MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Sando: Η street food τάση που έχουμε αγαπήσει μέσα από 4 διευθύνσεις

Πάμε να δούμε μερικά από τα αγαπημένα μας μαγαζιά στην Αθήνα για sando, τα αγαπημένα ιαπωνικά σάντουιτς.

Ekiben, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
Ekiben, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι, ενώ είναι, πλέον, ένα από τα αγαπημένα street foods των Αθηναίων -και όχι μόνο – δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για τα sando, τα ιαπωνικά σάντουιτς που ήρθαν πριν από κάποιο καιρό και στην χώρα μας και έχουν ήδη κατακτήσει τις καρδιές του κοινού.

Τι είναι τα sando; Πρόκειται για ένα ιαπωνικό -όπως είπαμε και παραπάνω- σάντουιτς με γαλατόψωμο, και αυτό είναι που το κάνει τόσο μαλακό (εμείς εδώ θα προσθέσουμε και fluffy). Το ιδιαίτερο επίπεδο σχήμα του sando και η μαλακή υφή του ψωμιού shokupan -όπως λέγεται το γαλατόψωμο- τράβηξαν από την πρώτη στιγμή τα βλέμματα του κόσμου, με τα ιαπωνικά σάντουιτς να εμφανίζονται όλο και περισσότερο γύρω μας.

Αφού, λοιπόν, ενημερωθήκαμε για το τι ακριβώς είναι το sando και γιατί αρέσει τόσο πολύ στο κοινό, πάμε να δούμε μερικά από τα αγαπημένα μας spots για sando στην Αθήνα!

Sando
Sando, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Sando, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Δεν γίνεται να μιλάμε για sando και να μην ξεκινήσουμε από το ομώνυμο μαγαζί στο Κέντρο. Το Sando, όπως θα καταλάβατε ήδη από το όνομά του, είναι ένα μέρος αφιερωμένο στα sandos, αλλά και σε άλλες ιαπωνικές γεύσεις. Ανάμεσα στα σάντουίτς του βρίσκουμε pork katsu sando και chicken katsu sando -με χοιρινό και κοτόπουλο αντίστοιχα, με πάνκο- το πιο δυτικοποιημένο cheeseburger sando, αλλά και τη vegetarian επιλογή του miso eggplant katsu sando -με μελιτζάνα, για να κάνω και τη μετάφραση. Το δικό μας αγαπημένο είναι το chicken katsu sando και σε αυτό το σημείο να πούμε πως το ψωμάκι τους ήταν από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει. Προτείνουμε ανεπιφύλαχτα!
Διεύθυνση: Πετράκη 7, Αθήνα 10563
Τηλέφωνο: 2103226653

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 ολοκαίνουρια μαγαζιά που θα γίνουν τα απόλυτα στέκια της νέας σεζόν12.09.2018

Ekiben
Ekiben, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ekiben, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ακόμα ένα εστιατόριο που “υμνεί” το ιαπωνικό street food, το Ekiben μας ταξιδεύει στην ανατολή μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματά του. Στο μενού, εκτός από τα gyoza και τα διάφορα bowls, θα βρείτε και σάντουιτς: burgers και sando. Το Iberiko Katsu του μαγαζιού είναι απλό και πάρα -μα πάρα- πολύ γευστικό. Ο χοιρινός λαιμός -που πρόκειται για το κρέας που περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο sando- είναι από τα πιο μαλακά κρέατα που έχουμε δοκιμάσει. Ακόμα ένα sando, που -κατά τη γνώμη μας- θα πρέπει να βάλετε στη λίστα σας.
Διεύθυνση: Σκούφου 15, Αθήνα 10557
Τηλέφωνο: 2103250535

48 Urban Garden
48 Urban Garden, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

48 Urban Garden, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και πάμε σε ένα sando που μας “καλημερίζει” και στο κυριακάτικο brunch του 48 Urban Garden. Στον αγαπημένο κήπο του μαγαζιού, στον οποίον έχουμε αναφερθεί ξανά, μπορείτε, πλέον, να βρείτε και sando. Και δεν μιλάμε για ένα κλασσικό sando. Μιλάμε για ένα sando που ανάμεσα στα ψωμάκια του κλείνει όλη την κουλτούρα του brunch. Πιο συγκεκριμένα το brunch sando του μαγαζιού περιλαμβάνει μελάτα αυγά, καπνιστή γαλοπούλα, αβοκάντο -νομίζω καταλάβατε τι εννοώ- κόκκινο λάχανο -για να κρατάμε και τη σύνδεση με την ιαπωνική παράδοση- καρότο και κρέμα τυριού με σχοινόπρασο. Μία διαφορετική brunch επιλογή που μας αρέσει πάρα πολύ.
Διεύθυνση: Αρματολών και Κλεφτών 48, Αθήνα 11471
Τηλέφωνο: 2130281866

Folk. Athens
Folk. Athens, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Folk. Athens, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Sando θα βρείτε και στο εστιατόριο Folk. του Blend Hotel και, μάλιστα, με χειροποίητο ψωμί shokupan. Οι επιλογές είναι τρεις και είναι για όλα τα γούστα: katsu sando με κοτόπουλο, salmon sando με σολομό (η pescetarian επιλογή του μενού) και egg sando με ομελέτα tamago για τους vegetarian της παρέας. Εμείς δοκιμάσαμε το katsu sando και μπορούμε να πούμε πως είναι επάξια στη λίστα μας με τα αγαπημένα sando της πρωτεύουσας!
Διεύθυνση: Βίσσης 2, Αθήνα 10551
Τηλέφωνο: 2103221219

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 μαγαζιά με νησιώτικο αέρα για… διακοπές στην Αθήνα12.09.2018

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b