MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Θεσσαλονίκη: Εθελοντές καθάρισαν τον Θερμαϊκό – Τα απίστευτα ευρήματα που “ψάρεψαν”

Σήμερα το πρωί, 16 δύτες της HELMEPA και εθελοντές από όλη την Ελλάδα προσκάλεσαν μαθητές της Θεσσαλονίκης και καθάρισαν τον Θερμαϊκό Κόλπο.

Monopoli Team

Πριν από μερικές ημέρες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών (18/09) και όσοι εθελοντές ανά τη χώρα έσπευσαν να καθαρίσουν τις ακτές σίγουρα ήρθαν αντιμέτωποι με μία εικόνα που δεν ταιριάζει σε ένα φυσικό τοπίο, όπως είναι η θάλασσα.

Μερικές ημέρες μετά και συγκεκριμένα σήμερα (29/09) το πρωί, οι εθελοντές που βρέθηκαν στη δράση δράση καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με δύτες της HELMEPA, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα αντίστοιχο θέαμα, όταν αντίκρισαν τα ευρήματα που “ψάρεψαν” από το βυθό.

Καρέκλες, μπαταρίες (ακόμα και αυτοκινήτου), τραπέζια, ποδήλατα, κουτάκια, μεταλλικά αντικείμενα ήταν μερικά από τα ευρήματα που έβγαλαν από τον Θερμαϊκό Κόλπο οι 16 δύτες της HELMEPA και εθελοντές από όλη την Ελλάδα, με προσκεκλημένους μαθητές από επτά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Οι παρόντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν πώς πραγματικά μπορεί να καθαριστεί η θάλασσα, αλλά και ποιες ειναι οι επιπτώσεις της ρύπανσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια, ήταν σεβασμός για τη θάλασσα.

Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b