MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κακοκαιρία: Απίστευτες εικόνες στη Θεσσαλία – Εμφανίστηκε η λίμνη Κάρλα μετά τις πλημμύρες

Το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού.

Φωτογραφία αρχείου από πλημμύρα στις ΗΠΑ, Photo by Kelly Sikkema on Unsplash
Φωτογραφία αρχείου από πλημμύρα στις ΗΠΑ, Photo by Kelly Sikkema on Unsplash
Monopoli Team

Εικόνες «αποκάλυψης» στον θεσσαλικό κάμπο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel με ολόκληρα χωριά να έχουν βουλιάξει. Τα δορυφορικά δεδομένα είναι ενδεικτικά για το μέγεθος της καταστροφής.

Συγκεκριμένα, τα δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει.

Το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού. Στην Ανατολική Θεσσαλία, η έκταση της Λίμνης Κάρλα είναι σχεδόν ίση με την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1962.

Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει. Συνολικά υπολογίζονται περίπου 720.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των ελληνικών δασών από το WWF12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b