είναι χειρότερο» είπε ο Γιάννης Μπέζος για το #metoo. «Τι θα πει “γίνονται αυτά”; Εγώ δεν λέω να μην υπάρχουν εντάσεις. Φυσικά θα βάλεις τη φωνή, φυσικά θα επιμείνεις και, αν χρειαστεί, θα διώξεις κάποιον, αν δεν κάνει τη δουλειά. Το έχω κάνει κιόλας. Άλλα άλλο αυτό και άλλο να κακοποιώ τους συναδέλφους μου ή να θέλω να εκμεταλλευτώ τη θέση μου» είπε ο ηθοποιός, τονίζοντας ωστόσο ότι καλό θα ήταν να κάνουν όλοι και αυτοκριτική.

«Υπήρξαν στιγμές που κι εγώ υπήρξα πολύ έντονος, απαιτητικός χωρίς να υπάρχει λόγος, εκρηκτικός, ανυπόμονος. Τώρα τελευταία τα ‘χω ξεπεράσει αυτά και δεν υπήρχε λόγος να είμαι έτσι, αλλά σε βάζει η δουλειά από κάτω», ανέφερε για τον εαυτό του.

Όσο για την πατριαρχία, ο Γιάννης Μπέζος ανέφερε ότι “η πατριαρχία υπάρχει και είναι βαθιά ριζωμένη και χρειάζεται προσπάθεια, δεν θα αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη. Μην πάμε και στο άλλο άκρο όμως, αυτός είναι ο κίνδυνος. Αυτά θα σταματήσουν να υπάρχουν όταν η στάση των ανθρώπων που θέλουν να το αλλάξουν είναι σοβαρή”.

Παράλληλα, ο ηθοποιός έφερε ως παράδειγμα την Ντερμπεντέρισσα και σχολίασε ότι “δεν πρέπει να φοβόμαστε, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Να σταματήσουμε να φοβόμαστε τις λέξεις και να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στη σκέψη και στις πράξεις”.

Ο Γιάννης Μπέζος θα πρωταγωνιστήσει στην νέα σειρά του Αντρέα Γεωργίου, Famagusta, που θα προβληθεί στο MEGA το δεύτερο μισό της σεζόν με αφορμή τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο.

«Είναι μια τραγική ιστορία. Το να αναζητάς ένα παιδί που νομίζεις ότι δεν ζει. Ο ήρωας έχει αποφασίσει μέσα του ότι το παιδί δεν ζει για να μπορέσει να το ξεπεράσει. Είναι μια πρόκληση το να ενσαρκώσω έναν ρόλο που δεν έχω καμία σχέση. Και η θέση μου να συμμετέχω στη σειρά είναι αυτή. Να είναι κάτι διαφορετικό, που μου λέει κάτι παραπάνω από αυτά που έχω κάνει μέχρι τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜιχάλης Σαράντης: Ο Συρανό, στη δική μου ψυχή, είναι η αντίσταση σε καθετί σκοτεινό12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b