MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Oppenheimer: Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν μόλις σημείωσε ένα… περίεργο ρεκόρ

Η ταινία μόλις ξεπέρασε τα 272,59 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, παραμένει όμως “πίσω” από την Barbie.

Monopoli Team

Το ιστορικό δράμα του Κρίστοφερ Νόλαν, στο οποίο ο Κίλιαν Μέρφι πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Robert J. Oppenheimer, του Αμερικανού φυσικού που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της ατομικής βόμβας, σημειώνει τεράστια εμπορική επιτυχία στο box office τον τελευταίο ένα μήνα, στις χώρες όπου έχει κάνει πρεμιέρα.

Μάλιστα, η ταινία έγινε πρόσφατα η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών που σχετίζεται με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Τώρα όμως σημείωσε ένα νέο, πιο περίεργο ρεκόρ. Το Oppenheimer έγινε η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα που ταυτόχρονα δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του box office.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBarbie: Η ταινία ξεπέρασε το ρεκόρ εισπράξεων του “The Dark Knight”12.09.2018

Αφού ξεπέρασε τα 272,59 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ την Τετάρτη (16 Αυγούστου), η ταινία έγινε η εκείνη με τις υψηλότερες εισπράξεις που δεν κατέκτησε ποτέ την πρώτη θέση, εξαιτίας φυσικά της Barbie.

Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν το animation “Sing” του 2016, ενώ άλλοι τίτλοι που πέτυχαν το ίδιο κατόρθωμα είναι τα “My Big Fat Greek Wedding”, “A Star Is Born” και το “Sherlock Holmes” με τον Robert Downey Jr.

Ενώ η ταινία Oppenheimer σημείωσε καλές επιδόσεις στο παγκόσμιο box office – σε μεγάλο βαθμό χάρη στη διαφημιστική καταιγίδα του Barbenheimer – η Barbie εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στις ΗΠΑ με κάτι λιγότερο από 542 εκατομμύρια δολάρια έσοδα.

Σε μια λαμπρή κριτική πέντε αστέρων για το Oppenheimer, το NME έγραψε: “Το Oppenheimer δεν είναι απλώς η οριστική περιγραφή του ανθρώπου πίσω από την ατομική βόμβα, αλλά ένα μνημειώδες επίτευγμα στην κινηματογράφηση ενηλίκων.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ αληθινή ιστορία πίσω από τον «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν12.09.2018

“Εδώ και χρόνια, ο Νόλαν τελειοποιεί την τέχνη του σοβαρού blockbuster – δημιουργώντας έξυπνα, καλοκουρδισμένα έπη για πολυκινηματογράφους που απαιτούν προσοχή: που δεν μπορούν να παρακολουθηθούν πουθενά αλλού εκτός από έναν κινηματογράφο, χωρίς διακοπή, χωρίς περισπασμούς. Αλλά αυτό, κατά κάποιο τρόπο, μοιάζει μεγαλύτερο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Δηλητήριο”: Το τρομακτικό ντοκιμαντέρ του Netflix που αποκαλύπτει όλη τη “βρώμικη αλήθεια για το φαγητό μας”12.09.2018

Η πολυαναμενόμενη ταινία θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας αυτή την Πέμπτη 24 Αυγούστου, από την Tanweer.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b