MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Πέντε πλατείες γίνονται αγαπημένα στέκια για το φετινό καλοκαίρι

Συγκεντρώσαμε μερικά από τα αγαπημένα μας στέκια στις αθηναϊκές πλατείες, για δροσερές εξόδους στην πόλη και τον Αύγουστο.

Πλατεία Δεξαμενής
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Φτάσαμε αισίως στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και το καλοκαιρινό μάς mood είναι στα ύψη. Όσοι μέχρι τώρα δεν έχουν φύγει ήδη για διακοπές, είναι σίγουρα σε διαδικασία προετοιμασίας για την άδειά τους. Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι που, είτε λόγω συνθηκών, είτε από καθαρά προσωπική επιλογή «ψηφίζουν Αθήνα» τον Αύγουστο. Και επειδή -όπως έχουμε, άλλωστε, ξαναπεί- η Αθήνα είναι μία πόλη για όλες της εποχές και αγαπάμε ιδιαίτερα τις καλοκαιρινές βόλτες στους (άδειους) δρόμους της, συγκεντρώσαμε μερικά από τα αγαπημένα μας στέκια σε αθηναϊκές πλατείες, για δροσερές εξόδους στην πόλη και τον Αύγουστο.

Behold The Man, Πλατεία Εξαρχείων

Δεν πάει και πάρα πολύς καιρός από τότε που το Behold The Man άνοιξε τις πόρτες του και μάς υποδέχτηκε στον φωτεινό, ψηλοτάβανο χώρο του στην Πλατεία Εξαρχείων.

Με μία bauhaus αισθητική, μία εσωτερική αγορά με ιδιαίτερα προϊόντα -από μπίρες, μέχρι σοκολάτες και από κούπες μέχρι μπλουζάκια- τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και μία καλλιτεχνική, εναλλακτική αύρα να πλανιέται στην ατμόσφαιρα του μαγαζιού, το Behold The Man δεν είναι απλά ένα καφέ, αλλά και ένας χώρος χαλάρωσης, συναντήσεων και αγορών, που γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα από τα αγαπημένα στέκια της πλατείας, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Διεύθυνση: Στουρνάρη 6, Αθήνα 10683
Τηλέφωνο: 2103805644

Δεξαμενή Παραδοσιακό Καφενείο, Πλατεία Δεξαμενής

Η Πλατεία Δεξαμενής αποτελεί ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά spots του κέντρου της Αθήνας. Με το θερινό σινεμά της, την υπέροχη θέα της στην Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, τη “στρατηγική” της θέση στους πρόποδες του Λυκαβηττού και, φυσικά, το Παραδοσιακό Καφενείο Δεξαμενή.

Καθώς κατεβαίνει ο πεζόδρομος, με τραπεζάκια αριστερά και δεξιά του, το Παραδοσιακό Καφενείο Δεξαμενή φέρνει διάφορους μεζέδες στο πιάτο μας, μαζί με μία αύρα εξοχής που μάς λείπει από το κέντρο της Αθήνας. Από το πρωί, που ανοίγει τις πόρτες του, μέχρι αργά το βράδυ, που μάς καληνυχτίζει, το Παραδοσιακό Καφενείο είναι ένα αγαπημένο spot για αυτές τις μέρες του καλοκαιριού (και όχι μόνο).
Διεύθυνση: Πλατεία Δεξαμενής, Αθήνα 10673
Τηλέφωνο: 2107224609

Flower Pizza, Πλατεία Μαβίλη

Αγαπημένο καλοκαιρινό spot αποτελεί και η Πλατεία Μαβίλη, με το σιντριβάνι της και το πράσινό της, σαν μία νησίδα δροσιάς μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Ένα, λοιπόν, από τα μαγαζιά της, που έχει γίνει στέκι, πλέον, για εμάς είναι το Flower Pizza, μία από τις καλύτερες πιτσαρίες της Αθήνας.

Καλό φαγητό, χαλαρό ποτό, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και ένα περιβάλλον που σε κάνει να ξεχνάς πως βρίσκεσαι στο κέντρο της πρωτεύουσας, συνθέτουν ένα σκηνικό, το οποίο αγαπάμε να επιλέγουμε για τις καλοκαιρινές μας εξόδους.
Διεύθυνση: Δορυλαίου 2, Αθήνα 11521
Τηλέφωνο: 2106465029

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSummer Diaries: Πού θα βγούμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου στην Αθήνα;12.09.2018

El Tropicana, Πλατεία Αβησσυνίας

Το καλοκαίρι, φυσικά, είναι συνδεδεμένο και με μία διάθεση για κοκτέιλς, πάρτι και ξεφάντωμα, αλλά και με ένα τροπικό mood. Πάμε, λοιπόν, στην Πλατεία Αβησσυνίας και στο El Tripocana, ένα “εξωτικό” μπαρ που μας φέρνει μία πολύχρωμη, τροπική αύρα στην καρδιά της πόλης και μάς ταξιδεύει στη Νότιο Αμερική και τους ρυθμούς της.

Χαμηλοί φωτισμοί, neon φώτα, χρωματιστά patterns και μία μεγάλη λίστα από κοκτέιλς, αλλά και νοτιοαμερικάνικες streetfood επιλογές, περιμένει όσους επιλέξουν το μαγαζί για την (πολύ) καλοκαιρινή τους έξοδο.
Διεύθυνση: Πλατεία Αβησσυνίας 10, Αθήνα 10555
Τηλέφωνο: 2103210016

Shakers, Πλατεία Βαρνάβα

Και πάμε σε ένα ακόμη στέκι που έρχεται να δροσίσει τα βράδια του καλοκαιριού μας και στο Shakers στο Παγκράτι. Underground, εναλλακτικό και “αφοσιωμένο” στην τέχνη των κοκτέιλς, το Shakers ήρθε για να μάς “ταρακουνήσει” και να δώσει γεύση στις νύχτες (και) του Αυγούστου και έχει γίνει, πλέον, στέκι.

Μία μεγάλη λίστα από signature κοκτέιλς περιμένει όσους επισκεφθούν το μαγαζί για την έξοδό τους, που σίγουρα θα τους εκπλήξει ευχάριστα. Από εμάς πάντως, είναι ναι!
Διεύθυνση: Πλατεία Βαρνάβα 8, Αθήνα 11635
Τηλέφωνο: 2130123018

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b