MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Cinobo: Νέα σεζόν κι ένα μεγάλο νέο – Οι πρώτες σειρές καταφτάνουν στην πλατφόρμα

Η μεγάλη έκπληξη που μάς ετοίμαζε το Cinobo αποκαλύφθηκε! Προστίθενται και σειρές στο ήδη πλούσιο περιεχόμενο της πλατφόρμας. Αυτές είναι οι έξι πρώτες που αναμένονται τον Οκτώβριο.

Φωτεινή Νικολίτσα | 27.09.2023

Τη χθεσινή γλυκιά φθινοπωρινή βραδιά συγκεντρωθήκαμε στο θερινό Cine Αλεξάνδρα για να μάθουμε επιτέλους ποια είναι αυτά τα “μεγάλα νέα” που μάς επιφυλάσσει η πλατφόρμα του Cinobo.

Η ομάδα του Cinobo μάς υποδέχτηκε και μάς διηγήθηκε την ιστορία της δημιουργίας της αλλά και όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Και πιστή στην ανάγκη και τη θέλησή της να μεταφέρει στο κοινό ιστορίες του ανεξάρτητου σινεμά που δύσκολα θα βρει κάποιος αν δεν υπάρχουν σε μια συνδρομητική πλατφόρμα, αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό και ιστορίες που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ξετυλιχθούν. Με άλλα λόγια, αναμένονται πια και σειρές στο Cinobo! Αποκλειστικές σειρές που δεν θα βρείτε κάπου αλλού, με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα. Σειρές σαν σινεμά, οι οποίες θα πλαισιώνουν το περιεχόμενο της πλατφόρμας, χωρίς να επισκιάζουν τις ταινίες και θα ανανεώνονται κάθε μήνα. Και κάπως έτσι, το Cinobo δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από γνωστές πλατφόρμες παγκοσμίου φήμης.

Η δημιουργός και διευθύντρια του Cinobo, Δάφνη Μπεχτσή, σχολιάζει σχετικά με την πλατφόρμα που έχει γίνει το “σπίτι” του ανεξάρτητου σινεμά: «Το όνομα του Cinobo αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που κάνει η πλατφόρμα. Cinema no borders, από κάθε άποψη. Σινεμά απ’ όλο τον κόσμο, απ’ όλους τους πολιτισμούς και όλες τις ματιές, σινεμά που ανοίγει ορίζοντες, ξεπερνά τα όρια, τα κοινωνικά, τα ηθικά, τα απόλυτα. Σινεμά που είναι κοντά σου όπου κι αν βρίσκεσαι. Χωρίς όρια, ιδεολογικά, γεωγραφικά ή άλλα. Γιατί είναι απαραίτητο. Η αρχική φιλοσοφία του no border cinema έγινε cinema no borders, και μετά Cinobo. Σινεμά με όραμα και πολυμορφία. Σινεμά που αψηφά κανόνες και στερεότυπα και ψηλαφεί πολιτισμούς. Σινεμά που διασκεδάζει. Σινεμά που σε κάνει να αισθάνεσαι, να γελάς, να προβληματίζεσαι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ιστορικό Cine Paris επαναλειτουργεί ανακαινισμένο υπό την επιμέλεια του Cinobo12.09.2018

Ας δούμε τις πρώτες έξι σειρές που θα μπουν στην πλατφόρμα στις 2 Οκτωβρίου.

Μ.Α.Τ., των Isabel Peña και Rodrigo Sorogoyen

Πλοκή: Μια ομάδα Μ.Α.Τ. ερευνάται από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων έπειτα από τον θάνατο ενός μετανάστη κατά την επιχείρηση εκκένωσης του σπιτιού του.
Πρωταγωνιστούν: Vicky Luengo, Raúl Arévalo, Álex García, Hovik Keuchkerian, Roberto Álamo, Raúl Prieto, Patrick Criado.

Μία σεζόν, έξι επεισόδια από 45 λεπτά περίπου το καθένα. Αυτό το καθηλωτικό αστυνομικό θρίλερ προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2020 στο Movistar+. Το δίδυμο Peña-Sorogoyen υπογράφει κι άλλες επιτυχημένες σειρές, όπως το “Ο Έκπτωτος” και το “Εξαφανισμένος”.

UFOs, των Clémence Dargent και Martin Douaire

Πλοκή: Ο μηχανικός Didier Mathure μετά την έκρηξη κατά την απογείωση του διαστημόπλοιου που σχεδίαζε επί χρόνια, υποβιβάζεται στην διοίκηση του τμήματος που ερευνά ανεξήγητα ιπτάμενα αντικείμενα και καταλήγει να συνεργάζεται με εκκεντρικούς συναδέλφους ερευνώντας στοιχεία εξωγήινης ζωής στην Γαλλία.
Πρωταγωνιστούν: Melvil Poupaud, Michel Vuillermoz, Géraldine Pailhas, Quentin Dolmaire, Δάφνη Πατακιά, Nicole Garcia, Alice Taglioni

Η σειρά αποτελείται από δύο σεζόν και συνολικά 24 επεισόδια, μέσης διάρκειας 30 λεπτών. Προβλήθηκε στο Canal+ το 2021 και το 2022 κι έπειτα σταμάτησε. Θεωρείται κωμωδία μαζί με επιστημονική φαντασία τοποθετημένη στα τέλη της δεκαετίας του 1970 κι έχει χαρακτηριστεί ως μείγμα των “La Soupe aux choux”, “The Office” και The X-Files”.

Vernon Subutex, της Cathy Verney

Πλοκή: Ο Vernon Subutex, ένας πρώην ιδιοκτήτης δισκάδικου, φέρνει κοντά μια ασυνήθιστη ομάδα ατόμων.
Πρωταγωνιστούν: Romain Duris, Céline Sallette, Laurent Lucas, Flora Fischbach, Athaya Mokonzi, Florence Thomassin

Η σειρά έχει συνολικά 9 επεισόδια των 35 λεπτών και έπαιξε στο Canal+ το 2019. Βασίζεται στην ομώνυμη τριλογία της συγγραφέα Virginie Despentes, που εκδόθηκε μεταξύ του 2015 και του 2017. Συγκεκριμένα, η σειρά βασίζεται στα δύο πρώτα μέρη της τριλογίας.

It’s a Sin, του Russell T Davies

Πλοκή: Η ζωή μιας δεμένης παρέας που ζει στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1980 κατά την κρίση του AIDS.
Πρωταγωνιστούν: Olly Alexander, Omari Douglas, Callum Scott Howells, Lydia West, και Nathaniel Curtis.

Η σειρά αποτελείται από 5 επεισόδια των 45 λεπτών και προβλήθηκε στο  Channel 4 το 2021. Έγινε η πρώτη σειρά στην πλατφόρμα του καναλιού που προβλήθηκε τόσες φορές. Κέρδισε 2 και είχε ακόμη 10 υποψηφιότητες!

Κάρλος το Τσακάλι, του Olivier Assayas

Πλοκή: Η ιστορία του Ilich Ramírez Sánchez, του τρομοκράτη από τη Βενεζουέλα με το παρατσούκλι Κάρλος το Τσακάλι, σε μια αναδρομή των επιθέσεων που διέπραξε με την τρομοκρατική οργάνωση που δημιούργησε από το 1973 έως και τη σύλληψή του το 1994.
Πρωταγωνιστούν: Édgar Ramírez, Alexander Scheer, Nora von Waldstätten, Ahmad Kaabour, Christoph Bach, Susanne Wuest, Anna Thalbach, Julia Hummer.

Η σειρά έχει τρία επεισόδια με συνολική διάρκεια πεντέμιση ώρες. Έπαιξε ως μίνι σειρά στο Canal+ το 2010 ενώ την ίδια χρονιά προβλήθηκε και στο Φεστιβάλ Καννών. Υπάρχουν και εκδοχές μικρότερης διάρκειας που κυμαίνονται από 187 έως 166 λεπτά, δηλαδή ως ταινία. Καθώς θεωρείται σειρά αλλά και ταινία – αναλόγως τη διάρκεια – έχει λάβει υποψηφιότητες και βραβεία και στις δύο κατηγορίες. Έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για την Καλύτερη Μίνι Σειρά!

Berlin Alexanderplatz, του Rainer Werner Fassbinder

Πλοκή: Στα τέλη της δεκαετίας του 1920 στο Βερολίνο, ο Franz Biberkopf αποφυλακίζεται και ορκίζεται να μην ξαναμπλέξει αλλά σύντομα αναμειγνύεται και πάλι με τον υπόκοσμο της πόλης.
Πρωταγωνιστούν: Günter Lamprecht, Hanna Schygulla, Barbara Sukowa, Elisabeth Trissenaar, Gottfried John.

Δεκατέσσερα επεισόδια περίπου της μιας ώρας, δηλαδή συνολικά 15 χορταστικές ώρες μιας από τις πιο εμβληματικές σειρές που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, η οποία ανήκει στον επιδραστικό Γερμανό σκηνοθέτη Rainer Werner Fassbinder. Πρόκειται για μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Alfred Döblin. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 1980, το 1983 σε κινηματογραφικές αίθουσες σε τρία μέρη και το 1985 παίχτηκε στο Channel 4.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b