MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

ΟΑΚΑ: Το «ξαφνικό λουκέτο», οι εξηγήσεις, το «βραχυκύκλωμα» σε αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις

Ανεστάλη κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων – Ανακοινώσεις για το θέμα θα κάνει τη Δευτέρα ο Γ. Βρούτσης.

Monopoli Team

Αντιδράσεις και αναπάντητα ερωτήματα προκάλεσε το ξαφνικό «λουκέτο» στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Καλογρέζα, που «βραχυκύκλωσε» σειρά από προγραμματισμένες αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ερωτήματα για τις διαδικασίες συντήρησης ενός «κοσμήματος» για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό όπως το Ολυμπιακό Στάδιο.

Ανακοινώσεις για το θέμα θα κάνει τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Καλογρέζα ανεστάλη από την Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με τις εξηγήσεις της διοίκησης του ΟΑΚΑ, οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου Καλατράβα δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Σημειώνεται ότι δεν διευκρινίστηκε το διάστημα της αναστολής, παρά μόνο ότι τάχιστα θα ακολουθήσει και δεύτερη μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής πρώτης μελέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεσσαλονίκη: Εθελοντές καθάρισαν τον Θερμαϊκό – Τα απίστευτα ευρήματα που “ψάρεψαν”12.09.2018

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Kallithea FC: Η τρίτη εντυπωσιακή εμφάνισή της με το λογότυπο του ΕΜΣΤ12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b