MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Χάρης Δούκας: Ποιος είναι ο 43χρονος νέος δήμαρχος της Αθήνας

Ο Χάρης Δούκας ολοκλήρωσε την έκπληξη στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και παρότι άγνωστος στο ευρύ κοινό πριν από δύο μήνες, εκλέχθηκε δήμαρχος Αθηναίων.

Monopoli Team

Ο Χάρης Δούκας συγκέντρωσε ποσοστό 56% και νίκησε τον απερχόμενο δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη.

Στο β’ γύρο έλαβε περισσότερες από 63.000 ψήφους, ενώ στον α’ γύρο είχε λάβει 19.000. Κέρδισε δηλαδή 43 χιλιάδες και πλέον ψήφους σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Σε αυτό έπαιξε σίγουρα ρόλο η παρουσία του στο debate, αλλά και η συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργήθηκε ένα κλίμα αισιοδοξίας πως πράγματι μπορεί να επιτευχθεί η ανατροπή και έτσι περισσότερος κόσμος έσπευσε στις κάλπες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜειοψηφία ξανά οι γυναίκες δήμαρχοι: Εξελέγησαν μόλις 22 στους 332 δήμους της χώρας12.09.2018

Ποιος είναι, όμως, ο Χάρης Δούκας;

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων είχε παραχωρήσει προεκλογικά συνέντευξη στο Reporter και είχε… συστηθεί ο ίδιος στους ψηφοφόρους ως εξής: «Η επιστημονική μου δουλειά ως καθηγητής περιβαλλοντικής και ενεργειακής πολιτικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αφορά στην εκπόνηση σχεδίων για βιώσιμες πόλεις. Τα μοντέλα που έχουμε αναπτύξει έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι καιρός να επιστρέψω αυτή τη γνώση και την εμπειρία μου στην Αθήνα, την πόλη όπου ζω και αγαπώ. Δεν διεκδικώ το αξίωμα του Δημάρχου λόγω κληρονομικού δικαιώματος, ούτε περιφέρω την υποψηφιότητά μου από ψηφοδέλτιο σε ψηφοδέλτιο. Παίρνω την ευθύνη και βάζω την γνώση και την εμπειρία μου μπροστά, για να αλλάξω την Αθήνα Τώρα».

Διαβάστε περισσότερα στο reporter.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b