MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Χάρης Σώζος: «Η γενιά μου μπήκε στο θέατρο για να το σπουδάσει, όχι για το θεαθήναι» (vid)

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για το θέατρο, τους ηθοποιούς που παρουσιάζουν τηλεπαιχνίδια, ενώ μοιράστηκε περίεργα περιστατικά που έχει βιώσει στην πορεία του.

Monopoli Team

Ο Χάρης Σώζος, μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», αναφέρθηκε στο πώς ήταν ο χώρος του θεάτρου στο δικό του ξεκίνημα, σε μια εποχή που υπήρχε η φήμη ότι οι δάσκαλοι ήταν αυστηροί και αρκετά σκληροί. «Η δική μου η γενιά μπήκε στο θέατρο γιατί ήθελε να το σπουδάσει, όχι για να γίνουν αναγνωρίσιμοι ή απλώς για το θεαθήναι. Εγώ ήθελα να έχω διάρκεια στον χρόνο και στον χώρο και να μην είμαι ένας διάττοντας αστέρας». 

Στη συνέχεια, θυμήθηκε τη στιγμή εκείνη στο παρελθόν που είχε δεχτεί πρόταση να παρουσιάσει ένα τηλεπαιχνίδι. «Είχα πρόταση για να κάνω το Κόντρα Πλακέ. Το συζήτησα τότε με τον γιο μου και εκείνος μου είχε πει να το κάνω. Εγώ όμως θεωρούσα τον εαυτό μου ηθοποιό και σκεφτόμουν ‘θα γίνω τώρα τηλεπαιχνιδιάρης;’ Τελικά βλέπω σήμερα πως πάρα πολλοί ηθοποιοί το κάνουν. Θεωρώ πως είναι μέρος της δουλειάς μας και πως το κάνουν πολύ καλά». 

Δήλωσε, μάλιστα, πως δεν θεωρεί πως μόνο ένας δημοσιογράφος μπορεί να αναλάβει την παρουσίαση ενός προγράμματος. «Η τηλεπαρουσίαση είναι κι αυτός ένας ρόλος. Αν είχα τότε τα μυαλά που έχω σήμερα, πιθανότατα να είχα επιλέξει να κάνω κι ένα παιχνίδι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚώστας Νικούλι: «Μάλλον δεν έχουμε ξεπεράσει τον ρατσισμό» (vid)12.09.2018

Για τυχόν δύσκολες στιγμές που μπορεί να έχει βιώσει στα καμαρίνια του θεάτρου ανέφερε: «Γενικά ήμουν τυχερός στη ζωή μου. Πέρα από μία φορά που ήταν μία δύσκολη περίοδος, υπήρχαν εντάσεις στο καμαρίνι και προσπάθησα να το διαχειριστώ όσο καλύτερα μπορούσα. Περίμενα να τελειώσει η θεατρική σεζόν για να απαλλαγώ από αυτή την καταπίεση που αισθανόμουν».

Αναφέρθηκε επιπλέον σε ένα περιστατικό που του συνέβη κάποια χρόνια πριν, που είχε επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές θεατρικές προτάσεις εκείνη με τα λιγότερα χρήματα και τελικά έγιναν όλες οι άλλες εκτός αυτής που εκείνος είχε συμφωνήσει να συμμετάσχει.

Θυμήθηκε χαρακτηριστικά και τη στιγμή που ένας θεατής την ώρα της παράστασης έκανε θόρυβο χτυπώντας το κομπολόι του. «Αυτό ηχεί εκκωφαντικά για εμάς τους ηθοποιούς. Δεν άντεξα, κατέβηκα κάτω από τη σκηνή παίζοντας, του πήρα το κομπολόι από το χέρι, ανέβηκα από την άλλη πλευρά και συνεχίσαμε την παράσταση κανονικά. Ήρθε στο διάλειμμα να του το δώσω και του ζήτησα να μη το κάνει ξανά αυτό, γιατί είναι πολύ ενοχλητικό». 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b