MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

4 μαγαζιά με νησιώτικο αέρα για… διακοπές στην Αθήνα

Πάμε να δούμε μαζί 4 must-visit μαγαζιά με καλοκαιρινή αύρα, για “λίγο ακόμα καλοκαίρι” στην πόλη.

4 μαγαζιά για... διακοπές στην Αθήνα, πηγή: unsplash
4 μαγαζιά για... διακοπές στην Αθήνα, πηγή: unsplash
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Με τον Αύγουστο να πλησιάζει σιγά σιγά στο τέλος του, δεν είμαστε λίγοι εμείς που, έχοντας επιστρέψει στην Αθήνα, θέλουμε να αναβιώσουμε λίγες στιγμές καλοκαιριού, δροσιάς και ξεγνοιασιάς. Έτσι κι αλλιώς, στην Ελλάδα, μέχρι και τον Σεπτέμβρη έχουμε καλοκαίρι (με όσους εύχονται “καλό χειμώνα” από 1η Σεπτεμβρίου να κάνουν, προφανώς, κάποιο λάθος).

Έχοντας, λοιπόν, την ανάγκη να παρατείνουμε τις διακοπές μας, έστω και από την Αθήνα -γιατί, όπως λέει και ο σοφός λαός (ή μία διαφήμιση) “το καλοκαίρι είναι στιγμές”- “ξετρυπώσαμε” ορισμένα μαγαζιά που μας θυμίζουν κάτι από διακοπές: λίγο νησί, λίγο εξοχή, λίγο θέα, λίγο θάλασσα, ίσως και θαλασσινά (βασικό κι αυτό). Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί 4 must-visit spots για “λίγο ακόμα καλοκαίρι” στην πόλη.

Madeira

Στο απόλυτο κυκλαδίτικο vibe, το Madeira μας ταξιδεύει σε κάποιο ελληνικό νησί όλες τις ώρες της ημέρας. Ανοίγει τις πόρτες του νωρίς το πρωί, για καφέ, σνακς και χαλάρωση, σε ένα δροσερό και ήρεμο περιβάλλον με διάχυτη την boho αύρα και τον νησιώτικο αέρα. Η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα συμπληρώνεται με χαλαρές αυγουστιάτικες βραδιές με ποτό και κοκτέιλς. Όλο το σκηνικό είναι βγαλμένο από κάποιο κυκλαδίτικο νησί, με το λευκό και το γαλάζιο να κυριαρχούν και να μας ταξιδεύουν πέρα από την Αθήνα.
Διεύθυνση: Πεύκων 1, Ηράκλειο 14122
Τηλέφωνο: 2130315945

Σαρδελάκι με Θέα

Και πάμε στη Βουλιαγμένη και σε ένα εστιατόριο με θαλασσινά (ήδη η συγκεκριμένη πρόταση μυρίζει καλοκαίρι), πάνω στο κύμα. Το Σαρδελάκι με Θέα είναι ένα αγαπημένο μαγαζί, που δεν θυμίζει σε τίποτα Αθήνα. Από το μενού του, μέχρι την υπέροχη θέα στη βεράντα του, πλάι στο κύμα, μας ταξιδεύει σε κάποια εξοχή και παρατείνει, για λίγο ακόμα, τις στιγμές καλοκαιριού, ακόμα και για εκείνους που βρίσκονται στην πρωτεύουσα.
Διεύθυνση: Λεωφόρος Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη 16671
Τηλέφωνο: 2109670913

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε πλατείες γίνονται αγαπημένα στέκια για το φετινό καλοκαίρι12.09.2018

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Κυκλαδίτικο αέρα μας φέρνει και η επόμενη επιλογή, της οποίας, και μόνο το όνομα, μαρτυρά την καλοκαιρινή της διάθεση. Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, ένα υπέροχο μπαλκόνι (όπως, άλλωστε, φανερώνει και το όνομα του μαγαζιού), “περικυκλωμένο” από λουλούδια και με έναν νησιώτικο αέρα, περιμένει όσους αναζητούν να “ντύσουν” τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου τους με λίγη κυκλαδίτικη φινέτσα. Το μενού θαλασσινών και η υπέροχη θέα συμπληρώνουν την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.
Διεύθυνση: Παύλου Μελά 13, Βύρωνας 16233 
Τηλέφωνο: 2107640240

Scherzo Summer Lounge

Τα απογεύματα του καλοκαιριού μας υποδέχεται στα “κυκλαδίτικα σοκάκια” του και το Scherzo Summer Lounge. Εδώ μιλάμε όντως για Κυκλάδες. Ολόκληρη η αισθητική του μαγαζιού είναι βασισμένη ακριβώς σε αυτό: ασβεστωμένα τοιχάκια, μπλε πορτο-παράθυρα, πλακόστρωτο, πεζούλια και μία υπέροχη θέα σε όλη την Αθήνα, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό και καθιστούν το Scherzo ένα από τα αγαπημένα μας μαγαζιά για τα βράδια του καλοκαιριού.
Διεύθυνση: Ηπείτου 82, Πετρούπολη 13231
Τηλέφωνο: 2105068000

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγωτό κανείς; Στάση για λίγη δροσιά σε 3 +1 διευθύνσεις της Αθήνας12.09.2018

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b