MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αλεξάνδρα Κ: “Μεγαλώνουμε ως καλές μαθήτριες – Κορίτσια που οφείλουν να είναι βολικά” (vid)

Η Αλεξάνδρα Κ. μίλησε στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον” για το νέο της βιβλίο, «Πράγματα που σκέφτεται η παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιο».

Αλεξάνδρα Κ, photo: Dirk Skiba
Αλεξάνδρα Κ, photo: Dirk Skiba
Monopoli Team

Η συγγραφέας Αλεξάνδρα Κ. βρέθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Πρωίαν σε είδον” για να μιλήσει για το νέο της βιβλίο, «Πράγματα που σκέφτεται η παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Μιλώντας για μία ατάκα που διαβάζουμε στην περιγραφή του βιβλίου της και αναφέρει ότι πρόκειται για “είκοσι ιστορίες για καλές μαθήτριες, σκυμμένες πάντα πάνω από μια λάθος εξίσωση”, η συγγραφέας ανέφερε: “Μεγαλώνουμε ως καλές μαθήτριες, μεγαλώνουμε ως κορίτσια που οφείλουμε να είμαστε καλές, σωστές, φρόνιμες, υπάκουες, κυρίως βολικές. Αλλά το homework που έχουμε να κάνουμε είναι λάθος, η εξίσωση δεν βγαίνει”.

“Πρώτη φορά το συνειδητοποίησα όταν έφυγα από την Κέρκυρα στην εφηβεία και πήγα στην Πάτρα” ανέφερε περιγράφοντας τα παιδικά της χρόνια στη μητριαρχική κοινωνία της Κέρκυρας και το πόσο διαφορετικά ήταν στην Πάτρα. “Νόμιζα ότι κάτι εγώ δεν κάνω καλά, το γύριζα πάνω μου. Πέρασαν τα χρόνια και συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι εγώ λάθος, λογική είμαι”.

Μιλώντας για το γεγονός ότι μεγαλώνει μια κόρη στην Ελλάδα του σήμερα, η συγγραφέας εξέφρασε την ανασφάλειά της για τη σημερινή πραγματικότητα: “του χρόνου θα έχουμε 53 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, περπατάς και φοβάσαι ότι θα σου συμβεί κάτι. Εγώ προσωπικά ταλαιπωρούμε σε αυτή τη χώρα. Θα το σκεφτόμουν να φύγουμε και ιδανικά θα ήθελα να πάμε στο Βέλγιο. Θέλω ησυχία, να φύγει από πάνω μου το άγχος της καθημερινότητας, που έχει να κάνει με το πώς ζούμε σαν πολίτες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8 βιβλία για τη δύναμη της γυναικείας ψυχής που πρέπει να διαβάσεις12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b