MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φωτεινή Αθερίδου: «Έκανα πως ήμουν ώριμη πιο μικρή, αλλά ήμουν βαθιά ανώριμη τελικά»

Η Φωτεινή Αθερίδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το άγχος της, την αναγνωρισιμότητα των γονιών της και πώς τη βίωνε στα παιδικά της χρόνια, αλλά και τον «Μισάνθρωπο» που επιστρέφει στο Θέατρο Εμπορικόν.

Φωτογραφία: Μαρίζα Συρίγου
Monopoli Team

Μιλώντας στην Ελένη Μενεγάκη, η Φωτεινή Αθερίδου μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πώς βίωσε ως παιδί την αναγνωρισιμότητα των γονιών της, αλλά και για το πώς έχει σκεφτεί να διαχειριστεί αυτό το θέμα με τα δικά της παιδιά. «Πιστεύω πως θα καλεστώ κάποια στιγμή να αντιμετωπίσω το γεγονός πως τα παιδιά μου θα έχουν γνωστούς γονείς. Εγώ στο σχολείο δεν ήξερα τι δουλειά κάνουν οι γονείς των συμμαθητών μου, ενώ οι άλλοι ήξεραν για τους δικούς μου. Δεν έχω ασχοληθεί με το κομμάτι της αναγνωσιμότητας. Τον παίρνουμε στο θέατρο τον Θοδωρή αλλά δεν έχει χρειαστεί να του πω κάτι ακόμα».

Στη συνέχεια, μιλώντας γενικά για τη μητρότητα και πώς αυτή επηρέασε τη ζωή της, η ηθοποιός ανέφερε: «Εγώ ήμουν το μεγαλύτερο αουτσάιντερ σε σχέση με τους φίλους μου για να γίνω μάνα. Τελικά πιστεύω πως ήμουν φτιαγμένη για αυτό, δηλαδή μου αρέσει η διαδρομή πολύ. Έχω και έναν σύντροφο που είναι εκεί συνέχεια. Περίμενα πως θα είναι τραγικά τα πράγματα με τέσσερα άτομα στο σπίτι, αλλά τελικά δεν είναι τόσο δύσκολα». Μάλιστα, είπε πως δεν αποκλείει την έλευση ενός τρίτου παιδιού στη ζωή τους αργότερα.

Με αφορμή το εμφανές άγχος της να βρεθεί σε τηλεοπτική εκπομπή – κάτι που κάνει σπάνια – η ίδια σχολίασε: «Είμαι αγχώδης γενικά. Αλλά κάνω και πράγματα που είναι πιο δύσκολα και αγχωτικά για τους άλλους, ενώ για εμένα καθόλου. Για παράδειγμα, περισσότερο φοβόμουν να κάνω καισαρική παρά να γεννήσω φυσιολογικά».

«Είχα τεράστιο άγχος ευθύνης με το πρώτο παιδί, ένιωθα ακόμη εγώ η ίδια παιδί. Τώρα με το δεύτερο, νιώθω πια μεγάλη. Τα παιδιά μάς μεγαλώνουν. Έκανα πως ήμουν ώριμη πιο μικρή αλλά καμία σχέση πραγματικά. Ήμουν βαθιά ανώριμη τελικά». 

Όσον αφορά στο επαγγελματικό κομμάτι, μίλησε για την επιτυχημένη κωμική σειρά του Alpha, «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα», για την οποία μία περίοδο έγραφε τα κείμενα. «Το γράψιμο το είχα πάντα μέσα στο σπίτι από τους γονείς μου και μου το περάσανε σαν κάτι εύκολο. Γράφω και τραγούδια, αυτό μου φαίνεται το πιο εύκολο». 

Επιπλέον, έχει γράψει το σενάριο της σειράς “The Friends”, που βρήκε «στέγη» την περσινή σεζόν στην streaming πλατφόρμα του ANT1, χαρίζοντάς μας τις δόσεις γέλιου που τόσο χρειαζόμασταν. Η σειρά γράφτηκε μέσα στην καραντίνα μέσα από μια βαθιά ανάγκη της ίδιας να εκφραστεί μέσω της Τέχνης της, που εκείνο το διάστημα παρέμενε περιορισμένη. «Γράφω ακόμη αλλά με τα παιδιά είναι πιο δύσκολα γιατί ‘’βυθίζομαι’’ μέσα στο κείμενο όταν γράφω». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦωτεινή Αθερίδου: Η ζωή μου έχει μάθει πολλά και τα εφαρμόζω στο θέατρο12.09.2018

Τέλος, μίλησε για τον μολιερικό «Μισάνθρωπο», την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, και η οποία επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στο Θέατρο Εμπορικόν, στις 21 Οκτωβρίου, δια χειρός του Γιάννη Κακλέα. «Είναι μία παράσταση που αγαπάμε πολύ όλοι και έχουμε κάνει μία φανταστική παρέα που περνάμε τέλεια. Είναι μία παράσταση ανθρωποκεντρική και μιλάει για την ειλικρίνεια».

Σε συνέντευξή της στο Monopoli.gr σχετικά με τον δικό της ρόλο στην παράσταση η ίδια είχε εξομολογηθεί πως πιστεύει πως το έργο αντιμετωπίζεται συνήθως με μια υπερβάλλουσα σοβαρότητα και πολλές φορές καταλήγει να χάνει την αλήθεια του. Έτσι ο δικός της ρόλος της στην παράσταση δεν θα μπορούσε να μην ταυτίζεται περισσότερο με αυτή της την άποψη, αφού συμμετέχει με δικά της σατιρικά κείμενα σε ρόλο σχολιαστή, δυναμιτίζοντας κάθε προσπάθεια σοβαροφάνειας των γνωστών ηρώων του έργου.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b