MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

5+1 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτό το φθινόπωρο

Με το 2023 να χαρακτηρίζεται ως “η χρονιά των σινεμά” μέχρι τώρα, κάναμε μια λίστα με τις πιο αναμενόμενες ταινίες της φθινοπωρινής σεζόν που δεν θέλουμε με τίποτα να χάσουμε.

Σπύρος Χαϊντούτης | 16.09.2023

Το καλοκαίρι του 2023 αποτέλεσε μια σεζόν-φαινόμενο για τη βιομηχανία του σινεμά, αφού σημείωσε τεράστια νούμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως. Με πρωτοφανείς επιτυχίες, όπως η “Barbie” της Greta Gerwig (1.3 δισεκατμμύρια δολάρια παγκοσμίως) και το “Oppenheimer” του Christopher Nolan (890 εκατομμύρια παγκοσμίως), τα σινεμά σημείωσαν μια τεράστια ανάκαμψη μετά από μια περίοδο κρίσης. Η πανδημία του Covid και οι streaming πλατφόρμες είχαν συμβάλει σημαντικά στην μείωση της προσέλευσης του κοινού στις μεγάλες οθόνες, όμως το 2023 είναι η χρονιά με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στο Box Office από το 2018 κι έπειτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWes Anderson: “Βουτιά” στον πολύχρωμο, συμμετρικό κόσμο των ταινιών του12.09.2018

Με την φθινοπωρινή σεζόν να κρύβει πολλά ανερχόμενα “διαμάντια”, αλλά και την απεργία ηθοποιών και σεναριογράφων να συνεχίζεται, οι παραγωγοί του Hollywood αλλά και οι σινεφίλ αναρωτιούνται “πώς προχωράμε από εδώ και πέρα, για να διατηρήσουμε αυτή την ανοδική πορεία;”

Εμείς λοιπόν, κάναμε μια λίστα με 5+1 από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της φθινοπωρινής σεζόν, έχοντας υψηλές προσδοκίες για όσα πρόκειται να δούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWes Anderson: “Βουτιά” στον πολύχρωμο, συμμετρικό κόσμο των ταινιών του12.09.2018

1. “Η υπέροχη ιστορία του Henry Sugar” στις 20 Σεπτεμβρίου

Ο Wes Anderson, με μια καριέρα 20 χρόνων, είναι από τους σκηνοθέτες που μπορείς να αναγνωρίσεις τις ταινίες του από ένα και μόνο καρέ. Ο δημιουργός ξεχωρίζει για την vintage αισθητική, τα παστέλ χρώματα, την συμμετρία, τις απόλυτες one-shot σκηνές και τα σενάρια που με κωμικά στοιχεία δημιουργούν μελαγχολία και γεννούν ερωτήματα. Η καλοκαιρινή επιτυχία του “Asteroid City” έφτασε τα 50 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και ο κόσμος ανυπομονεί για την επόμενη, ιδιαίτερη δουλειά του. Στις 20 Σεπτεμβρίου (σε επιλεγμένες αίθουσες) θα κυκλοφορήσει η νέα μικρού μήκους ταινία του με τον βραβευμένο με Oscar, Benedict Cumberbatch να πρωταγωνιστεί σε μια παραγωγή του Netflix. Στην πλατφόρμα η ταινία θα βρίσκεται από τις 27 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWes Anderson: Γιατί η νέα του ταινία για το Netflix θα διαρκεί μόνο 37 λεπτά;12.09.2018

Με διάρκεια μόλις 37 λεπτών, “Η υπέροχη ιστορία του Henry Sugar” αφορά τα ομώνυμα διηγήματα του 1977 από τον Roald Dahl και αποτελείται από ένα all-star cast, κάτι πoυ συνηθίζει ο Anderson. Η ιστορία αφηγείται τις περιπέτειες του Χένρι Σούγκαρ, ενός άντρα που ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες βιβλίο που περιέχει μυστικά για την τηλεπάθεια, τη διόραση και τη σωματική δύναμη. Οι προσδοκίες είναι αρκετά υψηλές και ο κόσμος ανυπομονεί να δει αν ο κορυφαίος σκηνοθέτης θα καταφέρει να μας δώσει μια ολοκληρωμένη αφήγηση σε τόσο μικρή διάρκεια.

2. “Οι δολοφόνοι του ανθισμένου Φεγγαριού” στις 20 Οκτωβρίου

Ο Martin Scorsese, ένας από τους πιο επιδραστικούς σκηνοθέτες του 20ού & 21ου αιώνα, έχει ξεχωρίσει για το προσωπικό του στυλ, το οποίο συνδυάζει στοιχεία του ρεαλισμού, του νεορεαλισμού, του φιλμ νουάρ και του γκανγκστερικού δράματος. Οι ταινίες του είναι συχνά βίαιες και σκοτεινές, αλλά ταυτόχρονα είναι και βαθιά ανθρώπινες και πλέον θεωρούνται κλασικές, όπως το “Taxi Driver”, το “Raging Bull” και το “Silence”. Η νέα του ταινία, λοιπόν, “Οι δολοφόνοι του ανθισμένου Φεγγαριού” αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 οκτωβρίου και είναι από τις πιο πολυσυζητημένες της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKillers of the Flower Moon: Το νέο trailer της πολυαναμενόμενης ταινίας του Martin Scorsese μιλά για μια ιστορία αγάπης12.09.2018

Η νέα ιστορία του Scorsese φέρνει ξανά μαζί τους θρυλικούς Robert De Niro και Leonardo DiCaprio αλλά και την ινδιάνικής καταγωγής ηθοποιό Lily Gladstone. Η ιστορία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του David Grann, το οποίο κυκλοφόρησε το 2017. Η υπόθεση ακολουθεί τα αληθινά γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1920 γύρω από τη ζωή της ινδιάνικης φυλής Osage. Όταν ανακαλύφθηκε πετρέλαιο στην περιοχή τους, οι Osage έγιναν στόχος για τους άπληστους ιδιοκτήτες ράντζων και για τους τυχοδιώκτες. Σε διάστημα 10 ετών, 19 Osage δολοφονήθηκαν, με τους δολοφόνους να προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν οικονομικά. Η ταινία έκανε πρεμιέρα νωρίτερα φέτος στις Κάννες με μεγάλη επιτυχία και με την ημερομηνία κυκλοφορίας της τον Οκτώβριο, αναμένεται να είναι ανάμεσα στα φαβορί για τα βραβεία της χρονιάς.

3. “The killer” στις 27 Οκτωβρίου

O τιμημένος με πολυάριθμα βραβεία, David Fincher, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και αναγνωρίσιμους σκηνοθέτες της γενιάς του. H φιλμογραφία του αφορά κυρίως ψυχολογικά θρίλερ και κοινωνικά δράματα όπως το “Seven”, το “Fight Club” και το “Gone Girl”. Η νέα του ταινία, με πρωταγωνιστή τον χαρισματικό Michael Fassbender, θα κυκλοφορήσει (σε επιλεγμένες αίθουσες) στις 27 Οκτωβρίου και στην πλατφόρμα του Netflix στις 10 Νοεμβρίου.

Το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ του Τζον Γουίνγκ. Η ιστορία ακολουθεί έναν επαγγελματία εκτελεστή, ο οποίος καλείται να σκοτώσει έναν άνθρωπο που δεν θέλει. Όταν ο πληρωμένος δολοφόνος συνειδητοποιεί ότι ο στόχος του είναι αθώος, αποφασίζει να τον βοηθήσει να ξεφύγει από τους διώκτες του. Ένα έξυπνο, κυκλοθυμικό δράμα για έναν δολοφόνο που βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό του και αναμένεται να μας συνεπάρει με τη αγωνία του.

4. “Priscilla” στις 27 Οκτωβρίου

H Sofia Coppola έχει αδιαμφησβήτητα έναν δικό της τρόπο να αποτυπώνει ιστορίες γεμάτες ευαισθησία, αγάπη για την τέχνη και με ιδιαίτερη “κινηματογραφική” γλώσσα. Η νέα της ταινία ωστόσο, η “Priscilla” που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 27 Οκτωβρίου, παρά τις υψηλές βαθμολογίες, έχει προκαλέσει τον μεγαλύτερο σάλο, αφού από άλλους λατρεύτηκε και από άλλους κατακρίθηκε στο φεστιβάλ της Βενετίας.

Η ταινία βασίζεται στα απομνημονεύματα της Πρισίλα Πρίσλεϊ με τίτλο “Ο Έλβις και Εγώ”. Ακολουθεί την ιστορία της Πρισίλα, μιας έφηβης από τη Γερμανία που γνωρίζει τον Έλβις Πρίσλεϊ σε ένα πάρτι στο Βερολίνο το 1959. Η Πρισίλα γοητεύεται από τον Έλβις και οι δύο σύντομα ξεκινούν μια σχέση. Πολλοί αντέδρασαν με την ωραιοποίηση μιας φαινομενικά «κακοποιητικής» σχέσης, αφού η Priscilla ήταν ανήλικη όταν γνώρισε τον κατά πολύ μεγαλύτερο της Elvis. Η ίδια η Priscilla Presley ωστόσο ήταν εμφανώς συγκινημένη και δήλωσε πως “δεν θα μπορούσε να έχει αποτυπωθεί καλύτερα” ο μοιραίος έρωτας τους. Στην αμφιλεγόμενη ταινία πρωταγωνιστούν οι ανερχόμενοι star Cailee Spaeny και Jacob Elordi ως Priscilla και Elvis αντίστοιχα και το project αναμένεται να απασχολήσει για πολύ καιρό την δημοσιότητα.

5. “The Boy and the Heron” στις 22 Νοεμβρίου

To αγαπημένο ιαπωνικό Studio Ghibli, γνωστό για τις μαγευτικές ταινίες κινουμένων σχεδίων που συνεπαίρνουν το κοινό, επιστρέφει δυναμικά με μια ακόμη ταινία από τον κορυφαίο Hayao Miyazaki. Ο λατρεμένος σε όλον κόσμο σκηνοθέτης κατάφερε με την νέα του ταινία “The Boy and the Heron” κάτι ανεπανάληπτο: να συμπληρώσει βαθμολογία 100% από τους κριτικούς.

Η νέα ταινία  anime που θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου λαμβάνει χώρα στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού αγοριού που ανακαλύπτει έναν εγκαταλελειμμένο πύργο και ξεκινά μια συναρπαστική περιπέτεια κόσμο μαζί με έναν ασημένιο ερωδιό που μπορεί να μιλήσει. Όλα δείχνουν πως ο Miyazaki είναι έτοιμος αυτό το φθινόπωρο να μας χαρίσει την πιο δημιουργική ιστορία της χρονιάς.

6. “Ναπολέων” στις 22 Νοεμβρίου

Ο κορυφαίος σκηνοθέτης sci-fi και ιστορικών δραμάτων Ridely Scott, με ταινίες όπως “Ο Μονομάχος” και το “The Last Duel”, επιστρατεύει τον βραβευμένο με Oscar, Joaquin Phoenix, για να ζωντανέψει στις 22 Νοεμβρίου την επική ιστορία του αυτοκράτορα της Γαλλίας Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Το σενάριο της ταινίας “Ναπολέων” του Ρίντλεϊ Σκοτ καλύπτει την άνοδο και την πτώση του Ναπολέοντα, από την παιδική του ηλικία στη Γαλλία του 18ου αιώνα μέχρι την εκστρατεία του στη Ρωσία και την τελική του εξορία. Η ιστορία θα εστιάσει επίσης στην προσωπική ζωή του Ναπολέοντα, ιδιαίτερα στη σχέση του με την Ιωσηφίνα. Η Ιωσηφίνα ήταν η πρώτη σύζυγος του και τον συνόδευσε στις περισσότερες από τις εκστρατείες του. Η σχέση τους ήταν συχνά ταραχώδης, αλλά εκείνη του ήταν πάντα πιστή. Όλοι οι συντελεστές φαίνεται να συμπληρώνουν ένα φαντασμαγορικό project και η ταινία αναμένεται να αναδειχθεί ίσως το καλύτερο ιστορικό δράμα του 2023.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b