MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δημήτρης Μητσοτάκης και Μάρθα Φριντζήλα στο Resistance Festival 2023

Η πολιτική αναζήτηση συναντιέται με τον πολιτισμό στο Resistance Festival 2023, που θα πραγματοποιηθεί στο Γεωπονικό τον Σεπτέμβριο.

Monopoli Team

Στις 16 Σεπτεμβρίου, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα πραγματοποιηθεί το Resistance Festival 2023. Η πολιτική αναζήτηση συναντιέται με τον πολιτισμό, ο διάλογος και η ανταλλαγή εμπειριών με τη διασκέδαση, αποτέλεσμα μια συλλογικής προσπάθειας να δημιουργηθούν οι χώροι εκείνοι, που θα επιτρέψουν να συναντηθούν οι ανησυχίες, οι αγωνίες των πολλών, με τις ιδέες, την κίνηση, τις προσπάθειες να αλλάξει αυτός ο κόσμος, να γίνει πιο ελεύθερος και ανθρώπινος.

Εδώ και 17 χρόνια, η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων του Resistance Festival προσπαθεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης και διαλόγου, ανήσυχων φωνών, από κινήματα, διανοούμενους, πολιτικές κινήσεις, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Με την ματιά στραμμένη στην πραγματική κίνηση του κόσμου, των λαών που αγωνίζονται ενάντια στην σε κρίση παγκοσμιοποίηση. Περισσότερες πληροφορίες, για τους διεθνείς καλεσμένους, αλλά και για το πρόγραμμα συζητήσεων του φετινού Resistance Festival, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Σε έναν πρώτο κύκλο, συζητάμε με έμφαση στις εξελίξεις στις χώρες των BRICS. Με τη δημοσιογράφο Λαμπρινή Θωμά που συμμετείχε στην πρόσφατη σύνοδο στη Νότια Αφρική, τον δημοσιογράφο Στέλιο Ελληνιάδη που παρακολουθεί τις αλλαγές στις χώρες της Ασίας, τον Ερρίκο Φινάλη συντάκτη διεθνών της εφημερίδας «Δρόμος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Κολωνού: Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

Στο δεύτερο κύκλο, στο επίκεντρο μπαίνουν δυο καυτές σήμερα περιοχές του πλανήτη, η Αφρική και η Ανατολική Μεσόγειος. Τόποι βασανισμένοι μα και λαοί αντιστεκόμενοι, σε σταυροδρόμι επιλογών και εκρηκτικών αντιθέσεων. Έχουμε φέτος την τιμή να φιλοξενούμε δυο εμβληματικές προσωπικότητες, με βαθιά γνώση αλλά και ενεργό συμμετοχή στις εξελίξεις και τους αγώνες στις περιοχές αυτές. Τον Σενεγαλέζο Μομάρ Σάμπε, με μεγάλη ιστορία αγώνων ενάντια στα νεοαποικιακά καθεστώτα και μέλος του Κοινωνικού Οικονομικού Συμβουλίου της Σενεγάλης. Και τον Λιβανέζο Αλί Φαγιάντ, βουλευτή του «Μετώπου της Αντίστασης» στο Λίβανο και διευθυντή του Συμβουλευτικού Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης.

Momar Sambe

Ali Fayyad

Μια πρώτη γεύση από το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Στη σκηνή του Resistance θα συναντηθούν η Μάρθα Φριτζήλα και ο Δημήτρης Μητσοτάκης. Δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες μαζί, στη σκηνή, σε ένα πρόγραμμα βασισμένο τόσο στην συνεργασία τους όσο και στην προσωπική πορεία του καθένα. Τραγούδια σταθμοί στην ελληνική δισκογραφία (Υστερόγραφο, Ρώτα, Εμμονή κ.ά.) από μια μουσική αλλά και φιλική σχέση που μετράει ήδη 15 χρόνια. Η αδιαπραγμάτευτη και ασυμβίβαστη καλλιτεχνική τους πορεία σε ένα ακόμα ταξίδι που τους φέρνει στη σκηνή για μια συναυλία-γιορτή. Δύο από τους πλέον σημαντικούς παραγωγικούς και ακέραιους εκφραστές της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Μαζί τους και οι «Φυστικί Σαλόνι», με τους: Άγγελο Πίσχινα (λαούτο, φωνή), Γιώργο Χατζηγεωργίου (βιολί, φωνή), Αλέξανδρο Καρλή (κοντραμπάσο, φωνή), Αθηνά Συσκάκη (βιολί, φωνή), που όπως αυτοσυστήνονται χαρακτηριστικά παίζουν “μουσική της θάλασσας, της στεριάς, του αέρα και της φωτιάς”. Ενώνουν τις δυνάμεις των στοιχείων της φύσης, ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, από τον Βορρά ως τον Νότο, συλλέγοντας νότες, μελωδίες, στίχους και ιδιώματα δημιουργώντας ένα κράμα παραδοσιακής μουσικής σε κάθε συναυλία τους.

Tη συναυλία θα ανοίξει ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος ο οποίος μαζί με τη μπάντα του, με τις country, rock μελωδίες και τον αυτοσαρκαστικό στίχο του, θα μας πει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία.

Κωνσταντίνος Πετρόπουλος

Το πρωινό της Κυριακής είναι αφιερωμένο σε μια φωτογραφία. Αυτή της μισοκαμμένης από τις φλόγες ελληνικής σημαίας που ταρακούνησε μέσα στο πικρό καλοκαίρι τα συναισθήματα και τις σκέψεις όλων όσοι πονάνε αυτόν τον τόπο. Μπορεί λοιπόν να υπάρξει Πολιτική που να σταθεί με σοβαρότητα απέναντι στο υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας μας; Σε μια συνέλευση, μικρή απαρχή μιας τέτοιας προσπάθειας, θέλουμε πολλοί άνθρωποι να εκφράσουν τις κεντρικές τους ιδέες, τις εκτιμήσεις αλλά και τις προτάσεις τους για το ζήτημα αυτό. Γιατί η απάντηση δεν είναι εύκολη. Πρέπει να αναγνωριστεί ότι το ζήτημα είναι πράγματι τέτοιας σημασίας, να προσδιοριστούν οι βασικές του διαστάσεις, να αναλογιστεί κανείς πώς να προχωρήσει με ό,τι υπάρχει ως πείρα, διάθεση και συνείδηση.

Το απόγευμα της Κυριακής, όλοι και όλες θα συναντηθούμε ξανά στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Σύλλογου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο του Νέου Κόσμου: Οι παραστάσεις που θα δούμε την νέα σεζόν – Έναρξη προπώλησης με προσφορά12.09.2018

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά:

Πολιτική εκδήλωση

Γεωπολιτικές εξελίξεις και BRICS: Τι αλλάζει;

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 6:30 μ.μ., Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συμμετέχουν:

  • Η δημοσιογράφος Λαμπρινή Θωμά (ΤΡΡ), που παρακολούθησε από κοντά την πρόσφατη σύνοδο των BRICS στη Νότια Αφρική.
  • Ο Στέλιος Ελληνιάδης, δημοσιογράφος που μεταξύ άλλων παρακολουθεί τις αλλαγές στις χώρες τις Ασίας και αρθρογραφεί γι’ αυτές.
  •  Ο Ερρίκος Φινάλης, συντάκτης διεθνών της εφημερίδας Δρόμος, που έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διεθνείς συναντήσεις κινημάτων και χωρών.

Διεθνής Εκδήλωση

Αφρική και Μέση Ανατολή: Σταυροδρόμια αντιθέσεων και αγώνων

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:00 μ.μ., Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συμμετέχουν:

  •  Ο Σενεγαλέζος αγωνιστής και συγγραφέας Μομάρ Σάμπε, ένας άνθρωπος με συμμετοχή δεκαετιών στην πάλη ενάντια στα νεοαποικιακά καθεστώτα, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σενεγάλης.
  • Ο Λιβανέζος μαχητής και διανοούμενος Αλί Φαγιάντ, βουλευτής του «Μπλοκ της Αντίστασης» και μέλος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου του Λιβάνου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Κουρέας της Σεβίλλης, από τις Αθηναϊκές Μαριονέτες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Συνέλευση

Συνέλευση για το υπαρξιακό ερώτημα της χώρας

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 10.30 π.μ., Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το καλοκαίρι που πέρασε, ατέλειωτο σαν χειμώνας. Η χώρα ξεχαρβαλώνεται «επιτελικά». Το «πόση Ελλάδα» συζητιέται ήδη στα διεθνή παζάρια. Η πολιτική ζωή φυτοζωεί. Και οι νέοι δεν ξέρουν «από πού να το πιάσουν». Για αυτό μιλάμε για υπαρξιακό ερώτημα. Την Κυριακή παίρνουμε τον λόγο. Μια συνέλευση που θα μπορούσε να αποτελέσει και μια αρχή…

Συναυλία

Δημήτρης Μητσοτάκης – Μάρθα Φριντζήλα, Φυστικί Σαλόνι, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30 μ.μ., Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Περισσότερα νέα και ανακοινώσεις εδώ.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b