MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
KEEP WATCHING

Frasier is back! Όσα πρέπει να ξέρεις για το reboot της θρυλικής κωμωδίας των 90s

Είκοσι χρόνια μετά το τελευταίο “αντίο”, ο ψυχίατρος της καρδιάς μας, Dr Frasier Crane, επιστρέφει με ολοκαίνουρια επεισόδια – κι εμείς συγκεντρώνουμε όσα θες να ξέρεις λίγο πριν την πρεμιέρα στην COSMOTE TV.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 11.10.2023

Ο Frasier μπήκε για πρώτη φορά στις ζωές μας πριν από τριάντα ολόκληρα χρόνια και μαζί με τα Φιλαράκια θεωρείται η καλύτερη sitcom των 90s. Στην Ελλάδα, είχε προβληθεί για λίγο στην τηλεόραση – κυρίως πρωινές (!) ώρες – και όπως πολλές άλλες θρυλικές κωμικές σειρές, δεν πήρε ποτέ την αναγνώριση που άξιζε. Αυτά στην ελληνική τηλεόραση, γιατί στο εξωτερικό διέπρεψε. Προβαλλόταν για 11 σεζόν, από το 1993 ως το 2004, ενώ κέρδισε 37 Emmys, με τον πρωταγωνιστή Kelsey Grammer να γράφει ιστορία ως ο ραδιοφωνικός (και αρκετά σνομπ) ψυχίατρος Dr Frasier Crane.

Η ιστορία είναι απλή: O Dr Frasier Crane χωρίζει με την πρώην σύζυγό του, Λίλιθ, φεύγει από τη Βοστώνη, και επιστρέφει εκεί όπου μεγάλωσε, στο Σιατλ, για να αναλάβει μια ραδιοφωνική εκπομπή και να κάνει μια νέα αρχή. Πολύ σύντομα όμως αναγκάζεται να φιλοξενήσει (μόνιμα) τον ιδιότροπο και εντελώς διαφορετικό πατέρα του, Martin, μαζί με τη βοηθό του, Daphne και το σκύλο του, Eddie – ο οποίος έχει μία περίεργη εμμονή μαζί του. Καθημερινοί επισκέπτες στη ζωή του ο επίσης ψυχίατρος και ακόμα πιο σνομπ αδερφός του, Niles, αλλά και η ραδιοφωνική παραγωγός και φίλη του, Roz.

Εγώ ανακάλυψα το Frasier κατά τη διάρκεια της καραντίνας – ήταν καιρό στην must watch λίστα μου και είχα ανάγκη μία feel good κωμωδία. Από τότε το έχω ξαναδει δυο-τρεις φορές από την αρχή και μάλλον θα πήγαινα για τέταρτη αν δεν περίμενα το reboot, το οποίο πρόκειται να κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

Τι θα δούμε στο reboot του Frasier;

Τελευταία φορά είδαμε τον Frasier το μακρινό 2004, στο φινάλε της 11ης σεζόν, να επιβιβάζεται σε ένα αεροπλάνο, αφού πρώτα είχε ανακοινώσει σε όλους ότι θα μετακόμιζε στο Σαν Φρανσίσκο. Τελικά, το αεροπλάνο προσγειώνεται στο Σικάγο και μαθαίνουμε ότι αποφάσισε να ακολουθήσει την Charlotte! Τα τελευταία του λόγια ήταν “ευχηθείτε μου καλή τύχη” και κάπως έτσι αποχαιρέτησε το κοινό του μετά από μία δεκαετία.

Είκοσι χρόνια μετά από αυτή την αξέχαστη στιγμή, ο Frasier επιστρέφει χωρισμένος, συνταξιοδοτημένος και στη… Βοστώνη – εκεί που τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά στη τρίτη σεζόν του Cheers – για να διδάξει στο Χάρβαρντ και να συναντήσει τον γιο του, Freddy.

Θυμάστε τον μικρό Freddy; Ε λοιπόν, δεν είναι πια μικρός. Ο Freddy (τον οποίο θα υποδύεται ο Jack Cutmore-Scott του Oppenheimer) μεγάλωσε και ζει στη Βοστώνη και όλα δείχνουν ότι ο Frasier θα βρεθεί στη θέση του πατέρα του, να προσπαθεί να καταλάβει τον γιο του, που αντί να ακολουθήσει τα βήματά του, παράτησε το Χάρβαρντ και έγινε πυροσβέστης.

Σύμφωνα με τα όσα έχει μέχρι τώρα αποκαλύψει ο δημιουργός της σειράς, Joe Cristalli, το πρώτο επεισόδιο θα ξεκινήσει λίγο μετά την κηδεία του πατέρα των Frasier και Niles,Martin, τον οποίο υποδυόταν ο υπέροχος John Mahoney, που έφυγε από τη ζωή το 2018. Ο Frasier θα προσπαθεί να διαχειριστεί την απώλεια, όσο έρχεται πιο κοντά με τον δικό του γιο. Μάλιστα, ως ένας μικρός φόρος τιμής, το μπαρ που θα συχνάζουν οι χαρακτήρες του reboot θα ονομάζεται Mahoney’s Pub.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο spin-off του Daryl Dixon είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στο The Walking Dead εδώ και καιρό12.09.2018

Γνώριμα πρόσωπα και ολοκαίνουριοι χαρακτήρες – Ποιους θα δούμε στο reboot;

Αν κάτι θέλει να κάνει ξεκάθαρο ο Joe Cristalli είναι ότι αυτή δεν θα είναι μία “αντιγραφή” του αυθεντικού Frasier, αλλά κάτι εντελώς καινούριο. “Θα κάνουμε μια σειρά που προφανώς θα συγκριθεί με το πρώτο Frasier. ‘Οσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι αυτό είναι ένα νέο κεφάλαιο, νομίζω τόσο δεν θα φαίνεται ότι προσπαθούμε να αντιγράψουμε το παρελθόν” είπε στους Los Angeles Times.

Έτσι, προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια να επιστρέψουν παλιοί και αγαπημένοι χαρακτήρες, όπως ο fan favorite νευρωτικός αδερφός του Frasier, Niles (David Hyde Pierce), η αξιολάτρευτη Daphne (Jane Leeves) – και επειδή θα ρωτήσετε: όχι, δεν επιστρέφει ούτε ο Eddie (ήταν ήδη 14 όταν τελείωσε η σειρά και το θρυλικό σκυλάκι που τον υποδυόταν έφυγε από τη ζωή το 2010).

Σίγουρα θα δούμε τη Lilith (Bebe Neuwirth), μητέρα του Freddy και πρώην σύζυγο του Frasier, αλλά και την φίλη του Frasier και παραγωγό της εκπομπής του, Roz (Peri Gilpin). Ωστόσο, οι δημιουργοί του Frasier 2.0 υποσχέθηκαν ότι αν βρουν έναν φυσικό τρόπο να εισάγουν στην ιστορία κι άλλους από το original cast, θα το κάνουν.

Το reboot θα αποτελείται κυρίως από νέα πρόσωπα, λοιπόν. Το νέο καστ περιλαμβάνει την Jess Salgueiro ως Eve, σερβιτόρα και συγκάτοικο του Freddy, τον Anders Keith ως David Crane, τον μεγάλο πλέον γιο του Niles και της Daphne, που μοιάζει να έχει κληρονομήσει τις ιδιαιτερότητες του πατέρα του, την Toks Olagundoye ως το νέο αφεντικό του Frasier, αλλά και τον Nicholas Lyndhurst ως Alan Cornwall, παλιό φίλο του Frasier και συνάδελφο στο Χάρβαρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ επιστροφή του «Frasier» και όλα όσα θα δούμε στην COSMOTE TV τον Οκτώβριο12.09.2018

Ναι, αλλά θα είναι καλό;

Όλοι ξέρουμε ότι τα reboots/remakes/spin-offs, οι αναβιώσεις τέλος πάντων δεν είναι εύκολο πράγμα. Όπως και να το κάνουμε είναι δύσκολο να αγαπηθεί μία αναβίωση, όταν η αυθεντική ιστορία ήταν τόσο εμβληματική. Τα παραδείγματα πολλά με πιο πρόσφατο το ατυχές How I Met Your Father. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ο αγαπημένος μας Frasier δεν θα έχει την ίδια τύχη. Εξάλλου και ο Frasier ως spin-off του Cheers ξεκίνησε – και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Προς το παρόν, οι κριτικές είναι αρκετά ενθαρρυντικές. Η Guardian γράφει ότι ο Kelsey Grammer είναι πιο τέλειος από ποτέ, το Deadline ότι είναι σαν ο Frasier να μην έφυγε ποτέ – “το καλό αυτού του reboot είναι ότι είναι αυτό που θα περίμενες αν η σειρά δεν είχε τελειώσει ποτέ το 2004” γράφει ο κριτικός- ενώ σύμφωνα με το Variety “Λειτουργεί, γιατί παραμένει πιστό στο original. Παρά τις αλλαγές στο καστ, ο Frasier, τώρα στα 60 του, είναι ο ίδιος άνθρωπος που το κοινό γνώρισε όταν ήταν στα 30 μέχρι και τα 50 του”.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ο Dr Frasier Crane επιστρέφει για τα καλά στις οθόνες και τις ζωές μας και το μόνο που μένει είναι να τον ακολουθήσουμε στο νέο ταξίδι του την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στην COSMOTE TV.

*Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο 24 ώρες μετά την Αμερική, την Παρασκευή 13/10, 21.00, στο COSMOTE SERIES HD. Από τη δεύτερη εβδομάδα θα προβάλλεται 1 επεισόδιο στις 21:15.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Το γαλλικό σινεμά σε πρώτο πλάνο12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b