MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Τα οφέλη της διαφραγματικής αναπνοής που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Διαφραγματική αναπνοή: Μάθε πώς να την κάνεις σωστά και σε τι ωφελεί.

Monopoli Team

Έχετε παρακολουθήσει ποτέ ένα μωρό να αναπνέει; Η κοιλιά του ανεβοκατεβαίνει με κάθε κύκλο αναπνοής. Αυτή η βαθιά αναπνοή, η οποία ονομάζεται επίσης διαφραγματική αναπνοή ή κοιλιακή αναπνοή, είναι ο φυσικός τρόπος που αναπνέουμε όλοι όταν είμαστε νέοι. Αλλά με τον καιρό, οι περισσότεροι από εμάς αρχίζουμε να παίρνουμε πιο ρηχές αναπνοές που μπορεί να μην φτάνουν τόσο βαθιά στους πνεύμονές μας.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να ξαναμάθουμε πώς να αναπνέουμε βαθιά. Αυτός ο τύπος αναπνοής μπορεί να μειώσει το στρες, να ωφελήσει την υγεία μας και να βελτιώσει την ευεξία μας.

Η διαφραγματική αναπνοή, ή η κοιλιακή αναπνοή, είναι ένας τύπος αναπνοής που περιλαμβάνει το διάφραγμα. Αυτός είναι ο μυς σε σχήμα θόλου που βρίσκεται κάτω από τους πνεύμονές σας. Η συστολή και η χαλάρωση του διαφράγματος βοηθούν ώστε να εισέρχεται οξυγόνο στο σώμα και να βγαίνει το διοξείδιο του άνθρακα πιο εύκολα.

Όταν όμως δεν αναπνέετε με το διάφραγμά σας, καταναλώνετε περισσότερη ενέργεια. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μύες του στήθους, του λαιμού και του άνω μέρους της πλάτης σας πρέπει να αναλάβουν και να εργαστούν σκληρότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο: Μύθος ή αλήθεια;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b