MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Dead Man Walking: Η μεγάλη πρεμιέρα της MET Opera σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο

H συγκλονιστική όπερα του Jake Heggie, «Dead Man Walking», παρουσιάζεται, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε απευθείας δορυφορική μετάδοση από τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, με την υπογραφή του Ivo van Hove και πρωταγωνίστρια την κορυφαία μετζοσοπράνο Joyce DiDonato.

Monopoli Team

Με την προβολή του αριστουργήματος «Dead Man Walking» [«Θα ζήσω»] του αμερικανού συνθέτη Jake Heggie [Τζέικ Χέγκι], μιας από τις πιο πολυπαιγμένες όπερες διεθνώς τα τελευταία είκοσι χρόνια, εγκαινιάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το δημοφιλές πρόγραμμα δορυφορικών μεταδόσεων MET HD LIVE, που δίνει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να απολαύσει εκπληκτικές παραγωγές της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης, με τα πιο λαμπρά αστέρια του λυρικού στερεώματος.

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του έργου στη ΜΕΤ, με την υπογραφή του Ivo van Hove [Ίβο βαν Χόφε], το Σάββατο 21 Οκτωβρίου (ώρα: 19.55), θα μεταδοθεί ζωντανά στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (στα αγγλικά, με αγγλικούς υπότιτλους).

«Dead Man Walking»: Λίγα λόγια για το έργο

Το συνταρακτικό λυρικό έργο του Heggie βασίζεται στα απομνημονεύματα της αδελφής Helen Prejean [Έλεν Πρεζάν] σχετικά με τον αγώνα της να πείσει έναν βαρυποινίτη δολοφόνο να μετανοήσει και να σωθεί ψυχικά. Η έντονα δραματική και αγωνιώδης ατμόσφαιρα του βιβλίου της Prejean αναδεικνύεται μοναδικά από τη συγκλονιστική μουσική του συνθέτη Jake Heggie, αλλά και από το εξαιρετικό λιμπρέτο του βραβευμένου με Tony και Emmy Terrence McNally [Τέρρενς ΜακΝάλλυ].

Σε αυτή τη σημαντική πρώτη παρουσίαση του «Dead Man Walking» στη ΜΕΤ, τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο κορυφαίος μαέστρος Yannick Nézet-Séguin [Γιαννίκ Νεζέ-Σεγκέν], μουσικός διευθυντής της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αδελφής Έλεν ερμηνεύει η διάσημη μετζοσοπράνο Joyce DiDonato [Τζόυς ΝτιΝτονάτο], η οποία τον προηγούμενο Απρίλιο ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στην Ελλάδα με το πρωτοποριακό πρότζεκτ «Eden» που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο Μουσικής: Αυτές είναι όλες οι εκδηλώσεις που θα απολαύσουμε μέχρι τον Δεκέμβριο12.09.2018

Στον ρόλο του θανατοποινίτη Τζόζεφ Ντε Ροσέ, ο διεθνούς φήμης μπασοβαρύτονος Ryan McKinny [Ράιαν ΜακΚίννυ], και της Αδελφής Ρόουζ, η καταξιωμένη σοπράνο Latonia Moore [Λατόνια Μουρ]. Τη μητέρα του Ντε Ροσέ ενσαρκώνει η θρυλική μεσόφωνος Susan Graham [Σούζαν Γκρέιαμ], η οποία είχε πρωταγωνιστήσει, σαν Αδελφή Έλεν, στην πρεμιέρα του έργου το 2000. Στην παράσταση συμμετέχει επίσης η παιδική χορωδία Young People’s Chorus of New York City (καλλιτεχνικός διευθυντής-ιδρυτής: Francisco J. Núñez· βοηθός μαέστρος: Emma H. Sway).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Helen Prejean
Σκηνοθεσία: Ivo van Hove

Σκηνικά: Jan Versweyveld
Κοστούμια: An D’Huys
Μουσική Διεύθυνση: Yannick Nézet-Séguin
Μουσική: Jake Heggie
Φωτισμοί: Jan Versweyveld

Παίζουν: Latonia Moore, Joyce DiDonato, Susan Graham, Ryan McKinny

Τιμές Εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 € ● 25 €
Πληροφορίες: Στα αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους. Εισιτήρια: 210 72 82 333 και www.megaron.gr
Παραστάσεις: Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στις 19:55
Διασκευή: Terrence McNally
Link Εισιτηρίων: https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=3105
Πληροφορίες Χώρου: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b