MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Britney Spears: Η αυτοβιογραφία της ξεπέρασε τα 1 εκ. αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας

Η νέα αυτοβιογραφία της, με τίτλο «The Woman in Me», στην οποία η διάσημη pop σταρ μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τη σκοτεινή περίοδο “κηδεμονίας” από τον πατέρα της, πούλησε, στις ΗΠΑ, 1.1. εκ. αντίτυπα, μόλις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της.

Monopoli Team

H αυτοβιογραφία της Britney Spears «The Woman in Me» έχει πουλήσει 1,1 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας τους.

«Έριξα την καρδιά και την ψυχή μου σε αυτό το βιβλίο και είμαι ευγνώμων στους θαυμαστές μου και στους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο για την αμέριστη υποστήριξή τους», δήλωσε η Spears σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη η Gallery Books, τμήμα του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster.

Ένα βιβλίο που θα συζητηθεί

Τα στοιχεία πωλήσεων περιλαμβάνουν προπαραγγελίες, πωλήσεις σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, ηχητικά βιβλία. Το «The Woman in Me», που κυκλοφόρησε στις 24 Οκτωβρίου, έχει επαινεθεί από τους κριτικούς ως μια συναρπαστική περιγραφή της ανόδου της Britney Spears στην παγκόσμια φήμη και των συνεχιζόμενων δοκιμασιών, συμπεριλαμβανομένης της “κηδεμονίας” που για χρόνια παρείχε στον πατέρα της τον έλεγχο μεγάλου μέρους της ζωής της, καθώς και της αποκάλυψης ότι, ενώ βρισκόταν σε σχέση με τον Justin Timberlake, περισσότερα από είκοσι χρόνια πριν, έκανε έκτρωση.

Την ημέρα της κυκλοφορίας, η Spears έγραψε στο Instagram ότι το βιβλίο της έκανε τις περισσότερες πωλήσεις από οποιαδήποτε άλλη αυτοβιογραφία διασήμων στην ιστορία. Η πραγματικότητα, όμως, είναι άλλη. Μέχρι στιγμής, δεν είναι ούτε καν η αυτοβιογραφία με τις υψηλότερες πωλήσεις μέσα στο 2023.

Το βιβλίο, για το οποίο  ελάχιστη διαφήμιση έγινε πέρα από το Instagram, ήταν αυτό με τις περισσότερες πωλήσεις την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι «Spare», που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, πούλησε 1,6 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα.

Το βιβλίο, επίσης, έδωσε ισχυρή ώθηση στα streams και τις πωλήσεις του μουσικού καταλόγου της pop καλλιτέχνιδας, σύμφωνα με την Luminate. Μέσα σε μία ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα στην Τρίτη, ο κατάλογος της Spears σημείωσε άλμα 18,2% στα streams κατά παραγγελία και 36,8% στις πωλήσεις άλμπουμ. Οι αριθμοί συνέχισαν να ανεβαίνουν τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τη Luminate, τα streams της στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 24% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα – από 16 εκατομμύρια σε 19,8 εκατομμύρια- οι πωλήσεις του άλμπουμ της αυξήθηκαν κατά 61,4% και οι ψηφιακές πωλήσεις κατά 49%.

Η ακουστική έκδοση του βιβλίου

Η ακουστική έκδοση του βιβλίου «The Woman in Me», που διαβάζεται από την υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιό Michelle Williams, φαίνεται ότι αποτέλεσε κύριο παράγοντα για τη δημοτικότητα του βιβλίου.

Η ανάγνωση του «The Woman in Me» από τη Williams έχει αποσπάσει θερμές κριτικές και, σύμφωνα με την Gallery, είναι η ταχύτερα πωλούμενη ηχητική έκδοση στην ιστορία της εταιρείας. Ο εκδότης δεν ανακοίνωσε αμέσως συγκεκριμένο αριθμό πωλήσεων. Σύμφωνα με την Circana, ωστόσο, ο αριθμός αυτός ανέρχεται στα 418.000 αντίτυπα, πολύ κάτω από τα από το «A Promised Land» του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και το «Becoming» της πρώην πρώτης κυρίας Μισέλ Ομπάμα, μεταξύ άλλων αυτοβιογραφιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυγκάτοικοι με ημερομηνία λήξης: Το νέο βιβλίο της Elena Armas που μάς έκλεψε την καρδιά12.09.2018

Καμία μη μυθοπλαστική κυκλοφορία, όμως, δεν πλησιάζει την κλίμακα του τελευταίου βιβλίου της J.K. Rowling για τον Χάρι Πότερ, “Harry Potter and the Deathly Hallows”, το οποίο κυκλοφόρησε το 2007 και πούλησε περισσότερα από 8 εκατομμύρια αντίτυπα στις πρώτες 24 ώρες κυκλοφορίας του.

Πηγή: AP

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b