MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Wes Anderson: Γιατί η νέα του ταινία για το Netflix θα διαρκεί μόνο 37 λεπτά;

Καθώς το «Asteroid City» φτάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο, ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Wes Anderson μίλησε για το πώς προέκυψε το επόμενο πρότζεκτ του, το οποίο θα τον φέρει στην «οικογένεια» του Netflix.

Wes Anderson
Φωτογραφία: Wikipedia
Monopoli Team

O Wes Anderson ανακοίνωσε σε συνέντευξη του στο IndieWire ότι η επόμενη ταινία του, για λογαριασμό του Netflix, με τίτλο «The Wonderful Story of Henry Sugar», θα έχει διάρκεια μόλις 37 λεπτών.

Πρόκειται για τη δεύτερη διασκευή βιβλίου του Roald Dahl από τον Αμερικανό σκηνοθέτη μετά τον «Απίθανο κύριο Φοξ» καθώς και για την πρώτη του ταινία για το Netflix.  Πρωταγωνιστές οι Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Dev Patel και Ben Kingsley.

Πως προέκυψε η συνεργασία

Στη συνέντευξη του σχολίασε πως η συγκεκριμένη συνεργασία με τη δημοφιλή streaming πλατφόρμα έγινε περισσότερο από αναγκαιότητα παρά από προσωπική επιλογή. «Στην περίπτωση μου πρόκειται για κάπως παράξενη κατάσταση», δήλωσε ο Anderson, «Ήξερα το έργο του Roald Dahl πολύ πριν τον «Απίθανο κύριο Φοξ». Είχα συναντήσει τη χήρα του, Lindsay Dahl, όταν γύριζα την Οικογένεια Τενενμπάουμ 20 χρόνια πριν. Ήθελα να ασχοληθώ με το «Henry Sugar» για χρόνια. Είχαν κρατήσει την ιστορία αυτή για εμένα γιατί ήμασταν φίλοι. Η Lindsay έδωσε τον έλεγχο στον εγγονό του Dahl, Luke. Περίμεναν εμένα, ωστόσο δεν είχα ανακαλύψει πως να προσεγγίσω το υλικό. Ήξερα πως αυτό που μου άρεσε από την ιστορία αυτή ήταν η πένα του Dahl, οι λέξεις του. Δεν μπορούσα να βρω την απάντηση, αλλά ξαφνικά μου ήρθε. Δεν είναι μεγάλου μήκους ταινία. Αλλά πιο πολύ 37 λεπτών ή κάτι τέτοιο. Τη στιγμή που ήμουν έτοιμος, η οικογένεια Dahl δεν είχε πλέον πνευματικά δικαιώματα. Είχαν πουλήσει τα πάντα στο Netflix». 

«Ξαφνικά, κατά μία έννοια, δεν μπορούσες να το κάνεις κάπου αλλού, αφού πλέον το κατείχαν», συνέχισε, «Αλλά, πέρα από αυτό, επειδή πρόκειται για μια 37λεπτή ταινία, είναι τελικά και το τέλειο μέρος για να την κάνεις, για τον λόγο ότι δεν πρόκειται για πραγματική ταινία. Για παράδειγμα, συνήθιζαν να κάνουν στο BBC το «Θέατρο της Ημέρας» με σκηνοθέτες όπως ο Steven Frears, ο John Schlesinger και ο Alan Clarke. Ήταν προγράμματα της μιας ώρας ή και λιγότερο. Κάπως έτσι το οραματίστηκα».

Όλα δείχνουν πως το «Henry Sugar» θα μοιάζει κάπως με τη μικρή μήκους ταινία του Wes Anderson «Hotel Chevelier», ένας πρόλογος 13 λεπτών του μεγάλου μήκους φιλμ «Ταξίδι στο Darjeeling» με τους Jason Schwartzman και Natalie Portman.

«Δεν υπάρχει έτσι το δίλημμα ανάμεσα σε αποκλειστική κυκλοφορία στις κινηματογραφικές αίθουσες ή στην πλατφόρμα επειδή ένα τέτοιου μικρού μήκους φιλμ δεν θα το διανείμεις με τέτοιο τρόπο στα σινεμά», προσθέτει ο Αμερικανός σκηνοθέτης, «Θα έπρεπε να πουλήσουν φθηνότερα εισιτήρια ή να προγραμματίσουν διπλή προβολή. Η μόνη μου streaming εμπειρία είναι με το Netflix, ωστόσο, είμαι πολύ χαρούμενος που το «Asteroid City» θα βγει στα σινεμά. Η Focus και η Universal ακολουθούν έναν πραγματικά κινηματογραφικό τρόπο. Έτσι θέλω να κάνω τις ταινίες μου». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνας αστεροειδής έρχεται: Καουμπόηδες, εξωγήινοι και αστέρες στη νέα ταινία του Wes Anderson12.09.2018

Το βιβλίο του Roald Dahl «Henry Sugar» εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1977. Πρόκειται για μια συλλογή επτά διηγημάτων. Ο Benedict Cumberbatch θα υποδυθεί τον ομότιτλο ήρωα, ο οποίος θα θέσει το ερώτημα: «Αν μπορούσες να δεις με τα μάτια κλειστά… θα χρησιμοποιούσες τη δύναμη σου για καλό ή για προσωπικό όφελος»; To Netflix εξαγόρασε την Roald Dahl Story Company τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η ταινία «Asteroid City» του Wes Anderson θα κυκλοφορήσεις στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Ιουνίου. Η μικρού μήκους ταινία «Henry Sugar» αναμένεται στο Netflix το προσεχές φθινόπωρο.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b