MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Κάποιος να με Προσέχει, του Frank McGuinness στο Θέατρο Βεάκη

Μετά την επιτυχημένη πορεία της προηγούμενης σεζόν η παράσταση «Κάποιος να με Προσέχει», η συγκλονιστική αληθινή ιστορία που έκανε θεατρικό έργο ο Frank McGuinness, παρουσιάζεται στο Θέατρο Βεάκη, σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.

Monopoli Team

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, το «Κάποιος να με προσέχει» του Frank McGuinness σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά, σε νέο χώρο, στο θέατρο Βεάκη από τις 16 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Κάποιος να με Προσέχει, του Frank McGuinness στο Θέατρο Βεάκη

Το έργο

«”Ήταν ένας Άγγλος, ένας Αμερικανός κι ένας Ιρλανδός σ’ ένα κελί στο Λίβανο. Τι, το ξέρετε; Όχι, ε;”

Οι τρεις πρωταγωνιστές της αληθινής ιστορίας που συγκλόνισε τον κόσμο είναι οι ήρωες του σκληρού, αστείου και συνάμα ποιητικού έργου του Ιρλανδού Frank McGuinness, «Κάποιος να με Προσέχει». Οι τρεις ηθοποιοί, Αντίνοος Αλμπάνης, Σωτήρης Σκάντζικας, Δημήτρης Παπαγεωργίου και η σκηνοθέτις Αθανασία Καραγιαννοπούλου -όλοι απόφοιτοι του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν- διηγούνται μια ιστορία εγκλεισμού όπου… «Ο Παράδεισος είναι ο άλλος».

Το έργο στρέφεται γύρω από τους τρεις Δυτικούς ομήρους που είναι έγκλειστοι σ’ ένα κελί στο Λίβανο, υπό το άγρυπνο βλέμμα των τρομοκρατών – απαγωγέων τους. Η προσπάθειά τους ν’ αντιμετωπίσουν τις κακουχίες και τη μόνιμη αγωνία του θανάτου εκδηλώνεται με δαιμονικό χιούμορ ή «παιχνίδια» διαφυγής. Μέσα από συγκρούσεις ή συναισθηματικές εξάρσεις, οι τρεις τους, θα δεθούν με ισχυρότερα δεσμά και από τις αλυσίδες που τους κρατούν. Το «Κάποιος να με προσέχει» διαδραματίζεται την εποχή που τρομοκράτες και επαναστατικές ομάδες έκαναν τυχαίες και αιφνίδιες απαγωγές. Ο Frank McGuinness περιγράφει τους μηχανισμούς που υιοθετούν οι τρεις άντρες για να αντέξουν την πλήξη του ατέρμονου εγκλωβισμού τους, υμνεί την αγάπη που ξεπερνά εθνικές ή θρησκευτικές διαφορές, φωτίζει τον τρόπο που ο καθένας συμπεριφέρεται σαν μητέρα και πατέρας μαζί για τους άλλους και δείχνει τη συνταραχτική πραγματικότητα όταν ο αναπόφευκτος χωρισμός θα έρθει.

Η πανανθρώπινη αυτή ιστορία των τριών ομήρων μιλά για τον φόβο και την ταυτότητα, διαλύει τα σύνορα των φύλων, διερευνά τις στρατηγικές επιβίωσης του ανθρώπου μέσα σε συνθήκες τρόμου και μας υπενθυμίζει πως είμαστε πιο δυνατοί όταν είμαστε ενωμένοι. Το έργο ανήκει στην εποχή μας: Μια εποχή εξεγέρσεων, τρομοκρατίας αλλά και επαναπροσδιορισμού της ανδρικής συμπεριφοράς. Είναι μια ιστορία για κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι, αλλά μιλά για όσα έχουν όλοι οι άνθρωποι στην καρδιά τους»
Αθανασία Καραγιαννοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι, του Τένεσι Ουίλιαμς στο θέατρο Νέος Ακάδημος12.09.2018

Η παράσταση απέσπασε 6 βραβεία στα 12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης: Καλύτερης Παράστασης 2023 – Σκηνοθεσίας (Αθανασία Καραγιαννοπούλου) – Α’ Ανδρικού ρόλου (Αντίνοος Αλμπάνης) -Ερμηνευτικού συνόλου – Φωτισμών (Λευτέρης Παυλόπουλος) και το Α’ Βραβείο Κοινού.

*Παραγωγή: Θέατρο «Αυλαία» – Θεσσαλονίκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Frank McGuinness
Μετάφραση: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Παίζουν: Αντίνοος Αλμπάνης, Σωτήρης Σκάντζικας, Δημήτρης Παπαγεωργίου

Διάρκεια: 100 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Α' Ζώνη: Κανονικό 20 ευρώ. Μειωμένο 16 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65). Β' Ζώνη: Κανονικό 18 ευρώ. Μειωμένο 15 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65)
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr. και στο Ταμείο του Θεάτρου
Παραστάσεις: Oι τελευταίες παραστάσεις είναι: Δευτέρα 4, 11 & 18 Δεκεμβρίου, Τρίτη 28 Νοεμβρίου, 5, 12 & 19 Δεκεμβρίου, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου & 3 Ιανουαρίου / Ώρα έναρξης: 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/kapoios-na-me-prosexei-theatro-veaki/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Βεάκη, Στουρναρη 32, Αθήνα. Τηλ: 21 0522 3522
Φωτογραφίες: Νίκος Βαρδακαστάνης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b