MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το spin-off του Daryl Dixon είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στο The Walking Dead εδώ και καιρό

Τη Δευτέρα έκανε πρεμιέρα ένα spin-off του The Walking Dead που περιμέναμε πολύ καιρό: εκείνο του απόλυτου bad-ass Daryl Nixon. Εμείς είδαμε το πρώτο επεισόδιο στην COSMOTE TV και τώρα ξέρουμε γιατί όλοι μιλούν για το καλύτερο spin-off του franchise μέχρι τώρα.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Όταν τελείωσε το The Walking Dead μετά από 11 σεζόν τον περασμένο Νοέμβριο, οι αντιδράσεις ήταν γλυκόπικρες. Από τη μία, ήταν ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη ιστορία έπρεπε κάπως να “κλείσει”, από την άλλη δεν ήταν ό,τι πιο εύκολο να αποχαιρετάς χαρακτήρες με τους οποίους μεγάλωνες επί μία δεκαετία.

Αυτό είναι κάτι που μάλλον κατάλαβαν και οι δημιουργοί της σειράς, γι’ αυτό και ανακοίνωσαν όχι ένα, αλλά τρία νέα spin-off – τα οποία θα δούμε μέχρι το 2024 – για να αναπληρώσουν το κενό που άφησαν μέσα μας τον τελευταίο αυτό χρόνο.

Την αρχή έκανε το καλοκαίρι το πολύ ενδιαφέρον “Walking Dead: The Dead City” aka το spin-off με πρωταγωνιστές τον Νίγκαν και την Μάγκι, που πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν πολύ καλό – παρ’ όλο που ο Νίγκαν δεν ήταν ποτέ ο αγαπημένος μου. Αν είμαι ειλικρινής, όμως, ένα είναι το spin-off που περίμενα πως και πως και αυτό ήταν φυσικά εκείνο του απόλυτου bad-ass Daryl Dixon.

Έτσι κι αλλιώς, ο Daryl (δηλαδή ο καταπληκτικός Norman Reedus) “κουβαλούσε” όλη τη σειρά πάνω του, ειδικά μετά την αποχώρηση του Andrew Lincoln (Rick) – ο οποίος βέβαια θα επιστρέψει για ένα επίσης πολυαναμενόμενο spin-off στο πλάι της Danai Gurira (Michonne).

Ήταν καιρός, λοιπόν, να δώσουν στον Daryl την ευκαιρία να γίνει ο πρωταγωνιστής της δικής του ιστορίας – και αν κρίνουμε από το πρώτο επεισόδιο του “The Walking Dead: Daryl Dixon”, αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό.

"The Walking Dead: Daryl Dixon"

“The Walking Dead: Daryl Dixon”

O Daryl σε ρόλο προστάτη και… μεταλλαγμένα ζόμπι: Όσα είδαμε στο πρώτο επεισόδιο

Τη Δευτέρα (11/09), η νέα spin-off σειρά του The Walking Dead έκανε επίσημη πρεμιέρα στην COSMOTE TV, ένα 24ωρο μετά την Αμερική. Αυτό το ένα 24ωρο το μόνο που έκανα ήταν να αποφεύγω τα spoilers – είχα δει μόνο το trailer που δεν αποκάλυπτε και πολλά, πέρα από το ότι ο Daryl καταλήγει με κάποιον τρόπο στη Γαλλία.

Από τις λίγες spoiler-free κριτικές που είχα διαβάσει, όλοι φαινόταν να συμφωνούν ότι αυτό είναι το καλύτερο spin-off που έχει έρθει από το Walking Dead εδώ και πολύ καιρό – το The Wrap είπε ότι αυτή η σειρά έχει τη δύναμη να “αναστήσει ολόκληρο το franchise”.

Ε, λοιπόν, συμφωνώ απόλυτα. Εντάξει, ο Daryl είναι έτσι κι αλλιώς από τους αγαπημένους χαρακτήρες των fans, αλλά νομίζω ότι η επιτυχία του πρώτου επεισοδίου – που αυτή τη στιγμή έχει βαθμολογία 81% στο Rotten Tomatoes – δεν βασίζεται μόνο στον Daryl, αλλά στο ότι θυμηθήκαμε για λίγο το παλιό, καλό Walking Dead.

“Το πιο σημαντικό πράγμα για το Daryl Dixon ήταν να επιστρέψει στο DNA που έκανε τις πρώτες σεζόν του The Walking Dead τόσο καλές […] Αν το καλοσκεφτείς, οι πρώτες σεζόν ήταν απλά ο Rick να ψάχνει την οικογένειά του. Έχουμε επιστρέψει κατά κάποιον τρόπο σε αυτά τα θεμέλια” εξήγησε πριν από λίγες ημέρες στο Polygon ο παραγωγός και σκηνοθέτης Greg Nicotero για το σκεπτικό της ομάδας πίσω από το spin-off.

Πράγματι, όσο απομακρυνόμαστε από το Commonwealth, τόσο μακριά αφήνουμε και το χάος που είχαμε συνηθίσει. Η ιστορία του “Walking Dead: Daryl Dixon” είναι απλή – θα μπορούσες να το παρακολουθήσεις ακόμα κι αν δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου Walking Dead.

Ο Daryl ξεβράζεται στις ακτές της Γαλλίας και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει εντελώς ούτε το γιατί, ούτε το πώς – αν και το τέλος του πρώτου επεισοδίου μάς δίνει μια ιδέα. Από τις πρώτες ώρες του εκεί, εννοείται βρίσκει τρόπο να μπλέξει και κάπως έτσι καταλήγει σε ένα ιδιότυπο μοναστήρι, χάρη στην μοναχή Isabelle (Clémence Poésy) που ουσιαστικά του σώζει τη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα σε TV και πλατφόρμες12.09.2018

Εκεί είναι που γνωρίζει τον Laurent, ένα παιδί – προστατευόμενο του μοναστηριου. Όπως μαθαίνουμε και από το trailer, τον βλέπουν σαν ένα είδος “μεσσία” για την αναγέννηση του νέου κόσμου. Ο Daryl καλείται να βοηθήσει αυτό το παιδί να εκπληρώσει την αποστολή του, με το να κάνει μαζί του ένα μακρύ ταξίδι στην άλλη άκρη της Γαλλίας – μάλιστα γι’ αυτό κάποιοι το συγκρίνουν (χωρίς λόγο κατ’ εμέ) με το The Last of Us.

Εννοείται ότι τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα απ’ ότι φαίνονται, αφού στη Γαλλία δεν έχουν απλά ζόμπι – ξέρεις από εκείνα που απλά σε δαγκώνουν για να σε φάνε – αλλά ζόμπι που σε καίνε με το άγγιγμά τους, το οποίο εννοείται μπορεί να σε μολύνει. Αυτά τα “μεταλλαγμένα” ζόμπι θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Dylan, τον οποίο επίσης κυνηγά μία περίεργη ομάδα, η οποία φαίνεται να έχει κάποια σχέση με τα μεταλλαγμένα αυτά ζόμπι.

Αν υπάρχει ένα και μοναδικό spoiler, το οποίο θέλω οπωσδήποτε να μοιραστώ (και αν κάνεις follow τον Jeffrey Dean Morgan στο X μάλλον το ξέρεις κι εσύ) είναι ότι η Carol (Melissa McBride) θα εμφανιστεί τελικά στο spin-off και σίγουρα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αυτή τη συνάντηση Daryl – Carol.

Σίγουρα έχουμε πολλά ακόμα να δούμε – εξάλλου ο Daryl είναι από τους χαρακτήρες που πάντα κρύβουν εκπλήξεις. Η σειρά θα έχει συνολικά έξι επεισόδια – τα οποία εμείς στην Ελλάδα θα βλέπουμε στην COSMOTE TV, κάθε Δευτέρα στις 22:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE TV: Νέα σεζόν με οσκαρικές ταινίες και all-star cast σειρές12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b