MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρες: Το γαλλικό σινεμά σε πρώτο πλάνο

Κι ενώ όλη η κινηματογραφόφιλη Αθήνα βρίσκεται στους ρυθμούς του φεστιβάλ της πόλης Νύχτες Πρεμιέρας, δύο νέες γαλλικές ταινίες ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της τρέχουσας εβδομάδας.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ο μικρός αδελφός

Η σχέση μιας νεαρής μητέρας από την Ακτή Ελεφαντοστού με τα δύο αγόρια της στο Παρίσι των 80ς ορίζει τους κανόνες της δραματουργίας στο ακαταμάχητα συγκινητικό φιλμ της νεοφερμένης Λεονόρ Σεράιγ «Ο μικρός αδελφός» που ήταν υποψήφιο για το Χρυσό Φοίνικα πέρυσι στις Κάνες.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ένας άλλος κόσμος

Το δεύτερο σπουδαίο φιλμ του νέου προγράμματος είναι το «Ένας άλλος κόσμος» με το οποίο ο Στεφάν Μπριζέ και ο μόνιμος πρωταγωνιστής του Βενσάν Λεντόν ολοκληρώνουν την αντικαπιταλιστική τριλογία τους μετά από τα «Ο νόμος της αγοράς» και «Σε πόλεμο».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Αουτσάιντερς

Το κωμικοτραγικό «Αουτσάιντερς» του Kρεγκ Γκιλέσπι περιγράφει μια εξωφρενική αλλά πέρα ως πέρα αληθινή ιστορία που δοκίμασε πριν από μερικά χρόνια τις αντοχές της Wall Street.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Blue Beetle

Η μπλοκμπαστεριά της εβδομάδας είναι η συμπαραγωγή των Warner- DC «Blue Beetle» που έχει την καινοτομία του πρώτου λατίνου υπερήρωα της μεγάλης οθόνης.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Η Ζουγκλοπαρέα 2: Ο Γύρος του Κόσμου

Το νέο animation της εβδομάδας είναι επίσης γαλλικής προέλευσης κι έχει τίτλο «Η Ζουγκλοπαρέα 2: Ο Γύρος του Κόσμου».
Αίθουσες προβολής

Απαγορευμένα Παιχνίδια

Τέλος σε επανέκδοση κυκλοφορούν το αντιπολεμικό αριστούργημα «Απαγορευμένα Παιχνίδια» του Ρενέ Κλεμάν, που γυρίστηκε το 1952.
Αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b