MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έρχεται η επιχειρησιακή άσκηση αντιμετώπισης μεγάλου σεισμού «ΜΙΝΩΑΣ»

Στόχοι της επιχειρησιακής άσκησης είναι να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν τόσο ο συντονισμός των υπηρεσιών και της διαδικασίας συλλογής και αξιολόγηση των πληροφοριών όσο και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης κρίσεων.

Credits: Jens Aber/Unsplash
Monopoli Team

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) ανακοινώνουν τη διοργάνωση Επιχειρησιακής Άσκησης με την κωδική ονομασία «ΜΙΝΩΑΣ», για την αντιμετώπιση μεγάλου Σεισμού και Συνοδών Γεωδυναμικών Φαινομένων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης στις αρχές της άνοιξης του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣεισμός στο Αφγανιστάν: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί – Πάνω από 9.000 οι τραυματίες12.09.2018

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας «Έπειτα από εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδιάζουμε την Υλοποίηση της άσκησης ΜΙΝΩΑΣ, που αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο ώστε να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η διαλειτουργικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε Τοπικό, Περιφερειακό και Κεντρικό Επίπεδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαρόκο: Σοβαρές οι ζημιές από τον σεισμό στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b