Κακοκαιρία: Απίστευτες εικόνες στη Θεσσαλία – Εμφανίστηκε η λίμνη Κάρλα μετά τις πλημμύρες
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΤο μεγαλύτερο μέρος των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΕικόνες «αποκάλυψης» στον θεσσαλικό κάμπο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel με ολόκληρα χωριά να έχουν βουλιάξει. Τα δορυφορικά δεδομένα είναι ενδεικτικά για το μέγεθος της καταστροφής.
Συγκεκριμένα, τα δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει.
Το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού. Στην Ανατολική Θεσσαλία, η έκταση της Λίμνης Κάρλα είναι σχεδόν ίση με την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1962.
Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει. Συνολικά υπολογίζονται περίπου 720.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων.
Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- 7 συμβουλές για υγιές και φωτεινό χαμόγελο
- Ο Ρομπέν των δασών θέλει να ζήσει στην πόλη των δέντρων
- Η συγκινητική «Σκιά του πατέρα μου» και έξι ακόμη πρεμιέρες
- Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Όταν οι Ναζί προχώρησαν στη μεγαλύτερη κλοπή έργων τέχνης στην ιστορία
- Στη Σοφία Αντωνίου το πρώτο Βραβείο Νέας Σκηνοθέτιδος του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν