MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Έκθεση τεκμηρίων για την κατάληψη της Νομικής του 1973

Έναν μήνα πριν τη συμπλήρωση 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών τιμά την κατάληψη της Νομικής Σχολής, τη σημαντικότερη αντιδικτατορική εκδήλωση του φοιτητικού κινήματος πριν από το Πολυτεχνείο.

Monopoli Team

Έναν μήνα πριν τη συμπλήρωση 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών τιμά την κατάληψη της Νομικής Σχολής, με μια έκθεση που διοργανώνει το Ιστορικό του Αρχείο.

Η έκθεση τεκμηρίων, με τίτλο «Στ’ όνομα της ελευθερίας: Η κατάληψη της Νομικής και το αντιδικτατορικό κίνημα – 50 χρόνια από την κατάληψη της Νομικής Σχολής» θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 13.00, στο ισόγειο του Μεγάρου Θεωρητικών Επιστημών, δηλαδή του παλιού κτιρίου της Νομικής (Σόλωνος 57). Την έκθεση συνδιοργανώνουν η Νομική Σχολή και το Ιστορικό Αρχείο του ΕΚΠΑ, ενώ χορηγός της είναι το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBella Ciao#1: Διπλό ματς πινγκ πονγκ12.09.2018

Την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης θα προσφωνήσει ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι καθηγητές Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, και Νικόλαος Ηρειώτης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Την έκθεση θα παρουσιάσει στο κοινό ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου του ΕΚΠΑ, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Βαγγέλης Καραμανωλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦ ΝΤΑΣΜ ΤΑ: Τέσσερις εμβληματικοί καλλιτέχνες κι ένας νέος φωτογράφος στο εικαστικό αφιέρωμα του 64ου ΦΚΘ12.09.2018

Η έκθεση «Στ’ όνομα της ελευθερίας: Η κατάληψη της Νομικής και το αντιδικτατορικό κίνημα – 50 χρόνια από την κατάληψη της Νομικής Σχολής», που φιλοξενείται στο φουαγιέ της Νομικής Σχολής (Σόλωνος 57), θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b