MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το πορτρέτο του Harry Styles από τον David Hockney θα παρουσιαστεί στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου

Το πορτρέτο του Harry Styles θα συμπεριληφθεί στην έκθεση “David Hockney: Drawing from Life” που θα παρουσιαστεί στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου.

Harry Styles - Daylight
Monopoli Team

Η έκθεση του David Hockney στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων στο Λονδίνο ήταν ανοιχτή μόνο για 20 ημέρες το 2020 πριν κλείσει λόγω της πανδημίας του Covid-19. Όταν η έκθεση “David Hockney: Drawing from Life” επιστρέψει στις 2 Νοεμβρίου μετά την πρόσφατα ολοκληρωμένη ανακαίνιση του μουσείου, ένα πορτρέτο του Harry Styles θα είναι ανάμεσα στα νέα έργα που θα παρουσιαστούν.

Τον περασμένο Μάιο, ο Hockney πέρασε δύο ημέρες στο στούντιό του στη Νορμανδία, αποτυπώνοντας την εικόνα του χαρισματικού τραγουδιστή.

“Τότε δεν είχα πραγματικά επίγνωση της διασημότητάς του”, δήλωσε ο Hockney στη βρετανική Vogue. “Ήταν απλώς ένα ακόμη άτομο που ερχόταν στο στούντιο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Ο Τζέισον Στέιθαμ στα σαγόνια του… μεγαλοκαρχαρία12.09.2018

Το πορτρέτο του διάσημου τραγουδιστή και πρώην μέλους των One Direction, δείχνει τον Styles να κάθεται σε μια καρέκλα, φορώντας μια φωτεινή κίτρινη και κόκκινη ριγέ ζακέτα, μπλε τζιν, ένα λευκό υποκάμισο, δαχτυλίδια και ένα μαργαριταρένιο κολιέ γύρω από το λαιμό του.

“Ο David Hockney επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο εδώ και δεκαετίες”, δήλωσε ο Styles στη βρετανική Vogue. “Ήταν απόλυτο προνόμιο να με ζωγραφίσει”.

Ο Styles ήταν θαυμαστής του Άγγλου καλλιτέχνη, σχεδιαστή, σκηνογράφου και φωτογράφου πριν από τη συνάντησή τους. Το 2020, ο μουσικός φόρεσε στη φωτογράφηση του εξώφυλλου της Vogue ένα παντελόνι κοτλέ, Bode, ζωγραφισμένο στο χέρι, το οποίο περιείχε μια εικονογράφηση του Hockney από την καλλιτέχνιδα Aayushia Khowala.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE TV: Αύγουστος με την πρεμιέρα του «Scream VI» και βραβευμένες φεστιβαλικές ταινίες12.09.2018

Ο Harry Styles δεν είναι η μοναδική σημαντική προσωπικότητα της μουσικής βιομηχανίας που έχει καθίσει για ένα πορτρέτο με τον Hockney. Πριν τον Styles, στο στούντιο του Hockney είχε βρεθεί ο παραγωγός Clive Davis. Σύμφωνα με τη βρετανική Vogue, ο Davis ήταν το πρόσωπο που πρότεινε πρώτος στον Styles να επισκεφθεί και αυτός το στούντιο του καλλιτέχνη. Αφού ο Davis μίλησε στον Hockney για το νέο άλμπουμ του τραγουδιστή, Harry’s House, ο βοηθός του καλλιτέχνη έστειλε πρόσκληση στον μουσικό. “Εκείνος απάντησε αμέσως και είπε ότι θα το ήθελε πολύ”, δήλωσε ο Hockney.

Η διαδικασία που ακολουθούσε ο Hockney για να ζωγραφίσει τον Styles ήταν απλή, ενώ όπως  δήλωσε στη βρετανική Vogue: “Τώρα ξέρω ότι ο Χάρι είναι διάσημος: έχω δει όλα τα μουσικά του βίντεο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTarantino: Θέλει να δώσει στον Bruce Willis την τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση12.09.2018

Εκτός από τους Davis και Styles, η έκθεση Drawing From Life της National Portrait Gallery παρουσιάζει το έργο του Hockney τα τελευταία 60 χρόνια μέσα από τα πορτρέτα πέντε προσώπων: της μητέρας του, της Celia Birtwell, του Gregory Evans, του Maurice Payne και του ίδιου του καλλιτέχνη.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b