MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Εγώ αυτή θα την κάνω πρωταγωνίστρια»: Η Ελένη Ουζουνίδου μιλά για την πρώτη συνεργασία της με τον Κώστα Τσιάνο (vid)

Καλεσμένη στην εκπομπή, Πρωίαν σε είδον, βρέθηκε η Ελένη Ουζουνίδου και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πώς ξεκίνησε στο χώρο του θεάτρου, αναφέροντας μια απίστευτη στιγμή που έζησε με τον Κώστα Τσιάνο.

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Η γνωριμία με τον Κώστα Τσιάνο και το απίστευτο περιστατικό

«Ο πρώτος, αυτός που έκανε την αρχή και μου έδωσε ρόλο μεγάλης γυναίκας ήταν ο Κώστας Τσιάνος», ανέφερε η γνωστή ηθοποιός. «Έκανε το 2009 τις Χοηφόρες με τη Λυδία Κονιόρδου και μου είπε ‘εσύ θα κάνεις την Τροφώ’». 

«Πήγαν όλα πολύ καλά, αυτή ήταν και η πρώτη μου γνωριμία με τον Τσιάνο», είπε και συνέχισε αναφέροντας ένα απίστευτο περιστατικό που έζησε μαζί του στην πρεμιέρα της παράστασης στη Λάρισα και στο ανοιχτό θέατρο Αλκαζάρ. Εκείνος φώναζε την ώρα της παράστασης. «Εγώ δεν καταλάβαινα τι έλεγε, νόμιζα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ότι κάτι δεν κάνω εγώ καλά. Και αυτός έλεγε ‘Εγώ αυτή θα την κάνω πρωταγωνίστρια’. Και το είπε και το έκανε!».

«Ήταν πολύ ενθουσιασμένος. Με πίστευε και με πιστεύει πολύ. Δύο χρόνια με είχε στο Θεσσαλικό Θέατρο και μου έμαθε πάρα πολλά πράγματα. Μου έμαθε πολύ καλά τον αφηγηματικό λόγο και σιγά σιγά άρχισα να μπαίνω σε μονολόγους. Μετά από δύο χρόνια με έδιωξε, μου λέει ‘φτάνει, πρέπει να πας στην Αθήνα’. Τον εμπιστευόμουν γιατί έχει γερό ένστικτο», αποκάλυψε στη συνέχεια η ηθοποιός για το πώς βρέθηκε στην Αθήνα.

Η προσαρμογή στην Αθήνα και η έλλειψη ανθρωπιάς

Στη συνέχεια η ηθοποιός μίλησε για την προσαρμογή της στην Αθήνα, ενώ μάλιστα περιέγραψε κι ένα περιστατικό που της συνέβη, όταν ένας άνθρωπος έπεσε και χτύπησε σε πεζόδρομο στο Θησείο και εκείνη έσπευσε να τον βοηθήσει. «Πρώτα πήγα Θεσσαλονίκη για σπουδές, δούλεψα για κάποια χρόνια και στο ΚΘΒΕ, πολύ ωραία χρόνια. Μετά, όμως, έπρεπε να έρθω εκεί που είναι το κέντρο των γεγονότων για τη δουλειά αυτή. Η Αθήνα στην αρχή μου άρεσε, μένω και στο κέντρο. Στην αρχή έμενα στο Θησείο, τώρα στα Πετράλωνα. Αλλά όσο περνάει ο καιρός δυσκολεύομαι, μου φαίνεται πολύ δύσκολη πόλη η Αθήνα. Δυσκολεύομαι με τις μετακινήσεις. Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας». 

«Είμαστε σε χαλεπούς καιρούς, περνάμε δύσκολα. Είναι έντονο και το φαινόμενο της βίας, οι άνθρωποι έχουν πάψει να είναι ευγενικοί, δεν υπάρχει ανθρωπιά», σχολίασε. «Αν συμβεί κάτι στο δρόμο, επεμβαίνω. Πέρυσι τον Οκτώβριο ένα απόγευμα ένας κύριος λιποθύμησε και έπεσε με τη μούρη, γέμισε αίματα. Παρατήρησα το εξής φαινόμενο και μάλιστα σε ένα πολύ τουριστικό μέρος της πόλης. Είχαμε τους Αμερικάνους τουρίστες και περνούσαν από πάνω του. Έπαθα σοκ, δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Με βοήθησε ένα παιδί από τα Τρίκαλα. Ευτυχώς έφεραν νερό και λίγο βαμβάκι από τα γύρω μαγαζιά».

Στη συνέχεια η ηθοποιός μοιράστηκε ότι συγκινείται με πολλά πράγματα με αποτέλεσμα να κλαίει πολλές φορές μέσα στην ημέρα. «Είμαι υπερευαίσθητη. Κλαίω πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Συγκινούμαι με πολλά πράγματα. Κλαίω όπως γελάω, όταν δεν κλαίω ανησυχώ». 

Αυτή την περίοδο η Ελένη Ουζουνίδου βρίσκεται σε πρόβες για την παράσταση «Κακούργα πεθερά» που πρόκειται να ανέβει στο θέατρο Πόρτα στις 4 Δεκεμβρίου. Στο νέο αυτό έργο της, η Νεφέλη Μαϊστράλη εμπνέεται από ένα διάσημο έγκλημα που συντάραξε την Ελλάδα στις αρχές του 20ού αιώνα, το Έγκλημα της Χαροκόπου ή το Έγκλημα του αιώνα, όπως το χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι της εποχής και τολμά να αφηγηθεί μια σκληρή ιστορία ενδοοικογενειακής βίας. Μέχρι τότε την απολαμβάνουμε ως Σίρλεϊ Βάλενταϊν, στον κωμικό μονόλογο του Ουίλι Ράσελ, ο οποίος ανεβαίνει, για δεύτερη χρονιά, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b